Duminică,
27.11.2022
Innorat
Acum
2°C

Comisia Europeană cere României să stopeze defrișările ilegale

Comisia Europeană cere României să stopeze defrișările ilegale

Comisia Europeană a transmis miercuri României o scrisoare de punere în întârziere, un pas premergător infringementului, acordându-i un termen de o lună pentru a lua măsurile necesare în vederea stopării tăierilor ilegale de păduri.

„Autoritățile naționale nu au fost în măsură să verifice efectiv operatorii și să aplice sancțiuni corespunzătoare. Inconsecvențele din legislația națională nu permit autorităților române să verifice cantități mari de lemn recoltat ilegal. În plus, Comisia a constatat că autoritățile române gestionează pădurile, inclusiv prin autorizarea exploatării forestiere, fără a evalua în prealabil impactul asupra habitatelor protejate, după cum se prevede în Directiva Habitate și în Directiva privind evaluarea strategică de mediu”, se arată în scrisoarea Comisiei Europene, citată de digi24.ro

„De asemenea, există deficiențe în ceea ce privește accesul publicului la informațiile privind mediul din planurile de gestionare a pădurilor. Comisia a constatat, de asemenea, că unele habitate forestiere protejate au dispărut din cadrul siturilor protejate Natura 2000, ceea ce reprezintă o încălcare a Directivei Habitate și a Directivei privind păsările”, potrivit documentului.

CE a decis astăzi să trimită României o scrisoare de „punere în întârziere” și îi acordă un termen de o lună pentru a lua măsurile necesare în vederea remedierii deficiențelor identificate de Comisie. În caz contrar, Comisia poate decide să trimită autorităților române un aviz motivat.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Chivuta Giubega

Acum 2 ani

Sa ne mai lase in pace europenii, ca sunt padurile noastre nu ale lor! Decat sa deie amenzi romanilor care mai fura si ei ca sa aibe din ce trai, sa le ieie pita de la gura, mai bine sa isi vaza de declinul lor!
Raspunde

2cents

Acum 2 ani

Dar nu cred ca le-a parut cu adevarat rau ca la noi e haos si austriecii au putut prelucra cat au vrut in legalitate romaneasca... Ne mai dau o amenda, o chestie, dar haosul trebuie sa ramana ca sa nu dea faliment saracutii de austrieci
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus