Sâmbătă,
11.07.2020
Partial Noros
Acum
29°C

Rabla electrocasnice 2020: vouchere de până la 400 de lei

15 Februarie 2020 09:40

Rabla electrocasnice 2020: vouchere de până la 400 de lei

În acest an, ca și anul trecut, cei interesați vor putea solicita, prin intermediul programului Rabla pentru electrocasnice, bani de la autorități pentru a cumpăra televizoare, mașini de spălat vase sau aparate de aer condiționat portabile, după cum reiese dintr-o declarație recentă a ministrului mediului.

Astfel, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Mediului, citat de avocatnet.ro,  în acest an se va desfășura, pe lângă cele două programe ce vizează cumpărarea de mașini noi, respectiv Rabla Clasic și Rabla Plus, și programul Rabla pentru electrocasnice.

Mai exact, programul Rabla pentru electrocasnice dă posibilitatea celor care vor să scape de electrocasnicele vechi, mari consumatoare de energie electrică, să le dea în schimbul unui voucher ce poate fi folosit la cumpărarea unora noi.

Prin programul Rabla pentru electrocasnice din acest an, cei interesați vor putea obține bani de la stat pentru cumpărarea de televizoare, mașini de spălat vase și aparate de aer condiționat portabile.

După cum stabilește Ordinul ministrului mediului nr. 1.172/2018, cei ce vor să-și înlocuiască electrocasnicele vechi vor putea primi vouchere cu următoarele valori:

- 200 de lei pentru a cumpăra mașini de spălat rufe cu eficienţa energetică A++ și televizoare cu eficienţa energetică A și A+; - 300 de lei pentru cumpărarea de mașini de spălat rufe cu eficienţa energetică A+++, mașini de spălat vase cu eficienţa energetică A++ și frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţa energetică A++; - 400 de lei pentru cumpărarea de mașini de spălat vase cu eficienţa energetică A+++, aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficienţa energetică la răcire A+++/ A++, frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţa energetică A+++ și televizoare cu eficienţa energetică A++ și A+++.

Pentru a putea obține banii de la stat, cei interesați trebuie să îndeplinească o serie de condiții. Mai exact, aceștia trebuie să aibă domiciliul în România, vârsta de cel puțin 18 ani, să aibă documente de identitate valabile la momentul solicitării, să nu aibă datorii la bugetul de stat sau la cel local, să predea un electrocasnic uzat echivalent și să își dea acordul cu privire la prelucrarea datelor personale de către Administrația Fondului pentru Mediu.

Potrivit comunicatului publicat recent, programul Rabla pentru electrocasnice din acest an are alocat un buget de 30 de milioane de lei, ceea ce înseamnă că în 2020 s-ar putea distribui aproximativ 100.000 de vouchere.

În prezent, cei interesați nu pot cere banii de la stat pentru înlocuirea electrocasnicelor vechi. Pentru ca acest lucru să fie posibil, autoritățile de mediu trebuie să anunțe data exactă de lansare a ediției din acest an și să reactiveze aplicația informatică cu ajutorul căreia se poate face înscrierea în program.

Comentarii

9 comentarii

Radu D

Acum 4 luni

Bună ziua. Care e data estimată pentru programul rabla pentru electocasnice și cum se numește aplicația care trebuie să o reactiveze guvernul pentru a te înscrie în program. Mulțumesc.
Raspunde

Carla-Hermina Kajtár

Acum 4 luni

Bună seara! Care este data noului program _Rabla pentru electocasnice_ și cum se numește aplicația prin care ne putem înscrie în program? Mulțumesc!
Raspunde

Cococi M

Acum 4 luni

Care este data noului program _Rabla pentru electocasnice_ și cum se numește aplicația prin care ne putem înscrie în program? Pentru cate produse te poti inscrie? Unde se predau produsele? Mulțumesc!
Raspunde

Ispas lucrețiu ionuț

Acum 4 luni

Buna dimineata care ar fi dată noului program rabla 2020 Multunesc
Raspunde

Ispas lucrețiu ionuț

Acum 4 luni

Buna dimineața pe ce data incep înscrierile la programul rabla 2020 Multumesc
Raspunde

Stan Guta

Acum 4 luni

Vreau sa ma inscriu in programul rabla pentru un televizor diag.102
Raspunde

SERETCU NICULINA

Acum 4 luni

Cand incepe programul Rabla electrocasnice 2020 si cum ne putem inscrie daca indeplinim conditiile. Multumesc.
Raspunde

Mihalca Gabriela

Acum 1 lună

Doresc sa ma inscriu,va rog publicati data
Raspunde

Alina Elena Zota

Acum 1 lună

Am un frigider,2televizoare,2monitoare si o unitate de calculator.Ce pot face cu ele?

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus