Marţi,
30.11.2021
Innorat
Acum
1°C

Nu se mai cumpără termoscanere pentru aeroporturi. ”PSD și acoliții lor blochează Guvernul României”

Nu se mai cumpără termoscanere pentru aeroporturi. ”PSD și acoliții lor blochează Guvernul României”

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat că nu pot fi cumpărate termoscannerele în aeroporturi pentru prevenirea coronavirusului pentru că Ordonanța de Urgență e blocată de PSD. Ministerul urma să cumpere celede scannere termice care să fie montate în aerporturi pentru prevenirea coronavirusului. „Noi, acum, deși am emis Ordonanță de Urgență absolut legală care a parcurs toate etapele procedurale legale. Acum, astăzi, nu putem achiziționa cele 35 de termoscanere pentru aeroporturi pentru că PSD și acoliții lor blochează Guvernul României”, a anunțat Marcel Vela la Parlament, citat de Mediafax.

Guvernul a adoptat, la începutul acestei săptămâni, înainte de moțiunea de cenzură, OUG pentru a fi cumpărate scanere termice pentru a dota cele 16 aeroporturi internațioanle, 5 către Henri Coandă București și câte două pentru celelalte aeroporturi, unul pe fluxul de intrare și unul pe fluxul de ieșire.

Aceeași OUG prevede și reîntregirea stocurilor de urgență medicală, precum și unele măsuri de instituire a carantinei în caz de epidemii.

Aeroportul Sibiu nu-și poate permite cumpărarea unui scanner termic

Aeroprtul Sibiu, deși nu are zbor direct spre vreun stat asiatic, este conectat prin zborurile care vin și pleacă din Sibiu cu aeroporturi importante din Europa. Cu toate acestea, aeroportul nu are un scanner termic, pentru măsurarea temperaturii pasagerilor și nici nu se știe dacă va achiziționa unul. DSP a recomandat cumpărarea unui astfel de aparat. „Este o recomandare pe care au făcut-o cei de la DSP. Am primit joi recomandarea asta, dar vreau să văd cât este de eficientă. (…) Momentan este la nivel de recomandare, nu este o cerinţă”, a declarat Marius Gîrdea pentru Agerpres.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Robert

Acum 1 an

Ce noroc cu moțiunea că... nu trebuie sa mai faceți nimic avind scuze de 2 bani. Ba da sa ...mergeți la toaleta mai aveți voie acum că a trecut moțiunea????? Toți sunteți la fel nu faceți nimic doar acuzați pe alții. Mă întreb....de cînd a apărut virusul asta ce v a împiedicat că cumparati aparatele resp? De ce trebuie data o lege sa cumperi ceva??? Premierul se laudă că oug urile sunt ok...publicate...etc...deci...de ce nu le cump? Dacă ați dat o lege cu...mult timp în de moțiune ați făcut ceva???? Celebra lege cu autostrada din Moldova???? De ce ați vrut la putere dacă nu faceți decit sa va plingeti de greaua mostenire???? Da trotinetele mai pot circula sau tot PSD ul le a blocat că a trecut moțiunea???sinteti încă acolo...ați propus același premier...ce va oprește să faceți ceva????? Oricum de 3 luni ați nu ați discutat decit de alegeri....fel și fel de hirtogareli...trotinete...etc etc...și v.ati plins de greaua mostenire!!! Singura problema importantă d e care ați discutat a fost autostrada Sibiu Pitești....pe care nu o puteți face pt că ...daca nu e PSD ul pe traseu e totuși un gîndac!!!!!!! Felicitări și succes in continuare noului guvern...Ind care pt că normal și ăla i sa se plinga de...greaua mostenire. Nu m.ar mira că în goană de a va plînge sa avem sit că eventuatalul guvern Orban 2 sa se plinga de guvernul anterior ...Orban 1....așa din obișnuință de a căuta scuze că nu a făcut și nu v a face absolut nimic ...nici dacă sta la putere...100 de ani!!!
Raspunde

Raspandache

Acum 1 an

Sunt idioți, tocmai au spus că nu-și vor vota propriul guvern
Raspunde

Conti

Acum 1 an

Psd este de vina In primul rând pentru apariția coronavirusului, ma rog, Dragnea.. mai exact
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus