Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
16°C

Reacția judecătorilor sibieni după tăierea pensiilor speciale: continuăm protestele

Reacția judecătorilor sibieni după tăierea pensiilor speciale: continuăm protestele

După ce Parlamentul României a adoptat o lege pentru eliminarea unei părți din pensiile speciale  – printre care și ale magistraților – judecătorii Tribunalului Sibiu s-au reunit în adunare generală.

Adunarea generală a avut loc miercuri, 29 ianuarie 2020, cu un singur punct pe ordinea de zi: ”analizarea măsurilor ce se impun față de evoluția situației din parlament legat de modificările referitoare la statutul magistratului şi al personalului auxiliar”. Potrivit unui comunicat al Tribunalului Sibiu remis redacției Turnul Sfatului, magistrații au decis în unanimitate că trebuie să continue formele de protest adoptate în urmă cu o săptămână: amânarea tuturor cauzelor care nu sunt urgente. ”Adunarea generală (...) a decis cu unanimitatea voturilor judecătorilor prezenți continuarea formei de protest adoptată prin Hotărârea nr.2 din 21.01.2020 a Adunării Generale a judecătorilor Tribunalului Sibiu, în sensul amânării judecării cauzelor cu excepția cauzelor care se soluționează în regim de urgență în funcție de specificul fiecărei secții, suspendarea activității privind procedura prealabilă şi refuzul de participare la constituirea birourilor electorale locale, până la încetarea stării care a generat forma de protest”, se arată în comunicatul Tribunalului.

În cazul Judecătoriei Sibiu, magistrații au adoptat aceeași formă de protest începând cu prima zi a acestei săptămâni, protest susținut în continuare.

Eliminarea pensiilor de serviciu pentru magistrați le afectează acestora independența și imparțialitatea, consideră judecătorii sibieni, potrivit unui comunicat de săptămâna trecută. ”Pensia de serviciu nu constituie un privilegiu, ci o compensaţie pentru incompatibilităţile şi interdicţiile la care magistraţii sunt supuşi tocmai pentru asigurarea independenţei şi imparţialităţii lor, dar şi pentru condiţiile concrete în care se desfăşoară activitatea judecătorilor”, se arată în comunicatul Tribunalului Sibiu.

În cursul zilei de marți, Camera Deputaților a adoptat un act normativ care prevede eliminarea pensiilor speciale pentru foştii parlamentari, magistraţi şi funcţionarii publici cu statut special (mai multe detalii aici)

Citește și Florin Zereș, judecător sibian: ”E o anomalie să mă pensionez la 50 de ani. Cu o pensie mai mare decât salariul”

Protestele în Justiția sibiană se generalizează: procese amânate și la Judecătorie, solidaritate cu grefierii

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Sibian SB

Acum 4 ani

Usor usor spre normalitate? Sau e doar un teatru ieftin? Pensionare la 65 ani, la fel, normalitate. Si voi dragi judecători, ca si fffffff multe alte categorii, va alegeti meseria, va asumați totul (cu bune si rele). Aveti destule beneficii, statut social f ridicat cu multe beneficii ascunse de care nici voi nici altii nu amintiți, aveti salarii babane, vinerea la pranz rupeti ușile, asa ca gurița mica. Pnl + sasu, vrem normalitate de urgenta, altfel veti fi pe urmele comunistilor din psd!!
Raspunde

2cents

Acum 4 ani

Intradevar nu cred ca este corect sa fie eliminate pensiile speciale doar in justitie. Trebuie eliminate de peste tot: politic, justitie, servicii secrete, politie si armata si pe unde or mai fi.
Raspunde

Anonymus

Acum 4 ani

”Pensia de serviciu nu constituie un privilegiu, ci o compensaţie pentru incompatibilităţile şi interdicţiile la care magistraţii sunt supuşi tocmai pentru asigurarea independenţei şi imparţialităţii lor, dar şi pentru condiţiile concrete în care se desfăşoară activitatea judecătorilor” adica daca nu primesc acele pensii (care vin cand vor iesi la pensie) nu mai pot judeca corect acum cand sunt platiti cu salariu? cum bine asta nesimtitilor? cu ce sunteti voi deasupra celorlalti din tara asta? ce interdictii aveti chiar asa incat va plangeti atata? aveti pontator la secunda cat anume munciti si unde anume umblati in timpul serviciului cum este la multinationale? aveti restrictii de calatorie sau de alta natura care sa va ingradeasca libera circulatie? a ca nu puteti vorbi despre cazurile pe care le judecati (foarte prost dupa cum se poate observa in ultima vreme si lasati liberi criminali pe 4 roti si altii de genul) este normal si face parte din secretul de serviciu. cei din multinationale semneaza contracte de confidentialitate pentru fiecare proiect la care lucreaza cu clauze care depasesc de multe ori salariul pe 1an si voi va plangeti pentru nimicuri. nu va convine plecati din sistem si mergeti sa munciti in privat sa vedeti cat de greu se castiga banul cu adevarat nu la cafele si povesti prin camerele in care va faceti veacul platiti regeste si cu multe alte beneficii. va garantez ca in privat nu rezistati 1 an. la fel si dactilografele alea (grefieri cu numele real) care sunt simple scriitoare la calculator dupa dictare. ce fac atat de special incat sa merite pensie speciala? si ca ei sunt multi in acest sistem murdar numit justitie care numai impartiala si corecta nu este... RUSINE SA VA FIE!!! lasati locul celor tineri care nu au nevoie de pensii speciale si s-ar bucura sa lucreze si sa judece corect si impartial pentru a scoate tara asta din mizeria in care se afla... stimati cititori uitati-va numai ce case au si ce masini conduc acesti "asupriti ai sistemului" si ce averi mai au pe nemele copiilor si neamurilor sau prietenilor...
Raspunde

aaa

Acum 4 ani

Dupa ce le platim salarile si pensile le mai platim la CEDO si prostiile care le fac.Cand vine vorba de dat socoteala se considera persecutati.A ajuns justitia o adunatura de gasti care si-o trag intre ei si la mijloc suntem noi care ii mai si platim regeste.
Raspunde

Justitia Inconstientilor

Acum 4 ani

Poate ar trebui sa faca si ei coada la anunturile pentru cules la capsuni, daca nu le convine... sau sa faca greva la casa lui Nastase, Dragnea sau Tariceanu, la casele celor pe care-i protejeaza si i-au protejat, astfel incat au ajuns sa fie mituiti cu pensii speciale ca sa lase hotii liberi. Asta ju e justitie, e o grupare de complici in robe, care se dau importanti... in fapt sunt aceeasi oameni d enimic ca si aia din parlament.
Raspunde

Vasile Von Vasile

Acum 4 ani

de ce să se elimine pensiile speciale! ba să se nu! mai bine să se deie la toată lumea!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus