Joi,
26.05.2022
Acum
0°C

Asistenții sociali, despre familia de la marginea cartierului Broscărie: „Cazul se află în evidența noastră din decembrie”

Asistenții sociali, despre familia de la marginea cartierului Broscărie: „Cazul se află în evidența noastră din decembrie”

Familia care își duce viața în câmp, la marginea cartierului Broscărie, se află în atenția Direcției de Asistență Socială încă de la începutul lunii decembrie a anului trecut, transmit reprezentanții Primăriei Municipiului Sibiu. Potrivit acestora, familia a refuzat în repetate rânduri ajutorul oferit de instituțiile orașului.

Cei cinci adulți și patru copii care trăiesc de mai mulți ani pe străzi au fost luați în evidența Direcției de Asistență Socială, pe data de 3 decembrie 2019, la solicitarea reprezentanților Poliției Locale Sibiu, transmit reprezentanții Primăriei Sibiu. Cu toate că li s-a oferit sprijin cu mai multe ocazii, oamenii au refuzat categoric, „motivând că se descurcă și nu au nevoie de sprijinul autorităților”, explică Mirela Gligore, purtător de cuvânt al municipalității. Asistenții sociali ai Primăriei Sibiu au efectuat mai multe vizite în teren pentru a soluționa cazul, ultima acțiune având loc în data de 08.01.2020. La fiecare vizită de anchetă și monitorizare au fost distribuite alimente, ceai cald, hrană caldă, pături, saltele și haine, transmite aceeași sursă.

„În data de 4 decembrie, reprezentanții Direcției de Asistență Socială au sesizat Direcția de Asistență și Protecție a Copiilor pentru a gestiona cazul minorilor și au revenit în teren pentru a propune adulților servicii sociale care să îi scoată din această situație dificilă: cazarea la Adăpostul de Noapte, masă caldă la Cantina municipiului Sibiu, ajutor social și alocație pentru susținerea familiei. Acest ajutor a fost refuzat categoric, motivând că se descurcă și nu au nevoie de sprijinul autorităților.”

De asemenea, în seara zilei de 8 ianuarie, un echipaj din cadrul Poliției Locale Sibiu s-a deplasat la locația respectivă încercând să-i convingă să meargă la Adăpostul de Noapte, dar persoanele aflate acolo au refuzat categoric.

În ceea ce-l privește pe cel mai în vârstă membru al familiei, bărbatul care are grave probleme de sănătate și în acest moment se află internat în Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, asistenții sociali i-au oferit posibilitatea de a fi încadrat în grad de handicap, lucru pe care acesta l-a acceptat, arată sursa citată. „Direcția de Asistență Socială l-a sprijinit pentru obținerea documentelor necesare. În prezent este depus la Serviciul de Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap din cadrul DGASPC. De asemenea, beneficiarul a fost internat la Spitalul Județean – secția Oncologie cu sprijinul Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Sibiu”, transmite Mirela Gligore.

Direcția Asistență Socială continuă să monitorizeze cazul în teren, pentru a oferi sprijin acestei familii. Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu spun că la momentul actual oamenii nu mai sunt în tabăra improvizată de la marginea cartierului Broscărie.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

iubirea de semeni

Acum 2 ani

Tanti Balau, de ce nu luati dumneavoastra acasa familia aceasta macar 3 zile, sa se spele, sa doarma in caldura, sa le faceti de mancare? va rog frumos. Si puteti face si poze, si un articol mai mare. Asa e frumos
Raspunde

Iooo

Acum 2 ani

Defectul statului se vade cel mai bine la DGASPC. Angajatii acestei institutii doar monitorizeaza viata mizerabila a acestor copii. Monitorizeaza copiii obligati sa cerseasca, copiii care sunt lasati singuri si flamanzi acasa, copiii care stau in conditii mizerabile, in frig si nu frecventeaza scoala. Cand acesti copii apar in presa, in urma unor tragedii sau ca semnal de alarma, ei mereu declara ca stiau de situatie si familia era monitorizata. Actiuni in prealabil ZERO. Copii nu ar trebui sa sufere din cauza ca s-au nascut in asemenea familii "defavorizate" sau doar pentru a genera un venit familiei. Daca nu ai posibilitati sa oferi conditii decente copilului sau mai grav, ca in cazul de fata, daca refuzi acest lucru si refuzi si ajutorul, statul ar trebui sa "adopte" acel copil. In momentul de fata statul nu este pregatit si copii care ajung pe la casele de copii vor suferi alte traume si uneori vor fi traumatizati chiar si daca sunt ingrijiti de catre asistenti maternali. In curand, in tara asta numarul analfabetilor va depasi numarul analfabetilor functionali si cei care chiar inteleg un text vor fi o pasare rara.
Raspunde

Sanse

Acum 2 ani

Sa mearga cineva la domnul tata al copiilor si sa-l puna primar sau presedinte... evident, orice alt job este sub demnitatea acelui individ.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus