Vineri,
14.05.2021
Partial Noros
Acum
15°C

Vicepremierul Raluca Turcan la Tălmaciu: “Verific personal fiecare proiect asumat pentru Sibiu”

Vicepremierul Raluca Turcan la Tălmaciu: “Verific personal fiecare proiect asumat pentru Sibiu”

Vicepremierul Raluca Turcan a convocat la sfârșitul săptămânii trecute reprezentanții tuturor instituțiilor implicate în realizarea pasajului pietonal subteran de la Tălmaciu, investiție asumată de Guvern și finanțată cu 600 mii lei. “Verific personal fiecare proiect asumat pentru Sibiu și nu voi permite întârzieri de niciun fel. De altfel, acest lucru l-am comunicat tuturor celor cu atribuții în realizarea investiției”, a spus viceprim-ministrul României, imediat după întâlnirea de la Tălmaciu.

Raluca Turcan a convenit cu reprezentanții CNAIR ca documentația  (studii și expertize) care stă la baza construcției pasajului să parcurgă cu maximă rapiditate toți pașii prevăzuți de lege și a insistat ca sfârșitul lunii martie să fie termenul limită pentru întocmirea tuturor documentelor. “Trebuie ca toată lumea să se adapteze la un alt tip de lucru impus de Guvernul României, unul alert și profesionist. Nu vom mai tolera ca între instituțiile statului comunicarea să se facă greoi, să se stea luni de zile pentru câte un aviz. Acesta este unul dintre motivele pentru care am vrut ca toți cei implicați în proiectul de la Tălmaciu să se întâlnească și să dialogheze”, a mai afirmat vicepremierul Raluca Turcan.

87065398_2902303553167312_3208447304344272896_o

Specialiștii vor analiza soluțiile pentru pasajul din centrul Tălmaciului, acolo unde, pentru reducerea numărului de accidente CNAIR a instalat un sistem de semaforizare pentru trecerea de pietoni de pe DN7. Din păcate, deși numărul de incidente s-a redus considerabil, timpul de tranzit pentru vehicule a crescut semnificativ din cauza acestui semafor. Valorile de trafic în Tălmaciu sunt printre cele mai mari din țară, acesta fiind principalul motiv pentru care PNL Sibiu a propus, iar Guvernul a aprobat, o subtraversare pentru pietoni.

87041727_2902303676500633_1630944419689529344_o

“Specialiștii trebuie să identifice împreună cu autoritățile locale cel mai bun amplasament și soluțiile constructive care să garanteze siguranța cetățenilor, având în vedere că vorbim de un tranzit reprezentat într-o proporție mare de vehicule de mare tonaj. Dar toate acestea trebuie făcute într-un timp rezonabil, fiindcă nu putem să prelungim nici calvarul locuitorilor din Tălmaciu și nici pe cel al șoferilor care tranzitează zona”, a spus în încheiere Raluca Turcan.

Vicepremierul României a vizitat și Palatul Copiilor din Sibiu zilele trecute, o altă investiție pentru care Guvernul a alocat bani ca o continuare a eforturilor pe care societatea civilă le-a făcut pentru această instituție. Raluca Turcan a vrut sa se asigure că banii ajung pentru ceea ce a mai rămas de făcut și să le mulțumească tuturor celor care au pus umărul la realizarea lucrărilor atunci când Guvernul PSD a ignorat Palatul Copiilor.

Comentarii

2 comentarii

Netz

Acum 1 an

Du-te linistita la Botosani, ca oricum nu pricepi nimic din cele tehnice..... Pseudoimplicarea ta e doar campanie electorala....
Raspunde

Vivi Dragan

Acum 1 an

Doamna Turcan nu e in stare sa numeasca un prefect si sa schimbe directorii din deconcentrate. Am vazut cum a schimbat seful vamii. Inainte sefi isi puneau amantele directoare acum vad ca sefa de la femei liberale isi pune sotul sef de vama. Despre competenta nimic, dar cand ai ajuns vicepremier trecand prin patul sefilor de partid se poate si numiri politice fara pic de competenta. Credeam ca PNL e un partid serios dar se pare ca am fost inselat in asteptari si este o mizerie ca si PSD.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus