Miercuri,
01.02.2023
Innorat
Acum
2°C

Alegeri în ULBS. Sorin Radu și Livia Ilie merg în finală

Alegeri în ULBS. Sorin Radu și Livia Ilie merg în finală

Actualizare

Funcția de rector al ULBS va fi disputată joi, 6 februarie, într-un nou tur de scrutin, între Sorin Radu și Livia Ilie. În urma renumărării voturilor, prof. univ. dr. Sorin Radu a astrâns cele mai multe voturi: 234, în timp ce prof. univ. dr. Livia Puia Ilie a fost votată de 148 electori. Ei vor merge în turul doi al alegerilor. Daniela Preda a avut 73 de voturi, Liviu Mihăescu - 67, iar Marian Țiplic - 43.

Din totalul de 663 de electori, s-au prezentat la vot 577, iar pentru ca un candidat să aibă o majoritate simplă din primul tur al alegerilor avea nevoie de 283 de voturi. Sorin Radu mai avea nevoie de 50 de voturi pentru a ajunge rector al ULBS încă din primul tur.

Sorin Radu s-a născut în Săliște, a urmat cursurile ULBS, fiind licențiat în istorie. Înainte de a se întoarce la universitatea sibiană, Sorin Radu a activat timp de trei ani ca muzeograf în cadrul Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia. Din 1998 este preparator universitar, din 2000 devine asistent universitar, iar din anul 2004 devine lector universitar doctor. În perioada 2008 – 2011 a fost Decan al Facultății de Istorie și Patrimoniu. În perioada 2012 – ianuarie 2013 a ocupat funcția de Prodecan al Facultății de Științe Socio-Umane.

Livia Ilie este prorector al ULBS pe domeniul ”Strategie organizațională și financiară”, iar din 2012, până acum a avut ca atribuții elaborarea strategiei ULBS 2020 și monitorizarea implementării, promovarea ULBS și coordonarea parteneriatului strategic cu mediul preuniversitar, dezvoltarea relațiilor cu mediul economico-social și dezvoltarea organizațională. Este cadru didactic la ULBS din 1992, dar a fost și director asociat în cadrul Programului MBA Româno-Canadian al Academiei de Științe Economice București.

Știrea inițială:

Din primele informații, voturile acordate astăzi pentru funcția de rector al Universității Lucian Blaga sunt renumărate la cererea unor canddiați. Din prima numărătoare a reieșit că în turul al doilea al alegerilor ar urma să intre Sorin Radu și Livia Ilie.

Turul al doilea al alegerilor va fi joi, 6 februarie.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Barbu M

Acum 2 ani

Scorul obținut de Sorin Radu era previzibil. A avut cea mai bună prestație la dezbatere. Mă dezamăgește însă scorul mult prea mare al liviei Ilie, mai ales la cât de mânjită este!
Raspunde

masoneria acapareaza ulbs

Acum 2 ani

Prin acest domn cu grad inalt, masoneria acapareaza total ULBS. Au orchestrat perfect o campanie de discreditare prin care au indus falsi acuzati si falsi acuzatori. Acum au dat drumul si la postaci. Din pacate rezultatul este stiut, iar viitorul nu este roz.
Raspunde

Mesaj din București

Acum 2 ani

Felicitări pentru Sorin Radu! Îi ținem pumnii și pentru turul II.
Raspunde

Mircea Toma

Acum 2 ani

Sorin Radu e sustinut din umbra de Ioan Bondrea. Masinaria Bondrea de vot functioneaza. Pentru ULBS va fi prea tarziu cand vor vedea cine e acest Sorin Radu si ii vor vedea adevarata fata de impostor, ascunsa dupa un ranjet fals.
Raspunde

Iooo

Acum 2 ani

Daca castiga madam Ilie, ULB Sibiu va ajunge mai rau decat este in mometul de fata. Nu m-ar surprinde daca are ceva PCR pe la vreun partid.
Raspunde

un curios

Acum 2 ani

Cum a fost numita doamna Radu - sotia domnului candidat Radu pe functia de inspector scolar pentru limba chineza?
Raspunde

lingvist sibian

Acum 2 ani

Vorbeste chineza din familie!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus