Luni,
21.06.2021
Partial Noros
Acum
16°C

Petiție online: "Vrem semnale acustice și luminoase pe autospecialele Salvamont!"

Petiție online:

Salvamont Sibiu susține petiția online prin care se cere dotarea serviciilor Salvamont cu girofare pentru mașinile de interventie. Petiția a stâns până acum 5.687 de semături și susține necesitatea modificarea Codul Rutier prin adăugarea autospecialelor din cadrul serviciilor locale și județene de salvatori montani "Salvamont" în categoria vehiculelor cu regim de circulație prioritară, dotate cu sisteme de avertizare acustică și luminoasă de culoare albastră.

"Masina de interventie a colegilor noștri din Maramures a fost accidentata în trafic în timp de se deplasa la un caz de o deosebita gravitate. (foto) După aproape cinci ani, cu zeci de ore de discuții și de avize favorabile obtinute , poate, în aceasta legislatura parlamentară va fi aprobat și amendamentul prin care sa se permită folosirea mijloacelor de semnalizare acustica și vizuala care asigură prioritate și siguranță în trafic pe timpul deplasării la acțiunile de salvare. Deși legislația impune dotarea echipelor Salvamont cu ambulante pentru transportul echipelor medicale și a accidentilor, legislația rutiera nu a fost actualizata și nu nominalizează, încă, Salvamont-ul între instituțiile statului cu drept de folosință a acestor mijloace de semnalizare a priorității în trafic", transmit salvamontiștii sibieni pe pagina de facebook a instituției.

Deși este un serviciu public organizat în cadrul Consiliilor Județene sau Locale, și coordonat operativ de către Departamentul pentru Situații de Urgență din Ministerul de Interne, Salvamont este singurul serviciu de urgență care nu beneficiază de facilitatea deplasării în regim prioritar la acțiunile de salvare, se arată în textul petiției.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus