Luni,
06.12.2021
Partial Noros
Acum
6°C

”Accesaţi direct site-ul original, nu prin link-uri primite prin e-mail!”. Mesajul polițiștilor sibieni pentru cine vrea să profite de reduceri

”Accesaţi direct site-ul original, nu prin link-uri primite prin e-mail!”. Mesajul polițiștilor sibieni pentru cine vrea să profite de reduceri

Pentru că ne aflăm în plin sezon al reducerilor, polițiștii sibieni au ținut să transmită un mesaj special tuturor celor care fac cumpărături în această perioadă. 

Sfârșitul sărbătorilor de iarnă este și perioada în care cei mai mulți comercianți oferă reduceri la numeroase produse. Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu vă oferă câteva sfaturi pentru a vă bucura pe deplin de bunurile achiziționate:

La cumpărăturile în magazine:

- Evitaţi să aveţi asupra dumneavoastră sume mari de bani, în numerar!

- Când achitaţi cumpărăturile, nu scoateţi toată suma de bani, ci numai necesarul plăţii contravalorii acestora!

- Tastaţi codul PIN cu discreţie atunci când efectuaţi plata cu cardul pentru a nu fi observat de cei din jur!

- Furturile din buzunare şi genţi se comit în special în locurile aglomerate. Dacă sunteţi împins în astfel de locuri, verificaţi-vă imediat buzunarul cu bani sau geanta, pentru a fi siguri că nu sunteţi victima unei înscenări a unui hoţ!

La cumpărăturile on-line:

- Nu furnizaţi codul numeric personal, seria şi numărul de buletin, de la paşaport sau de la permisul de conducere, întrucât vânzătorul nu are nevoie de aceste informaţii!

- Documentaţi-vă înainte de a participa la licitaţiile prin internet, cu privire la obligaţiile dumneavoastră în calitate de cumpărător, dar şi cu privire la obligaţiile vânzătorului. Toate acestea, înainte de a începe să licitaţi pentru un produs.

- Examinaţi feedback-ul vânzătorului, oferit de alţi cumpărători. Dacă acesta are un istoric negativ de tranzacţionare, nu cumpăraţi de la el.

- Nu oferiţi informaţiile de pe card, dacă site-ul nu folosește o conexiune securizată şi dacă reputaţia acestuia este îndoielnică.

- Verificaţi în browser numele site-ului prin intermediul căruia plătiţi, pentru a observa dacă nu cumva este diferit faţă de site-ul original. Accesaţi direct site-ul original, nu prin link-uri primite prin e-mail!

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Anonymous2

Acum 1 an

Mulți sibieni nu-și știu numărul de telefon, d'apăi CNP-ul. Iar seria și numărul, aleluia, dacă nu au buletinul la ei...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus