La Primăria Sibiu din partea USR ar fi trebuit să candideze Dan Barna. Adică acel politician sibian ajuns în fruntea unui partid național, care dacă nu a reușit să dovedească mare lucru în campania pentru prezidențiale, ar trebui să facă dovada că măcar s-ar pricepe la un proiect mai mic. Un proiect cam cât pentru o reședință de județ, dar o reședință cu o extrem de bună vizibilitate europeană, care – până la urmă – și-a dat primarul pe postul de președinte al țării. Dan Barna ar fi trebuit, prin urmare, să vină cu un proiect care să îi dovedească capacitățile de administrator, veleitățile de ”alternativă” la clasa politică națională și locală.
Dar, nu. La Sibiu, nici președintele organizației județene, nici măcar cel al organizației municipale nu s-au înscris în cursa pentru Primăria Sibiu. Prin comunicatul lansat cu nici șase luni înainte de debutul campaniei electorale, au lansat pe piață niște nume fără absolut nicio rezonanță electorală.
Doamnă Diana Mureșan, președintă a organzației municipale, domnilor Dan Barna, președinte al organizației naționale, și Adrian Echert, președinte al organizației județene: intrați în joc! Intrați în bătaia electorală. Asumați-vă rolul de lideri implicați politic în demersuri administrative constructive.
Nu va fi deloc ușor. Și nu va fi ușor din cauza prefiguratei alianțe electorale dintre PNL și FDGR la Sibiu. Una în care PNL să o sprijine pe Astrid Fodor pentru Primăria Sibiu, iar FDGR să o sprijine pe Daniela Cîmpean pentru președinția Consiliului Județean. Adică să rămânem cu ce avem și acum în fruntea principalelor administrații din județ.
Evident, o astfel alianță PNL – FDGR va fi extrem dificil de învins la Sibiu. Chiar imposibil de depășit cu candidați ”no-name”, care acum intră în nu știu ce competiții interne, bla-bla-uri și promisiuni care sunt deja înscrise în strategiile de dezvoltare ale orașului. USR Sibiu pierde și a pierdut timpul din punct de vedere politic, în timp ce problemele locale au fost tratate cu câteva comunicate de presă prin care erau ”ceva luări de poziții”. Critici meșteșugite, căci din gură suntem toți buni la a da.
Evident, pentru Dan Barna, înfrângerea de la prezidențiale urmată de un eventual eșec la Primăria Sibiu ar însemna sfârșitul carierei politice. Așa, și? Poate că Dan Barna chiar nu este un politician bun. Poate că Dan Barna trebuie să plece. La fel ca și Adrian Echert, Diana Mureșan și ceilalți lideri USR (de PLUS nu prea zic nimic căci îmi par ascunși, speriați de bombe) care promit alternativa, dar nu se încumetă să o și poarte pe brațe în fața celorlalți.
Lista de candidați ai USR pentru Primăria Sibiu, prin urmare, nu este altceva decât rezultatul unui calcul politic. Unul în care liderii de organizații și chiar și ditamai liderul de partid la nivel național au estimat că mai bine așteaptă tura asta și nu ies acum ”la bătaie”. Poate mai văd ei peste patru ani.
Pentru un partid așezat, care de mulți ani participă la o oarecare ”alternanță la putere”, un astfel de calcul politic nu ar fi o problemă. Dar pentru unii precum cei de la USR, care de la început s-au prezentat drept alternativa de mulți așteptată, alternativa la tot ceea ce ”ne ține în urmă”, o astfel de strategie este pur și simplu dezamăgitoare. Cam ca și momentul de după căderea guvernului controlat de PSD, când cei de la USR și PLUS au făcut pasul în spate când a fost vorba de a intra la guvernare.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Astrid Fodor , Primăria Sibiu , Consiliului Județean , campanie , alegeri locale 2016 , Dan Barna , Daniela Cîmpean , Asistenţă Socială Sibiu , Adrian Echert , Diana Mureșan , La Primăria Sibiu , Candidaţii Eugen Barbu , Pentru Sibiu , Domnișoară Diana Mureșan , Doamnă Diana Mureșan
Vizualizari: 4544
Ultimele comentarii
Acum 8 ore
BB
Acum 8 ore
Sibian și eu
Acum 8 ore
AUR
Acum 8 ore
Kokos
Acum 8 ore
Kokos