Vineri,
19.08.2022
Ploi Scurte
Acum
19°C

Bucătarul sibian Marius Muntean premiat la Campionatul European de Gastronomie. ”Cel mai important premiu din cariera mea”

Bucătarul sibian Marius Muntean premiat la Campionatul European de Gastronomie. ”Cel mai important premiu din cariera mea”

Bucătarul sibian Marius Muntean, executive-chef la Golden Tulip Ana Towwer Sibiu a obținut locul I la Campionatul European Interregional de Gastronomie, desfășurat în perioada 17-20 februarie în Croația.

Bucătarul sibian a obținut locul I la proba de îndemânare (Raw Cuts of Lamb) și tot locul I la proba meniu de restaurant compus din 3 feluri (Consomme de vițel, gustare caldă din carne de miel și fel de bază din mușchi de vită).

”Am avut mari emoții, dar mă bucur foarte mult pentru premiul obținut. Este cel mai important premiu din cariera mea de până acum. Am mai participat în trecut și la alte concursuri, am mai primit diferite diplome, însă acesta este cel mai important”, a declarat Marius Muntean pentru Turnul Sfatului.
Bucătarul mai spune că s-a pregătit special pentru concurs aproximativ două săptămâni, repetând rețetele și încercând să obțină cele mai gustoase preparate. El a reprezentat în Croația atât Sibiu cât și proiectul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană, bucurând-se de sprijinul lui Radu Zarnescu și Iulia Dragut de la Asociația Culturală Euro Est Alternativ.

marius muntean 2

Marius Muntean a fost selectat pentru acest campionat regional în cadrul celebrului concurs Biser Mora (Perla Mării) din insula Brac, eveniment în care s-a clasat printre primii 5 câștigători la categoria Black Box (coșul secret). În cadrul IKKER au fost selectați finaliștii din mai multe concursuri organizate în Europa de Sud Est: Croația, România, Muntenegru, Bosnia și Herțegovina, Macedonia, Italia, Serbia.

86983098_2538178103113343_2501487599999254528_o marius muntean 1

Sursa foto: Primăria Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus