Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
12°C

Anunț începere proiect „Modernizarea străzii Calea Dumbrăvii din Municipiul Sibiu“

Anunț începere proiect „Modernizarea străzii Calea Dumbrăvii din Municipiul Sibiu“

regio

COMUNICAT DE PRESĂ

Sibiu, 6 februarie 2020

Anunț începere proiect „Modernizarea străzii Calea Dumbrăvii din Municipiul Sibiu“

Municipiul Sibiu a semnat contractul de finanțare europeană nerambursabilă pentru proiectul „Modernizarea străzii Calea Dumbrăvii din Municipiul Sibiu“, Cod SMIS 126227, depus în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 4, Prioritatea de Investiții 4e, Obiectiv specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investițiile bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă. Valoarea totală a proiectului este de 21.423.912,91 lei, din care finanțare nerambursabilă 18.205.137,21 lei. Contractul de finanțare este prevăzut a se derula în perioada 05.12.2019 – 22.12.2022. Programul Operațional Regional 2014-2020 este implementat la nivel național de către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației în calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de către ADR Centru, organism intermediar al programului ce monitorizează implementarea acestui proiect în Regiunea Centru. Obiectivul general al proiectului constă în reducerea emisiilor de carbon la nivelul Municipiului Sibiu prin îmbunătățirea infrastructurii utilizate de transportul public, crearea de piste pentru biciclete și facilitarea deplasărilor pietonale pe strada Calea Dumbrăvii. Proiectul urmărește modernizarea infrastructurii rutiere utilizate de transportul public urban de călători, amenajarea pistelor pentru biciclete, trotuarelor și a zonelor verzi pe strada Calea Dumbrăvii între intersecția străzilor Nicolaus Olahus și bd. Mihai Viteazu și până la intersecția cu strada Ludoș. Pe tronsonul cuprins între intersecția cu străzile Nicolaus Olahus și Bd. Mihai Viteazu și intersecția cu străzile Bahluiului și Siretului se va amenaja o bandă destinată transportului public de călători în sens opus. Pe ambele părți ale străzii se va amplasa mobilier urban alcătuit din bănci, coșuri de gunoi și rastele pentru parcarea bicicletelor. Traseele de circulație pentru pietoni vor fi astfel conformate încât să asigure deplasarea în siguranță a persoanelor cu handicap locomotor, vizual, auditiv. Proiectul urmărește de asemenea reabilitarea/extinderea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare situate în corpul străzii precum și modernizarea iluminatului stradal.

 

SIGLA

Date de contact beneficiar:

Municipiul Sibiu, str. Samuel Brukenthal, nr.2 Biroul pentru Proiecte cu Finanțare Internațională Telefon: 0269/208.874, Fax: 0269/208.849 Email: [email protected]

bara jos regio

www.inforegio.ro    |     facebook.com/inforegio.ro

Investim în viitorul tău!

Proiect cofinanțat din Fondul Europeande Dezvoltare Regională  prin Programul Operațional Regional 2014-2020

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

30 comentarii

din sibiu

Acum 4 ani

alooo...lasati avioanele si navele spatiale......dublu sens e nevoie acolo..si atat!
Raspunde

vasile

Acum 4 ani

oooo pinca. Dublu sens si trebuie avion sa iesi catre Cisnadioara sau Paltinis un timpul saptamanii.. E foarte bine asa.Sunteti voi comozi ca nu o luati pe Cisnadie si pe autostrada ca sa ajungi in Parcul Industrial. E mai lung dar ajungi mai repede Sa faca primaria centura de sud si nu mai trebuie 2 sensuri pe Calea Dumbravii
Raspunde

O' daaa ...

Acum 4 ani

... ce fain, o sa parcurgem Calea Dumbravii in 30 de secunde ... apoi ce facem ? ... ce fain, o sa ne relaxam pe banci inhaland praf si noxe ... Toti sibienii cer 2 sensuri pe Calea Dumbravii ... in interesul sibienilor si al turistilor ... iar voi "Ignore" ...
Raspunde

DEX

Acum 4 ani

abia astept sa vad ce fiasco va fi dupa :)
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 4 ani

Titlul proiectului ar trebui sa fie :'' A ''n''-a modernizare(nu si ultima) a Caii Dumbravii din ultimii 10 ani''
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Lasati sens unic !

Acum 4 ani

Sensul unic e bun, ce trebuie acolo sunt mai multe parcari amenajate frumos, largita putin strada spre iesire, alte chestii, nu sens dublu ca iar e carambol.
Raspunde

2cents

Acum 4 ani

Parcarile trebuiau sa fie deja la subsolul blocurilor nou construite. Dar nu impune nimeni asta de la urbanism. Stai sa se termine de construit toate blocurile si vei vedea ca nici nu mai poate fi vorba de parcat pe acolo
Raspunde

T. Baciu

Acum 4 ani

Asta nu-i modernizare, e distrugerea unei strazi cu aspect frumos, cu un trotuar larg pe care chiar iti place sa te plimbi. De ce ai face o banda in sens opus pentru citeva autobuze pe ora? Banci pe marginea drumului? De ce nu fotolii, eventual o canapea, WiFi si incarcatoare de trotinete electrice pentru hipsteri? Nu stiu cine altcineva o sa stea pe banci sa admire traficul. Auzi domnule, rastele pentru biciclete si cosuri de gunoi! Scumpete mare tovarasi, nu ne mai permitem nici cosuri de gunoi, citeva bari sudate pentru biciclete fara fonduri europene. Sint asa de multe biciclete parcate acum de nu mai vezi asfaltul de pe trotuar, iar gunoiul e de-un metru inaltime; clar avem nevoie de rastele si cosuri de gunoi. Citi dinte voi mergeti la serviciu, cumparaturi cu biciclta pe o vreme ca asta? Dar asta este cind lumina vine din Jermania, tara care a luat cele mai imbecile decizii privind producerea enrgiei, reciclare, mediu.
Raspunde

Asaniciodata

Acum 4 ani

Durum judetean cu bănci!! ? De ce nu și cu parc? Si drumul județean sa l mute in parc! Cand a fost dezabatut (nu postat) acest proiect cu cetățenii? Referendum dragilor sa i dan jos pe ăștia..ne distrug orașul!!
Raspunde

Nicu

Acum 4 ani

Eu, ca si locuitor al acelei zone, sunt foarte multumit de aceasta modernizare. Cine critica, de fapt, proiectul? Cisnadieni din Arhitectilor care vor sa sugrume si Calea Dumbravii cum au facut si cu Calea Cisnadiei.
Raspunde

eu

Acum 4 ani

tu vei fi foarte multumit Nicule....dar eu care stau pe la mijlocul strazii Siretului ori ma lovesc de locuitorii din ciresica..plus cei din Cisnadie..care de fapt toti muncesc in Sibiu si e buluc pe Calea Cisnadiei...ori am de facut un ocoool pe Goga care si ala o devenit aglomerat de foarte mult timp.....Sunt slab si la franceza....o trebuit sa ii explic unui francez cum ajunge in Dumbrava...el fiind exact in Dumbravii unde devine sens unic.... Baliverne....
Raspunde

Valeriu Ciorgovean

Acum 4 ani

Iar incep eternele discutii aprinse ale concitadinilor, persoane cu mare simt civic, legate de enorma strada din Sibiu cu o singura banda pe sens! Rau e sa stai la sat!
Raspunde

Alzara 1918

Acum 4 ani

Un proiect stupid care se va realiza in ciuda faptului ca nimeni nu-i de acord ! Locuitorii ignorați și-o merită cu vârf : o adunătură de nevertebrate . Simț civic nul la cei coborâți de pe dealuri .
Raspunde

vasile

Acum 4 ani

Alzara 1918, eu sunt de acord si multi altii :-)
Raspunde

omul dens din densitate

Acum 4 ani

Nevertebratele nu greșesc, dar la oamenii din conducerea orașului se presupune cã au minte și imaginație. Acum aceasta modernizare presupune sã iei în calcul cã pe calea dumbravii vine un dezvoltator imobiliar, cumpãrã o casã unde locuia o familie, face un bloc unde stau mai multe familii, blocurile se inmulțesc ca ciupercile, oamenii se mutã în noile locuințe, oamenii au mașini și circulã cu ele, crește densitatea populației în zonã și a traficului, poți sã îți imaginezi singur ce se întâmplã dacã pe o stradã deja aglomeratã mai pui în circulație mașini, care toate ajung la giratoriul din Mihai Viteazul dupã care ajung în zona centralã ? Nevertebratele își pot duce viața liniștite dar noi oamenii avem puterea de a ne folosi conștiința, cel mai comic e atunci când un sas cântã Deșteaptã-te Române.
Raspunde

omul dens din densitate

Acum 4 ani

Teoria ca teoria dar practica ne omoarã, stop dezvoltãrii imobiliare, avem nevoie de o dezvoltare durabilã fãcutã de oameni, momentan orașul e condus de douã muieri a cãror porție de viziune e consumatã de mult, nu jignesc relatez un adevãr care se vede cu ochiul liber în practicã. Acum domnule @alzara datorați niște scuze nevertebratelor și oamenilor pe care i-ați jignit. Nu incitãm la urã incitãm la viațã, cred cã toți ne dorim sã trãim dar noi cetãțenii poate avem mai mult bun simț, minte și imaginație decât Clasa Conducãtoare modernistã care aruncã pe noi cu soluții salvatoare ucigașe. Pari un tip deștept, ai putea avea și imaginație doar îndreaptã-te spre perspectiva corectã.
Raspunde

Parcari Subterane

Acum 4 ani

Lasati prostiile si faceti ce trebuie sa faceti, incompetentilor... in toate orasele civilizate blocurile construite au parcari sub ele iar proprietarii de case sunt obligati sa isi parcheze masinile in curte ca de-aia o au, nu pe domeniul public ca sa umplem orasul de beton, pentru niste nesimtiti si spagari !
Raspunde

pãstorul de oi visate

Acum 4 ani

Festivalul internațional Floarea din asfalt. Sã-i opreascã cineva cã ãștia în deșteptãciunea lor, primãria și dezvoltatorii imobiliari vor sã ne zideascã între blocuri asfalt și becuri cu led albe din China și sã ne afume cu diesel românesc vândut de austrieci.
Raspunde

sibian100%

Acum 4 ani

Se modernizează acum cand zona este in plină reconstructie. Așa proști precum cei din primaria Sibiu mai rar.
Raspunde

@alzara

Acum 4 ani

ce noroc cu alzara ca ne deschide ochii ! deh, el e vertebrat... pacat ca are coarne!
Raspunde

Alzara 1918

Acum 4 ani

Zise un rumegător .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus