Joi,
24.09.2020
Cer Senin
Acum
11°C

Con-A face sală polivalentă în Pitești. ”Constructorul este foarte serios”

27 Ianuarie 2020 12:45

Con-A face sală polivalentă în Pitești. ”Constructorul este foarte serios”

În două luni va începe construcția unei săli polivalente în Pitești, constructor fiind selectat societatea Con-A SRL din Sibiu. „Constructorul este foarte serios. A venit la Piteşti cu şefi de compartimente, au fost şi cadastrişti, proiectanţi… Din discuţiile cu ei am înţeles că ar vrea să termine lucrările mai repede de termenul de 24 de luni aferent implementării, care curge din data de 2 ianuarie. În plus, constructorul mi-a spus că în aproximativ două luni încep lucrările propriu-zise; până atunci este organizarea de şantier”, a declarat Cornel Ionică, primarul Piteștiului pentru Argeșul.ro.

Proiectul a fost înaintat Companiei Naţionale de Investiţii care, după analiza documentelor, a demarat procedura de licitaţie, din cele zece firme participante fiind desemnată drept câştigătoare Con-A SRL din Sibiu, unul dintre cei mai mari constructori cu capital privat românesc. Sala va fi construită pe o suprafaţă de circa 8.400 mp. Capacitatea totală va fi de 4.900 de locuri, sala putând găzdui competiţii de nivel naţional şi internaţional, precum şi evenimente culturale. Viitoarea construcţie va avea subsol + parter + trei etaje. La subsol vor fi 144 locuri de parcare. Proiectarea va dura patru luni, execuţia – 24 de luni, iar perioada de garanţie – 60 de luni, termenele începând de 6 ianuarie.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

Mister

Acum 8 luni

In Pitesti se poate. In sibiu facem ...(nu consumam banii din buget)
Raspunde

Sibiu- o petarda

Acum 8 luni

In Sibiu, cu toate ca si primaria si CJ au excedente bugetare (bani necheltuiti din lipsa de proiecte sau din cauza anilor financiari pierduti datorita documentelor si procedurilor proaste), avem o petarda de stadion, cu o singura tribuna si stalpi de nocturna improvizati si o sala polivalenta cu nici 2000 de locuri care e mult depasita. Suntem praf! Un orasel mult supraevaluat din toate punctele de vedere, in care prostia locala se contopeste cu cocalarismul noilor veniti sa lucreze la banda.
Raspunde

Voicu

Acum 8 luni

Chiar era nevoie de o sală polivalentă ca să joace băieții seara o miuță sau vreun concert cu cine știe ce "artist " ! Erau alte priorități.....
Raspunde

Adminsitratie Capete Patrate

Acum 8 luni

Primaria de carton ar fi trebuit sa mute stadionul in alta parte (de ex pe poplacii), iar in locul lui sa faca o sala polivalenta cum se cade... iar in locul celei vechi sa fi facut o cladire sau sa fi vandut terenul in privat, ca sigur are pozitie buna si se gasea cineva sa investeasca acolo... asa mai castiga si un ban de investitii, dar nu.... au luaat cele mai imbecile decizii.... si anume sa continuie constructia unui stadion de mantuiala si zero planuri pentru o polivalenta. Un complex sportiv, cel mai logic e sa fie spr emarginea orasului, din multe puncte de vedere, ca de ex. al securitatii, traficului, spatiului disponibil. Nu in centrul orasului, unde sufoca tot si e mai greu de securizat. Orice oras intreg la cap isi duce complexele sportive mai departe de centru, din aceleasi motive. Ce cauta oamenii astia sa se ocupe cu asa ceva, ca evident habar n-au pe ce lume traiesc ? Pare asa, ca sunt toti unu si unu, ori neamuri ori vechi amantlacuri/cumetrii sau ceva ca de competenta nu poate fi vorba, nu-i prea recomanda. De atata vreme au fost doar in stare sa lungeasca la nesfarsit o spoiala la un stadion si asa vechi si prost amplasat... oameni de nimic, se duc la "lucru" si vin acasa, plimba masinile, "muncesc" cate maxim 4 ore pe zi si sunt foarte obositi... primaria.
Raspunde

Xonia

Acum 8 luni

Da, frumos.... dar cine sa munceasca ?
Raspunde

BON

Acum 7 luni

Pentru un oraş aerisit cu o bază sportivă modernă locul de amplasare a stadionului (minim 30.000 de locuri şi 7 culoare de atletism), a unei săli polivalente (minim 6.000 de locuri), a unui bazin olimpic (minim 4.000 de locuri) şi a unui patinoar olimpic (minim 4.000 de locuri), este în spatele târgului porcilor, lângă autostradă. Fiecare cu parcare subterană pe două niveluri, plus parcări la sol şi parcuri.
Raspunde

Lu

Acum 7 luni

1. Sala Transilvania este proprietatea Consiliului Județean. N-are treabă cu Primăria. 2. E absolut normal ca atunci când există un eveniment cu multe mii de participanți traficul să se poticnească. Și de asta nu cred că decizia de a construi un obiectiv de interes public în centru, la periferie sau în câmp trebuie luată plecând de la premisa că toți spectatorii vor veni la stadion, în cazul ăsta, singuri într-o mașină. La un stadion aflat relativ central, precum Municipalul, lumea poate veni foarte lejer și pe jos, cu bicicleta sau TURSIB-ul. Să nu mai vorbim că rostul unui complex sportiv e să fie la îndemână și pentru copii/tineri, nu doar pentru sportivii de performanță. Chiar e nevoie ca părinții să devină șoferi personali cu normă întreagă pentru copii lor? Cam ce se întâmplă acum cu skate-parkul de la Obor. L-au făcut atât de departe de grupul țintă, încât ca să practici unul dintre aceste sporturi "pe roți", trebuie să te care părinții cu mașina până acolo. Dacă muți stadionul/sala polivalenta la marginea orașului în mod cert obligi pe toată lumea să meargă cu mașina acolo. 3. Înainte să se deschidă Promenada Mall, toți comentatorii de profesie de aici propovăduiau sfârșitul lumii. A durat mai mult de 2 săptămâni învălmășeala în trafic, până s-au prins mulți că e mai ușor pe jos sau cu busul? Nu cred. 4. Da, sub noile peluze plus noua tribună trebuie musai făcute câteva sute de locuri de parcare. 5. Nu suntem în America de Nord ca să construim totul plecând doar de la nevoile "bietului automobilist" care suferă de trafic congestionat. 6. Traficul ești TU!
Raspunde

Sori

Acum 8 luni

De ce nu un patinoar
Raspunde

Andrei

Acum 7 luni

Îmi fine... Oricum în câțiva ani o sa ne întreacă multe orașe din cauza nepăsării și a multor alte cauze. Sibiul ar trebui sa fie pus la punct măcar cu obiectivele sale principale care sunt de ex. Un stadion care sa corespunda cu toate celelalte din România și multe alte clădiri care fac din oraș un loc în care sa te simți bine.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus