Duminică,
16.06.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Autostrăzile în 2020: ”minim 40 - maxim 100 de kilometri de autostradă” în acest an

Autostrăzile în 2020: ”minim 40 - maxim 100 de kilometri de autostradă” în acest an

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, spune că în acest an şi-a propus să dea în folosinţă cel puţin 40 de kilometri de autostradă şi maximum o sută de km. Acesta susţine că autorităţile române nu au datorii către antreprenorii care au contracte pentru proiectele de infrastructură, însă lucrările se blochează din cauză că aceştia nu plătesc subcontractorii.

”Noi ne-am asumat prin programul de guvernare câteva proiecte strategice pentru că dezvoltăm infrastructura dezvoltăm economia şi bunăstarea românilor.  Cel mai apropiat de sufletul meu proiect ar trebui să fie Autostrada Transilvania. Eu refuz să dau vina pe greaua moştenire, această placă nu cred că mai interesează pe nimeni. (...) Din această etapă români aşteaptă de la noi soluţii şi să livrăm lucruri concrete. Avem 857 km de autostradă, avem 134 km în lucru şi sperăm în acest an, dacă antreprenorii se ţin de termenele asumate, putem discuta de minim 40 de km de autostradă până în maxim 100 km de autostradă sigur că putem să depăşim, dar eu nu o să promit”  a declarat Lucian Bode, luni seară, într-o emisiune la TVR.

Acesta a adăugat că în prezent constructorii au ”toate condiţiile îndeplinite” pentru a finaliza în termenul contractual cei 40 de kilometri au drumului expres Craiova – Piteşti.

”Statul român nu are datorii către antreprenori, îşi plăteşte toate facturile, (...) Sunt zeci şi zeci de subcontractori care nu-şi primesc banii şi se blochează lucrările”, a mai spus Bode.

Bode a oferit detaii despre stadiul anumitor tronsoane aflate în lucru.

”Sunt constructori serioşi, din păcate nu au capacitatea de a realiza cap-coadă Sibiu – Piteşti”, a explicat ministrul Transporturilor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Nicoleta Telemea

Acum 4 ani

Terra Buiding ar fi cea mai indicata pentru construirea miilor de km de autostrazi in Romania! Este o firma de gospodari, buni romani si, desigur, sibieni!
Raspunde

Günter Drujbă

Acum 4 ani

Sper sa nu-i surprinda liliecii, gandacii, ursii sau şobârcile din cretacic care si-au facut vizunie chiar in calea autostrazii, cum isi fac intotdeauna si iata asa ne vom mai gasi cu inca o poveste de povestit celor mici sau retardati care se mai uita la noi cu mutrele de prosti si o oarecare incredere.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus