Bucătarul sibian Marius Muntean, executive-chef la Golden Tulip Ana Towwer Sibiu a obținut locul I la Campionatul European Interregional de Gastronomie, desfășurat în perioada 17-20 februarie în Croația.
Bucătarul sibian a obținut locul I la proba de îndemânare (Raw Cuts of Lamb) și tot locul I la proba meniu de restaurant compus din 3 feluri (Consomme de vițel, gustare caldă din carne de miel și fel de bază din mușchi de vită).
”Am avut mari emoții, dar mă bucur foarte mult pentru premiul obținut. Este cel mai important premiu din cariera mea de până acum. Am mai participat în trecut și la alte concursuri, am mai primit diferite diplome, însă acesta este cel mai important”, a declarat Marius Muntean pentru Turnul Sfatului.Bucătarul mai spune că s-a pregătit special pentru concurs aproximativ două săptămâni, repetând rețetele și încercând să obțină cele mai gustoase preparate. El a reprezentat în Croația atât Sibiu cât și proiectul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană, bucurând-se de sprijinul lui Radu Zarnescu și Iulia Dragut de la Asociația Culturală Euro Est Alternativ.
Marius Muntean a fost selectat pentru acest campionat regional în cadrul celebrului concurs Biser Mora (Perla Mării) din insula Brac, eveniment în care s-a clasat printre primii 5 câștigători la categoria Black Box (coșul secret). În cadrul IKKER au fost selectați finaliștii din mai multe concursuri organizate în Europa de Sud Est: Croația, România, Muntenegru, Bosnia și Herțegovina, Macedonia, Italia, Serbia.
Sursa foto: Primăria Sibiu
Tag-uri: Primăria Sibiu , Sud Est , Turnul Sfatului , Concursului Internaţional , Marele Premiu , mancare sibiu , Black Box , Iulia Drăguț , Pentru Sibiu , Marius Muntean , Radu Zarnescu , Asociația Culturală Euro Est A , Bucătaru Florina , Biser Mora , Campionatul European Interregi , Golden Tulip Ana Towwer Sibiu , Raw Cuts , Perla Mării
Vizualizari: 2329
Ultimele comentarii
Acum 16 ore
Kokos Kokos
Acum 16 ore
Kokos Kokos
Acum 16 ore
Luca Luca
Acum 19 ore
Ion Ilie
Acum 20 ore
Adrian Adrian