Miercuri,
05.10.2022
Partial Noros
Acum
15°C

AFT Sibiu: Generalul de brigadă (rz.) prof.univ.dr. Lucian Culda a încetat din viață

AFT Sibiu: Generalul de brigadă (rz.) prof.univ.dr. Lucian Culda a încetat din viață

Membrii comunității Academiei Forțelor Terestre "Nicolae Bălcescu" din Sibiu își exprima profundul regret față de trecerea la cele veșnice a generalului de brigadă (rz.) prof.univ.dr. Lucian Culda, care timp de peste un deceniu a fost cadru didactic al AFT, titular al cursurilor „Teoria organizației” și „Managementul organizației militare”.

"Domnul general a susținut și girat devenirea academică a instituției noastre, notorietatea și anvergura științifică a Domniei sale constituind argumente solide în procesul de autorizare și acreditare academică, instituțională și a programului de studii Managementul organizației. Este autorul teoriei procesual organice și un reputat teoretician al organizației și managementului acesteia. A contribuit în mod substanțial la promovarea cunoașterii științifice în mediul universitar militar, cu merite incontestabile, printre altele, în investigarea și concretizarea situației oamenilor și organizărilor sociale în mediul militar, în fundamentarea științifică a procesului decizional, explicitarea situațiilor limită și contracararea agresiunii informaționale", transmit reprezentanții AFT.

Acesta a îmbogățit biblioteca academiei cu 12 titluri de volume de unic autor și altele în calitate de coordonator științific. S-a implicat direct în ridicarea nivelului științific al manifestărilor științifice, cu studenții și cadrele didactice și a coordonat programele de studii doctorale în științe militare a numeroase cadre didactice din academie.

"Domnul general a fost director al primului contract de cercetare științifică al Academiei Forțelor Terestre cu tema ,,Cercetări teoretice şi experimentale privind leadershipul în organizaţia militară. Modelare pe structuri multinaţionale specifice NATO. Implicaţii de natură curriculară pentru formarea resursei umane”, în 2004-2005", mai arată sursa citată"

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus