Joi,
20.01.2022
Cer Senin
Acum
-10°C

FOTO-VIDEO Mii de credincioși aproape au umplut Piața Mare ca să ia aghiasmă

FOTO-VIDEO Mii de credincioși aproape au umplut Piața Mare ca să ia aghiasmă

Piața Mare a Sibiului aproape a fost plină luni, la prânz, cu ocazia slujbei de sfințire a Aghiasmei Mari de Bobotează.

Evenimentul a debutat în jurul orei 12:00, însă primii credincioși au sosit în piață cu aproape o oră înainte de eveniment.

Treptat, spațiul s-a umplut, la slujbă participând oameni de toate vârstele, de la pensionari veniți cu sticle din plastic în plase până la tineri, elevi și copii. Timp de o oră, cu toții au ascultat cu atenție slujba, transformând Piața Mare a Sibiului într-o biserică în aer liber, cu smerenie și liniște. Inclusiv turiștii s-au oprit pentru a asista la ceremonia sfințirii apei.

boboteaza 4 (11)

Slujba a fost susținută de Înalt Prea Sfințitul Laurențiu Streza, alături de un sobor de preoți. Pe scenă s-au mai aflat numeroși invitați din tot județul, precum și oficiali din instituțiile publice locale.

”Iubiți credincioși, cu ajutorul Bunului Dumnezeu, iată-ne astăzi cuprinși de bucurie, o bucurie pe care nu o poate nimic înlătura din sufletele noastre pentru că este bucuria cerului. Suntem în perioada sărbătorilor de iarnă. Le numim sărbători de iarnă pentru că încheiem anul cu ele și începem anul cu ele, începem cu sărbătoarea Nașterii Domnului și încheiem cu Sărbătoarea Botezului Domnului. Am săvârșit aici o lucrare pe care Biserica o cinstește în mod deosebit, sfințirea apei celei mari”, a transmis ÎPS Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, miilor de credincioși strânși în fața lui.
În total, 17.000 de sticle cu apă au fost pregătite de Mitropolia Ardealului și oferite tuturor credincioșilor prezenți.

boboteaza 4 (2)

Cu toate acestea, o parte din credincioși s-au îmbulzit la final, dornici să ia apă cât mai repede, în ciuda asigurărilor venite de pe scenă: ”Stăm astăzi aici oricât e nevoie să primească toată lumea, nu trebuie să se înghesuie nimeni”. Unii dintre cei care s-au împins aproape au doborât gardurile de protecție.

boboteaza 4 (8) boboteaza 4 (6) boboteaza 4 (5) boboteaza (3) boboteaza (2) DSC_4369 boboteaza (1) DSC_4358 boboteaza 4 (11) boboteaza 4 (12)

Foto: Silvana Armat

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

10 comentarii

Anonymus

Acum 2 ani

votantii PSD inghesuiti ceva dat GRATIS. Doar apa de la robinet este scumpa asa ca e mai buna aia data de popi... O sa fie plin de pet-uri in curand prin toate zonele Sibiului. Multi prosti in lumea asta...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

2cents

Acum 2 ani

Multi prosti in lume intradevar, iar dumneata esti exemplul cel mai bun in privinta asta. Ce legaturi lipsite de logica poti face...
Raspunde

busuiocu de plastic

Acum 2 ani

Cui de acolo sa explici inutilitatea celor 17000 (!!!!) de sticle de plastic? Cati oare din cei ce le vor folosi se vor duce sa le arunce in cele din urma in pubela galbena? PET-urile trebuiesc supra taxate. Aici e dovada clara ca sunt mult prea ieftine si e ca din acest motiv facem exces de ele. Orice lucru in exces este impotriva naturii. Ar trebui ca si biserica sa 'propovaduiasca' lucrurile astea. de vreme ce sunt moderni si sfintesc apa prin PET.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

2cents

Acum 2 ani

Fiecare mare supermarket vinde saptamanal mult mai multe PET-uri si ambalaje de plastic decat avem aici. Dar nimeni nu sare de atata amar de vreme (zeci de ani) sa schimbe ceva. Daca e insa vorba de aceste sticle date de biserica odata pe an, bingo! ne vin idei marete si devenim ultra verzi. Invatati sa vedeti problema complet, nu doar portiunile pe care vi le sugereaza propaganda de partid sau de aiurea
Raspunde

S

Acum 2 ani

Ce tantalai :) cum sa fii asa la vârsta aia?!
Raspunde

Ion Ionescu

Acum 2 ani

Se comportă ca moldovenii la Sf Parascheva si fac de rusine Sibiul. In toata presa centrală a aparut stirea asta.
Raspunde

Oko

Acum 2 ani

Wow. Câți oameni trebuie să scot din lista de prieteni. Prostimea tot la scuipat de popă merge. Sigur vă va plăti dzeu toate creditele și vă vindecă de toate bubele
Raspunde

Radu

Acum 2 ani

”Multi prosti in lumea asta…” Va stiti? Cam cati sunteti? Cine va spune voua ca un PET in care a fost Aghiazma Mare ajunge la tomberon? Daca ai fi fost acolo, poate ai fi auzit, de ex., ca se consuma 8 zile si ce ramane se pastreaza in casa pana la anul.
Raspunde

Magna Horreum

Acum 2 ani

Sunt crestin ortodox practicant. N-am crezut niciodata ca o sa ajung sa fiu revoltat atunci cand ma gandesc la Sfintirea Mare a apei. Este inadmisibil ce face acest ierarh vanitos: pentru propria lui placere, de a epata in piata publica, a scos din toate Bisericile din oras slujbele de Sfintire Mare a apei. Este profund gresita interpretarea mitropolitana a ideii de " Biserica in viata cetatii". Nu in acest mod trebuie sa fie prezenta Biserica in viata cetatii!! Suntem satui de circ, Biserica nu are nevoie de spectacol, Duhul Sfant nu este actor si nici animal dresat!! Ma uit la fetele oamenilor inghetati din piata si nu vad, pe nici una, acea mare fericire de care vorbeste Streza. Cati alti varstnici, oare, nu au putut ajunge in Piata sa se bucure de un strop de Aghiasma? Probabil foarte multi. Unde este castigul duhovnicesc al circului astuia?! Trist.
Raspunde

Biblia Este Adevărul

Acum 2 ani

"Sau oare nu ştiţi că cei nedrepţi nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu? Nu vă înşelaţi! Nici cei desfrânaţi, nici cei idolatri, nici cei adulteri, nici bărbaţii care practică prostituţia, nici homosexualii, nici hoţii, nici cei lacomi, nici beţivii, nici bârfitorii, nici tâlharii nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu." 1 Corintieni 6:9-10 NTRL
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus