Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
4°C

5,2 milioane lei vor fi alocați până la sfârșitul anului pentru extinderea Programul-pilot ”Masă la Școală”, în județul Sibiu!

5,2 milioane lei vor fi alocați până la sfârșitul anului pentru extinderea Programul-pilot ”Masă la Școală”, în județul Sibiu!

Guvernul a decis astăzi extinderea Programului de alimentație diversificată, inițiat încă din 2016, astfel încât alte 3 școli din județul Sibiu vor fi incluse în această etapă a Programului pilot.

Școlile în care copiii vor primi în curând pachet alimentar diversificat sunt Liceul Tehnologic “Ioan Lupaș” din Săliște, Liceul Teoretic “Ghe. Lazăr” din Avrig, Colegiul National Pedagogic “Andrei Șaguna” din Sibiu, Școala Gimnazială ”Radu Selejan” din municipiul Sibiu, Școala Gimnazială din Boița și Liceul Tehnologic ”Nicolae Teclu” din Copsa Mică. Alocarea totală pentru acest proiect este, în acest an, de 5,2 milioane lei doar pentru județul Sibiu.

La nivel național, proiectul ”Masă la școală” a fost extins de Ministerului Educației de la 50 la 150 de școli. Astfel, peste 65.000 de elevi vor beneficia de o masă caldă sau de un pachet alimentar diversificat la școală. În ultimii trei ani, în școlile în care a fost testat acest program de alimentație diversificată, beneficiile au fost evidente:

  • A scăzut abandonul școlar de la 6,1% la 1,3%, iar în unele școli fenomenul a fost eradicat;
  • S-au îmbunătățit rezultatele la învățătură;
  • A scăzut numărul de întârzieri și chiar absenteismul;
  • A crescut siguranța elevilor în școli;
  • Copiii au deprins un comportament alimentar sănătos;
  • S-a redus fenomenul de migrație a elevilor de la școlile din rural în urban;
  • S-a îmbunătățit relația familie-școală și au fost încurajați antreprenorii locali să se implice în acest program.
Derularea programului-pilot pentru încă un an, până la finalul ciclului școlar, va facilita ulterior generalizarea acestui program la nivel național.

Dorim ca tot mai mulți elevi să beneficieze de o masă diversificată la școală, un sprijin real pentru After-School și o consiliere școlară adecvată.

Guvernul PNL va continua să sprijine comunitățile din Sibiu, cu fonduri din buget, dar și prin atragerea de fonduri europene pentru programe destinate reducerii abandonului școlar.

Raluca Turcan,

Vicepremier

Președinte PNL Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Felix Botoșăneanu

Acum 4 ani

Advertorialul acesta l-ați dat ca sa uitam ce ați făcut “noaptea ca hotii”? PNL = vânzători de țară
Raspunde

Codruţa Giumbuşluc

Acum 4 ani

Si PSD = pensii speciale, oameni fugariti si gazati, saracie, dragnea, tariceanu, ghita, valcov, ponta si alte neajunsuri intelectuale. NU ca PNL ar fi foarte grozav, a nu se intelege gresit, dar... Viorica.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus