Marţi,
27.09.2022
Partial Noros
Acum
15°C

Cel mai mare hotel din Păltiniș a fost închis. Avalanșă de acuzații între fostul și actualul proprietar

Cel mai mare hotel din Păltiniș a fost închis. Avalanșă de acuzații între fostul și actualul proprietar

La o săptămână de la incendiul care a izbucnit în zona de spa și la patru luni de la intrarea în insolvență a societății prin intermediul căreia funcționează hotelul, Hohe Rinne din Păltiniș a fost închis. Motivele care au dus la această situație sunt diferite, în funcție de persoana întrebată. Daniel Țepeș, actualul acționar majoritar al Păltiniș SA, aruncă vina pe investițiile făcute în urmă cu mai bine de opt ani de către Teodor Ancuța, cel care i-a vândut mai apoi hotelul. La rândul său, Ancuța îl acuză pe fostul său partener de afaceri de faptul că – în realitate – urmărește falimentarea societății pentru a obține pe numele său activele acesteia. Adică inclusiv cel mai mare hotel din Păltiniș.

Complexul de patru stele Hohe Rinne din Păltiniș – care cu cele 88 de camere, plus alte facilități, este cea mai mare unitate de cazare din stațiunea Sibiului – a fost închis ”pe perioadă nedeterminată”, au anunțat reprezentanții hotelului pe pagina lor de Facebook. Motivul invocat – în afară de incendiul din dimineața zilei de 13 februarie 2020 despre care puteți citi mai multe detalii aici - ține de faptul că hotelul nu are autorizația de securitate la incendiu și, prin urmare, nu mai poate obține autorizația de funcționare de la Primăria Sibiu. Mai bine de 70 de angajați au rămas fără serviciu, până când vor fi finalizate lucrările de ”demolare și refacere a tuturor elementelor structurale și arhitecturale ale hotelului care nu corespund cu legislația în vigoare privind securitatea la incendiu și care au făcut imposibilă obținerea autorizației de securitate la incendiu astfel încât hotelul să fie adus la standardele legale în vederea obținerii tuturor autorizațiilor necesare desfășurării activității”. În spatele acestui anunț publicat pe Facebook, stau însă câteva zeci de procese între fostul și actualul acționar majoritar al Păltiniș SA, societatea comercială care deține hotelul Hohe Rinne. Fiecare dintre cei doi clamează dreptatea de partea sa și speră ca adevărul să iasă cât mai curând la iveală.

”Lucrări de proastă calitate”

Pachetul majoritar de acțiuni al Păltiniș SA și, implicit, administrarea hotelului care mai apoi a primit numele de Hohe Rinne a fost cumpărat de Daniel Țepeș (printre altele, fost acționar al Bursei din București și al celei din Sibiu) în aprilie 2013. Vânzător a fost, atunci, Teodor Ancuța, cel care a înființat și condus, mai apoi, Bursa de la Sibiu. Vânzarea hotelului a avut loc după implementarea unui proiect finanțat și din fonduri europene nerambursabile, al cărui scop a fost reabilitarea, modernizarea și extinderea a ceea ce avea să devină Hohe Rinne.

Daniel Țepeș susține că, de fapt, toate problemele de la acel proiect încep, deoarece lucrările executate au fost de proastă calitate. ”Toate problemele actuale cu care se confruntă societatea - de la lipsa autorizației ISU și a acordului de funcționare, până la incendiul nefericit care a avut loc - sunt consecința numeroaselor probleme tehnice existente în hotel, ca urmare a lucrărilor de construcții slab calitative efectuate fără respectarea legislației în vigoare privind securitatea la incendii”, declară Daniel Țepeș, pentru Turnul Sfatului.

”A construit mare parte din hotel pe structură de lemn neignifugat, acoperit cu rigips alb neignifugat și nu au prevăzut nici un sistem de desfumare în hotel, în condițiile în care legislația prevedea obligativitatea folosirii de lemn ignifugat și folosirea unui rigips roșu ignifugat și a unor sisteme de desfumare pentru evacuarea fumului”, Daniel Țepeș
Omul de afaceri are și o apreciere răspicată în ceea ce privește vinovații pentru aceste lucrări. ”Toate aceste lucrări necorespunzătoare care au generat problemele tehnice respective au fost efectuate de către Teodor Ancuța, fostul acționar majoritar și președinte al consiliului de administrație, împreună cu Laura Teodora Gyarmati, fiica acestuia și membru în consiliul de administrație, și cu Csaba Gyarmati, ginerele acestuia și director responsabil tehnic de proiect”, consideră Daniel Țepeș, arătând că aceste situații sunt dovedite de diferite expertize tehnice judiciare și extrajudiciare. ”Astfel, doar cu titlu de exemplu, fără a putea enumera aici multitudinea de probleme tehnice existente și descoperite, arăt faptul că aceștia au construit mare parte din hotel (incluzând etaje întregi, camere, scări, coridoare de evacuare, planșee, tavane etc) pe structură de lemn neignifugat, acoperit cu rigips alb neignifugat și nu au prevăzut nici un sistem de desfumare în hotel, în condițiile în care legislația prevedea obligativitatea folosirii de lemn ignifugat și folosirea unui rigips roșu ignifugat și a unor sisteme de desfumare pentru evacuarea fumului. Ca urmare a tuturor acestor lucrări nelegale efectuate și a materialelor necorespunzătoare folosite și coroborat cu destinația clădirii, suprafața acesteia și numărul de etaje existente, hotelul se încadrează la gradul V de rezistență la foc, cel mai slab grad de rezistență prevăzut de legislație. Iar pentru a putea funcționa, cu destinația actuală, cu suprafața actuală și cu numărul de etaje actual, hotelul trebuie ridicat la un gradul II de rezistență la foc”, descrie Daniel Țepeș.

Daniel Țepeș. Sursa foto: Revista Bulevard Daniel Țepeș. Sursa foto: Revista Bulevard

Peste doi ani?

Daniel Țepeș spune că, din cauza lucrărilor proaste din trecut, este nevoie de noi intervenții asupra a mai bine de 50% din hotel: adică a 53 din cele 88 de camere, a restaurantului, a unei săli de conferințe, a unor culoare, planșee, scări și tavane. Aceste lucrări nu au putut fi făcute până acum, susține Țepeș, deoarece ”ar fi presupus, pe de o parte, suspendarea activității în vederea efectuării lucrărilor care nu se puteau face cu hotelul în funcțiune, iar pe de altă parte ar fi necesitat fonduri foarte mari pe care societatea nu le deținea”.

La situația de a închide hotelul s-a ajuns ca urmare a incendiului care, pe pagina de Facebook a hotelului, a fost descris drept ”devastator”. Potrivit lui Daniel Țepeș, incendiul a distrus spa-ul și instalațiile aferente acestuia și a afectat majoritatea camerelor. ”Fumul a afectat majoritatea camerelor, pagubele sunt în mod evident semnificative, dar nu am apucat să facem o estimare valorică până acum. În mod cert suma totală necesară pentru refacerea hotelului atât din punct de vedere al securității la incendiu, cât și pentru refacerea distrugerilor provocate de incendiu a crescut semnificativ ca urmare a acestui eveniment nefericit”.

Pregătirea și executarea lucrărilor care ar putea duce la redeschiderea hotelului ar consuma cel puțin doi ani, spune actualul proprietar Hohe Rinne. ”Investiția necesară estimată de mine este de ordinul milioanelor de euro”, completează Țepeș.

Întreaga situație vine în contextul în care, în luna octombrie a anului trecut, Tribunalul București a încuviințat cererea conducerii Păltiniș SA de a intra în insolvență. Procedurile sunt abia la început. ”Administratorul judiciar numit în acest dosar este îndreptățit să propună diverse soluții pentru ieșirea din această situație. Eu, personal, cred că există soluții astfel încât hotelul să poată să reintre pe piața turistică, chiar dacă investițiile necesare vor fi foarte mari”, adaugă Daniel Țepeș.

Teodor Ancuța: Țepeș are un plan mai elaborat

Teodor Ancuța spune că i-a vândut pachetul majoritar lui Daniel Țepeș în 2013 pentru suma de doar 100.000 de euro, în condițiile în care activele societății Păltiniș SA ar fi valorat către șapte milioane de euro. A vândut atât de ieftin deoarece era la capătul proiectului de modernizare al Casei Turiștilor (cum se numea atunci Hohe Rinne) și era epuizat atât fizic și psihic, cât și financiar. Practic, Ancuța spune că a fost ”țepuit”. ”În ultimii doi ani am reușit să mi se aprobe de către procurori expertizele în dosarele deschise. Până acum nu mi-a fost aprobată niciuna. Esența infracțiunii de înșelăciune este prejudiciul, iar acum, de când mi-au fost aprobate expertizele, s-a stabilit că valoarea activelor Păltiniș SA la 31 martie 2013 era de șapte milioane de euro și nu de 100.000 de euro cât mi-a plătit mie”.

Iar situația în care se află acum Hohe Rinne – inclusiv incendiul de acum o săptămână – face parte, în opinia lui Ancuța, din planul lui Daniel Țepeș de a-și trece pe persoană fizică toate activele Păltiniș SA. Inclusiv hotelul în discuție. ”El dorește să preia tot patrimoniul societății. A împrumutat, fictiv, societatea cu trei milioane de euro, dar hotelul a avut încasări de 15 milioane de euro. N-a avut pe ce cheltui banii aceștia. Niciun expert nu a putut avea acces la acte pentru a se descoperi unde s-au dus acești bani. Eu sunt sigur că în cadrul acestei proceduri de insolvență va băga firma în faliment. Asta e evident pentru mine: lichidatorul judiciar primește 2.000 de euro și i-a fixat un onorariu de succes de 50.000 de euro. Păi, să dai cuiva 50.000 de euro pentru că îți bagă firma în insolvență? El vrea să preia toate activele după falimentul pe care vrea să îl provoace, pe care să le vândă imediat”, afirmă Ancuța.

Teodor Ancuța Teodor Ancuța

Referitor la acuzațiile că lucrările ar fi fost de proastă calitate, Ancuța aduce în discuție faptul că modernizarea clădirii a fost realizată din fonduri europene, fapt care implicit dă garanția respectării legislației. ”Tot lemnul a fost ignifugat, nu s-a folosit un lemn fără tratament ignifug sau împotriva cariilor. Am folosit Selena, și acum știu, pentru că lucrările le-am făcut în regie proprie. Am lucrat cu o echipă de muncitori din Covasna, am declarații notariale de la ei că a fost făcută ignifugarea. Faptul că am cumpărat necesarul de substanță ignifugă l-am dovedit prin achizițiile consemnate inclusiv în contabilitate. Căci doar nu am cumpărat Selena să o beau”, spune Teodor Ancuța.

”După 2010 eu am făcut extinderea și modernizarea hotelului, am investit cinci milioane de euro din fonduri europene. Iar în acest proiect am pornit cu un scenariu la incendiu, făcut de firmă specializată. Fondurile acestea europene nu le-am putut accesa și cheltui chiar așa, am predat seturi întregi de documente care atestau faptul că investiția era una conformă cu legile în vigoare”, Teodor Ancuța
El îl acuză pe Daniel Țepeș că nu ar fi dorit, de fapt, să obțină autorizația de securitate la incendiu. ”Două expertize ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu scriu că Păltiniș SA a depus toată documentația pentru obținerea avizului de securitate la incendiu, dar aceasta a fost restituită în 13 martie 2013 pentru completare. Erau doar niște semnături de completat, niște autentificări de făcut asupra documente depuse, deci nimic complicat. Nu se făcea acolo niciun fel de referire la faptul că am folosit materiale improprii, precum rigipsul invocat, lemn netratat și așa mai departe. Daniel Țepeș a făcut niciun demers pentru a obține această autorizație de securitate la incendiu, în cei aproape șapte ani de când a preluat hotelul. În schimb, a încasat zeci de milioane de lei în cinci ani fără să primească nicio amendă, până în 2018 și 2020. Iar, oricum, ignifugarea aceasta trebuie repetată o dată la zece ani. Iar cum la Vila 18 (Casa Turiștilor – n.r.) eu am făcut acest tratament în 2009, anul trecut trebuia reluat acest tratament de ignifugare”, susține Teodor Ancuța.

Zeci de procese

Potrivit datelor publicate de Ministerul finanțelor, în perioada 2013 – 2018, inclusiv, Păltiniș SA a avut o cifră de afaceri de peste 47 de milioane de lei (datele aferente anului 2019 nu sunt, deocamdată, publice. Din 2013 până în 2016 societatea a înregistrat pierderi de peste patru milioane de lei, după care în 2017 și 2018 a avut un profit cumulat de 1,7 milioane de lei.

În tot acest timp, între Teodor Ancuța și Daniel Țepeș au fost înregistrate pe rolul mai multor instanțe din țară numeroase procese, dar și numeroase plângeri penale. 72 de procese, numără Teodor Ancuța. Printre acestea, pe rolul Tribunalului Sibiu se află și un proces de anulare a contractului de vânzare-cumpărare a pachetului majoritar de acțiuni al Păltiniș SA.

”Am vrut să fac ceva din acel Păltiniș și eu zic că am reușit, din moment ce în 2014 hotelul a luat locul întâi pe țară. Acum, după șapte ani, în care Țepeș a încasat 67 de milioane de lei, în care mai spune că a mai creditat el societatea cu trei milioane de euro, nici măcar nu a obținut acea autorizație de securitate de incendiu. A împrumutat societatea cu dobânzi mult mai mari decât cele practicate de bănci, dobânzi și de 12%, la care a mai pus alte opt procente dobânzi penalizatoare. S-au adunat 700.000 de euro numai din dobânzi. El spune că a făcut investiții, dar vă spun că nu a făcut nimic. A spălat, de acolo, cel puțin șase milioane de euro. A cumpărat șapte active, printre care fostul hotel al BRD, vila lui Ceaușescu, Vila 15, Casa de piatră, dar în contul creanței pe care o are, în cadrul procedurii de faliment și le va trece pe numele său aceste active. Muncitorii hotelului au fost anunțați din decembrie că vor fi dați afară”, mai adaugă Ancuța.

Zona de spa a hotelului Hohe Rinne a fost distrusă de un incendiu. Sursa foto: ISU Sibiu Zona de spa a hotelului Hohe Rinne a fost distrusă de un incendiu. Sursa foto: ISU Sibiu

În Justiție e nădejdea

”Am fost alaltăieri și îmi venea să plâng. Păltinișul e mai jalnic decât pe vremea lui Milucu. Iar asta în special din cauza procurorilor și judecătorilor, care primesc pensii speciale”, concluzionează Teodor Ancuța, care consideră că magistrații nu și-au făcut treaba în dosarele deschise de el.

De cealaltă parte, Daniel Țepeș își pune nădejdea în Justiție pentru clarificarea situației. ”Având în vedere că trăim într-un stat de drept membru UE în care ar trebui să existe domnia legii, consider că dreptatea ar trebui înfăptuită prin intermediul Justiției. Astfel că atât eu, personal, cât și societatea ne-am îndreptat împotriva persoanelor vinovate, pentru tragerea lor la răspundere în cadrul mai multor dosare civile sau penale care sunt în curs de soluționare și unde sper ca se va face dreptate”.

Daniel Țepeș consideră că, în cele din urmă, a contribuit la creșterea reputației stațiunii Păltiniș. Dar că, dacă ar fi știut de probleme, nu s-ar fi implicat. ”Păltiniș este o stațiune specială pentru mine și am investit mult timp și mulți bani pentru a reînvia activitatea hotelului și astfel cred că am contribuit semnificativ și la creșterea stațiunii, în general. Dar este foarte dureros pentru mine că, deși am reușit cu greu să pun hotelul din nou pe harta turistică din România și să-i schimb reputația proastă pe care o avea înainte de preluare, să îmi văd hotelul în situația de a înceta activitatea din cauza problemelor tehnice existente ca urmare a faptelor nelegale făcute de Teodor Ancuța împreună cu familia lui, aspecte tehnice pe care nu aveam cum să le anticipez la momentul preluării. Dacă aș fi știut nu aș mai fi cumpărat niciodată pachetul majoritar la această societate”.

”În 1963, în timpul regimului comunist a luat naștere hotelul numit aproape o jumătate de secol «Casa Turiștilor», în amintirea frumoasei clădiri din lemn construită în 1895 și demolată în anii 1960. Hotelul Casa Turiștilor a trecut în perioada 2008 - 2012 printr-un proces de extindere și modernizare finanțat în parte cu fonduri europene nerambursabile obținute prin Programul Operațional Regional al Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului, iar din anul 2013 numele hotelului a devenit Hohe Rinne Păltiniș Hotel & Spa”, Sursa: hoherinne.ro
Sursa foto principală: hoherinne.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

20 comentarii

Marius

Acum 2 ani

Si acum nici 2 săptămâni aveați anunț de angajare personal la spa, recepție si altii...
Raspunde

Tudor Postelnicu

Acum 2 ani

Ce ma distreaza cand se cearta securistii intre ei ....
Raspunde

Hotu' striga hotu'...

Acum 2 ani

Pe Tepes nu-l cunosc, in schimb pe Ancuta l-am cunoscut destul de bine, caracter zero barat. Nu am auzit pe cineva din apropierea lui Ancuta care sa-l aprecieze. Dupa 5 minute de discutii cu Ancuta vedeai ce fel de individ e. Prin urmare Tepesule draga esti prost sau esti asemeni lui Ancuta.
Raspunde

Numa' Mizerie

Acum 2 ani

Doua gunoaie de oameni care se lupta pentru oportunitatea de a nu fa cenimic in vietile lor de rahat, altceva decat a se plimba cu masina de lux si a fi adulati de "fraierii" la care se uita cu dispret. Doi neica nimeni care duc la dezastru acest Paltinis, prin prostia de care dau dovada, lasati sa isi faca damblaua, de catre niste "autoritati" la fel de sterpe la minte si de incompetente. Ar putea gasi o metoda legala, prin hotarari de consiliu pentru a restrange asemenea indivizi sa distruga statiunea si a-i constrange sa vanda ori sa investeasca.. daca ar avea minte. De dupa 89, in Paltinis au ramas dinastiile de comunisti care altceva nu stiu sa faca decat scandal si furt prin tot felul de mijloace si metode, in speranta de a pune mana pe tot muntele daca se poate si a fi adulati ca zei. Orice ar face, tot oameni de nimic sunt si oricat de multe masini construite prin germania ar conduce, tot put. Mizeria a iesit din ei si s-a revarsat asupra acelei statiuni care arata dupa chipul si asemanarea acestor "domni". Iar autoritatile... sunt la fel. In loc sa fie o perla, aceasta statiune, e o rusine si o mizerie.
Raspunde

ion Popa

Acum 2 ani

Dacă mergeai în Păltiniș vedeai de ce hotelul Casa Turiștilor a luat locul I pe țară ca cel mai frumos hotel, cea mai mare investiție din Ardeal cu fonduri europene nerambursabile -2,0 milioane euro. De ce acum Păltinișul centrul stațiunii este pustiu? De ce nu mai este nici țipenie de om? De ce în 13.02.2020 (în ziua incendiului o zi de miercuri) erau 106 turiști cazați ? Cred că este intenționată intrarea Păltinișului în insolvență, în faliment și să-i dai 50.000 euro onorariu de succes, plus 2000 euro/lună administratorului insolvenței să reușească să te bage în faliment? Nu-i normal să-i dai foc?
Raspunde

Cosmin

Acum 2 ani

Nu e paguba
Raspunde

Abject

Acum 2 ani

Acest Ancuta face parte din galeria de mari antreprenori sibieni, lucruri slabe, infractori, care isi plateau angajatii cu salarii ca in Uganda, dar erau mari patrioti romani, fii ai satelor lor. Cata scarba pentru acesti mari sibieni!
Raspunde

marius

Acum 2 ani

Ar fi utopic ca Paltinisul sa fie administrat de oameni responsabili si iubitori de natura vreodata.
Raspunde

zzz

Acum 2 ani

Dr Dre, ti-ai gasit nashu'
Raspunde

ioan

Acum 2 ani

Ar fi de ras daca n-ar fi de plans pt ca la urma urmei, o bijuterie de statiune se duce pe apa sambetei. Din cele citite si retinute - Ancuta vinde in 2013 pt 100k dupa care se simte tepuit, cum ca activele ar fi valorat milioane de €. L-o fi amentiat Tepes cu tragerea in teapa daca nu vinde sau ce? Aici sunt 2 omameni maturi care au incheiat un contract, neconstransi de nimeni. - Pe de alta parte e Ninja-Tepes care vreme de 7 ani s-a bucurat de o atitudine de “laissez-fair”, adica “las’s ca mere si asa”, iar dupa o tragedie da vina pe fostul proprietar cum ca lucrarile n-ar fi fost facute cum trebuie. Hai sictir, halal oameni de afaceri. Daca te gandesti ca la cumpararea unui obiect “X” fac verificari, comparatii,…tu cumperi ditamai complexu’ turistic si nu faci o “Due diligence”, un evaloator, expert in constructii etc. Ca de obicei, angajatii au de suferit in mod direct, iar statiunea in general in mod indirect. PACAT.
Raspunde

Sibian SB

Acum 2 ani

Circ ieftin si poate ca si focul ala a fost ajutat sa pornească... 2 mafioți peste care ar trebui sa se bage tare DNA-ul, sa vedem ce invarte societatea asta Paltinis SA (acum si in tot trecutul ei) . Bataie de joc totul, ar trebui confiscat tot ce are societatea si scos la licitație totul, pe pret real, sa cumpere cine vrea sa faca turism nu manevre tipic românești. Aloooo DNA, trezirea!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

ion Popa

Acum 2 ani

Ancuța a făcut o bursă în Sibiu care a fost ce-a mai bună din România și tot el a făcut hotelul Casa Turiștilor de a luat locul I pe țară în 2014 ca cel mai frumos hotel din România. Ancuța a făcut 5 carmangerii în Sibiu, Ancuța a făcut stația de betoane de la Ciolan de sus. Ancuța a creat sute de locuri de muncă și la bursă 17 ani nu a existat salariu sub 2.000 lei femeia de serviciu și șoferul (în 1997). Dacă ar fi 10 manageri ca Ancuța ar fi altceva în România . I-a fost greu cu hoții și țeparii, mai ale când ai prea multă încredere în ei . Hotelul Casa Turiștilor în urma investițiilor de 5,0 milioane euro făcute de el din care 2,0 milioane euro fonduri nerambursabile i-a adus în buzunarele lui Țepeș 67, 0 milioane lei în opt ani și nu a pus o cărămidă din ei în Păltiniș lui Țepeș 15 milioane de euro în opt ani și mergi și vezi Păltinișul acum că arată mai pustiu decât acum 20 de ani. Țepeș are închise toate cel 14 active pe care le are.
Raspunde

Fost angajat

Acum 2 ani

Aloo domnu Popa mai usor cu sumele astea ca poate chiar va crede cineva. Am fost angajat la bursa de catre domnul Ancuta pe un salariu de 1000 Ron net desi aveam studii superioare si un post de raspundere. Pot arata oricand contractul de munca. Mariri de salariu nu se acordau pe motiv ca e criza, dar domnul Ancuta se lauda cu profituri fantastice (peste 50.000 de euro pe angajat) prin toata presa. "Cele mai mari salarii din judetul Sibiu " zicea domnul Ancuta. Si acum rad cand imi aduc aminte .... Asa ca nu mai crede tot ce spune domnu dr. ca-i place se se laude
Raspunde

nueramsofer

Acum 2 ani

2000 de lei in ce an? am lucrat eu la Ancuta cu 100 de dolari, sub 300.000 ROL pe vremea aia, deci usor cu ce "salarii mari" dadea...
Raspunde

mare-i gradina Ta...

Acum 2 ani

Ba Ancuto, da' prost mai esti...daca ai vazut ca nimeni nu zice ceva pozitiv de tine te-ai apucat sa te lauzi singur?
Raspunde

ion Popa

Acum 2 ani

Acum 2 săptămâni nu mai căuta oameni că ne-a avertizat din decembrie că ne dă pe toți 78 afară din serviciu
Raspunde

deutsche welle

Acum 2 ani

Hoti - ciobani si securisti ....cu astia nu poti sa faci treaba serioasa in RO !!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

TEODOR ANCUȚA

Acum 2 ani

Tot ce este scris de Ion Popa este corect , caută la finanțe și vezi că în 2009 profitul pe angajat la bursă a fost de 40.000 euro/angajat (și era criză), poate zici de 1000 de euro la Bursă nu de 100 euro sau 1000 lei. Ieri am fost la Tg. Mureș (reclamat de Țepeș) că le-am dat bani angajaților din Păltiniș și din banii mei personali (dovedesc cu acte) și dovedesc că din anul 2000 până acum toți banii câștigați la bursă i-am băgat în Păltiniș (peste 1,0 milion euro) și nu am făcut nici un fel de investiție pentru mine în acești ani. Datorită faptului că instanța a aprobat să se evalueze investițiile făcute din banii MEI personali Țepeș a distrus probele din SPA. Țepeș a cumpărat prin înșelăciunea secolului un imperiu de 10,0 milioane euro cu 100.000 euro, fiind protejat de procurorul de caz de 6 ani, procuror care nu a putut să elucideze nici circumstanțele concrete în care a fost completat și semnat înscrisul intitulat Grafic derulare tranzacție, obiectiv stabilit de 2 instanțe prin încheieri penale (deși s-a făcut expertiza poliției încă din 2015 și spune că este scrisul și semnătura lui Țepeș) dar dacă Țepeș plătește 50.000 euro onorariu de succes la societatea care reușește să o bage în faliment, 720.000 euro a plătit avocaților pentru litigiile din cei 6 ani, mă întreb câte sute de mii de euro este onorariu de succes plătit procurorului care nu vrea să aprobe expertize, dacă le face nu prezintă relevanță pentru el, face dispărute documente și de 5 ani solicit recuzarea, înlocuirea dar fără succes. Este incredibil ceea ce se întâmplă și dacă o asemenea societate care a realizat într-un singur activ (Hohe Rinne) venituri de 65,0 milioane lei în 7 ani din cele 14, fără să facă vreo investiție în ele atunci toată economia României este în faliment!! L-am lăsat cu 1,76 milioane euro credite bancare cu 4% , credite ce trebuiau plătite în 10 ani și a creditat el societatea cu 3,3 milioane euro cu 12% pentru a o băga în faliment șui pentru a-și trece pe nume tot Păltinișul. A dublat creditul și l-a preluat pe el personal . Deci a dublat creditele pe care i le-am lăsat de achitat în 10 ani fără să apară alte 14 active , sau cel puțin încă un hotel Casa Turiștilor. NIMENI NU VERIFICĂ EVAZIUNEA FISCALĂ, SPĂLAREA DE BANI VAI DE NOI...
Raspunde

Bursierul

Acum 2 ani

Ba 1000 de RON net la Bursa. Inca pastrez contractul ca o trista amintire ... Nici macar salariul brut nu ajungea la 1000 de euro. Si nu doar eu, erau mai multi . Luati statele de plata din perioada 2007-2010 si vedeti acolo. Ca un indiciu suntem aia care nu au mai avut loc la marele eveniment de lansare de la Hilton . 2009 an de criza ... putin sub 4 mil contracte ...profit de 40 000 euro pe angajat ... de ce nu spui si cum au fost rasplatiti angajatii pt acest succes... cu o prima in natura ... cu E -uri
Raspunde

trader

Acum 2 ani

In ceea ce priveste Bursa din Sibiu, nu uitati urmatoarele: a fost e singura bursa înființată de la zero, cu capital privat fara niciuun fel de sprijin de la stat. Prima bursa de derivate pe acțiuni si CFD din Romania. In perioada de vârf a depășit net BVB. Iar ersonalul din bursa sibiana a ajuns la instituții cu renume. Acesta e adevarul.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus