Miercuri,
10.08.2022
Ceata
Acum
19°C

Ministrul Sănătății despre coronavirus: "Nu trebuie să creăm panică, dar trebuie să pregătim sistemul"

Ministrul Sănătății despre coronavirus: 

Guvernul va da o ordonanță de urgență pentru achiziționarea de echipamente de protecție, în contextul epidemiei de coronavirus din China. Nu trebuie să răspândim panica, ci să fim pregătiți, spune ministrul Sănătății, Victor Costache. Potrivit acestuia, Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Bals are achizitionate 1000 de kit -uri pentru diagnosticarea rapidă a cazurilor suspecte. De mâine, alte două spitale de boli infectioase din Iași și Cluj Napoca vor fi dotate cu 100 kit-uri.

Echipa Ministerului Sănătății condusă de ministrul Sănătății, Victor Costache a participat la Comandamentul pentru situații de urgență convocat ieri de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

Cu această ocazie, ministrul Sănătății a declarat că se iau toate măsurile necesare pentru a întări capacitatea de răspuns a sistemului în cazul situației răspândirii infecției cu noul coronavirus in spațiul european.

"Nu trebuie să creăm panică, dar trebuie să pregătim sistemul. În spațiul european au fost înregistrate 20 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, în statele din jurul României nu au fost înregistrate cazuri. Mortalitatea este undeva între 2 și 4 %, față de aprox.17% cat a fost in 2009 în cazul gripei A1H1. În prezent, avem o capacitate bună de diagnostic. Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Bals are achizitionate 1000 de kit -uri pentru diagnosticarea rapidă a cazurilor suspecte. De mâine, alte două spitale de boli infectioase din Iași și Cluj Napoca vor fi dotate cu 100 kit-uri", a spus Victor Costache

Ministrul Sănătății a mai subliniat că au fost luate măsuri la nivel național pentru prevenirea și limitarea acestei infecții, iar începând de săptămâna viitoare, personal suplimentar din cadrul direcțiilor de sănătate publică va sprijini poliția de frontieră.

În cadrul Comitetului s- a hotărât realizarea mai multor achiziții de echipament medical, de protecție, izolete, dezinfectant si echipamente de transport pentru constituirea unor stocuri de urgență .

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus