Joi,
27.01.2022
Innorat
Acum
2°C

Risc mare de avalanșe, la Bâlea Lac

Risc mare de avalanșe, la Bâlea Lac

Riscul mare de avalanșe se menține la peste 1800 de metri altitudine, la Bâlea Lac, anunță specialiștii. Tot aici se înregistrează și cel mai mare strat de zăpadă din zona Sibiului, 165 cm, relatează Agerpres.

„Principalele riscuri sunt reprezentate de stratul instabil de zăpadă din partea superioară a stratului, format prin acumulări din episoadele recente de ninsori. Regăsim în altitudine şi numeroase plăci de vânt, în special pe versanţii sudici, sud-estici şi sud-vestici. La supraîncărcări oricât de mici, dar izolat şi spontan, declanşarea avalanşelor este probabilă. În zonele adăpostite, cu acumulări mai mari, avalanşele pot antrena un volum însemnat de zăpadă", arată specialiștii. Avertizările sunt valabile până diseară, la ora 20.

La peste 1800 metri altitudine, în masivul Făgăraș, riscul de producere a unei avalanșe este de 4 din 5, în timp ce la înălțimi mai mici riscul este de gradul 3.

 

Sursa: Agerpres.ro

Foto: arhiva TS

Tag-uri: Bâlea Lac

Vizualizari: 471

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus