Vineri,
21.06.2024
Cer Senin
Acum
23°C

Managerul Spitalului Județean Sibiu despre demisiile din ultimele luni: A fost pur și simplu o coincidență

Managerul Spitalului Județean Sibiu despre demisiile din ultimele luni: A fost pur și simplu o coincidență

În ultimele două luni, câțiva angajați ai Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu au anunțat conducerea unității medicale că doresc să își înceteze activitatea. Printre aceștia se numără și dr. Constantin Roșca, medicul șef al Unității de Primiri Urgențe (UPU). Cornel Benchea, managerul spitalului, spune că este doar o coincidență faptul că patru persoane și-au dat demisia aproape în același timp, fiecare având motive personale. 

Patru persoane au demisionat în ultima perioadă de la Spitalul Județean Sibiu, motivele fiind independente de activitatea lor în unitatea medicală, explică managerul, spunând că „a fost pur și simplu o coincidență”. Cea mai recentă demisie, una care îl întristează în mod special pe Cornel Benchea, a fost depusă de dr. Constantin Roșca, șeful UPU, pe care a încercat chiar să îl convingă să rămână.

„Demisia domnului Roșca a fost pusă în ianuarie. Nu mai vrea, pentru că e de vreo 15 ani deja la urgențe. Cu dânsul am o relație chiar bună și după concediu m-am dus să vorbesc cu el. Mi-a spus <nu încerca să mă convingi. Acum vreau o perioadă de liniște, dar mai încolo nu este exclus să revin dacă nu se găsește o altă soluție bună, peste 3-4 ani>.”
Demisia doctorului Roșca a fost înregistrată în data de 16 ianuarie 2020, transmit reprezentanții Spitalului Județean. Conform Codului Muncii și contractului de administrare încheiat între medic și managerul spitalului, perioada de preaviz în cadrul funcțiilor de conducere este de 45 de zile lucrătoare. Preavizul se va încheia în data de 20 martie 2020.

Constantin Rosca sef urgente spital

Irina Rotariu, director de îngrijiri medicale, caută un post pe perioadă nedeterminată, explică managerul, pentru că „ea a venit pe concurs direct pe director și a intrat pe o durată determinată, pe trei ani, iar când s-a dus la bancă a constatat cu surprindere că nu poate să își ia un credit bun din această cauză”.

În ceea ce-l privește pe fostul director financiar, Horațiu Cojocaru, pur și simplu a avut motive personale, spune Cornel Benchea. „Am tot fost întrebat dacă merge în altă parte, posibil, nu știu, nu am discutat, nu sunt în PNL ca să știu ce se întâmplă acolo, nu cunosc”.

Totodată, în urgențe va mai fi înlocuită o persoană, cea care până recent a ocupat postul de asistent șef. „Codruța și-a depus demisia pentru că voia să plece la lucru în Germania.”

Cornel Benchea explică faptul că activitatea spitalului nu va avea de suferit în niciun fel, pentru că pentru fiecare post eliberat, a fost găsit un înlocuitor, cel puțin ca temporar. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Sibian SB

Acum 4 ani

Mafioților. Luati spaga in continuare, lacomie mare. Sper sa ajungeti dupa gratii toti care primesc plicul.
Raspunde

pacient

Acum 4 ani

domnule benchea, e jale in spitalul pe care il conduceți, pacientii sunt lăsați să moară, personalul medical neavând nici o remușcare, ați politizat tot în această instituție publică
Raspunde

Un angajat

Acum 4 ani

Domnule Manager se zvonește că și directorul medical tinut in brate de presedinta Campean ar avea o vina din cauza situațiilor conflictuale pe care le creează.
Raspunde

Stef

Acum 4 ani

Bah, ce faceti voi acolo se cheama GENOCID ! MA MIR CA INCA MAI ESTI IN FUNCTIE ! CU TINE TREBUIA SA INCEAPA CURATENIA!
Raspunde

Costy

Acum 4 ani

Vedem, lantisoare atarnate la gaturile unora....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus