Miercuri,
30.11.2022
Innorat
Acum
-4°C

ADI Eco Sibiu: ”cetățenii sunt rugați să utilizeze mănuși de protecție și să dezinfecteze mânerele pubelelor

ADI Eco Sibiu: ”cetățenii sunt rugați să utilizeze mănuși de protecție și să dezinfecteze mânerele pubelelor

Având în vedere măsurile urgente, cu caracter exceptional, luate de România, în vederea combaterii răspândirii virusului COVID19, instituite prin hotărârile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență și prin Decretul nr. 195/2020 al Președintelui României, privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României.

Rugăm toți cetățenii să dea dovadă de înțelegere și să respecte întocmai măsurile dispuse de către autorități în principal în ceea ce privește distanțarea socială.

În vederea limitării pe cât posibil atât a contaminării membrilor familiei, cât și a personalului de salubrizare care are obligativitatea de a asigura colectarea separată și sortarea deșeurilor chiar și în situația instituirii stării de urgență, facem apel la populație să respecte modalitatea de colectare separată a deșeurilor municipale și să asigure un grad cât mai mare de selectare a deșeurilor. Totodată, se recomandă ca toate deșeurile precolectate separat pe categorii, respectiv: plastic/metal, hârtie/carton, sticlă, rezidual și biodegradabil, anterior depunerii lor în recipienții special destinați fiecărei fracții, să fie depuși în saci care să fie legați la gură cât mai bine. Pentru depunerea deșeurilor reciclabile în igluuri și containere închise, care au o fantă de umplere destul de mică, se recomandă plierea deșeurilor și închiderea acestora în saci mai mici care pot fi introduși prin fanta de alimentare.

Revenim cu precizarea, pentru persoanele care utilizează în scop preventiv măști de protecție pentru față și mănuși, să NU procedeze la aruncarea acestora în recipienții destinați colectării separate a deșeurilor reciclabile de platic/metal, hârtie/carton sau sticlă. Deșeurile reciclabile ajung în stațiile de sortare, unde sunt separate pe categorii de către lucrători, manual, astfel că riscul la care sunt expuși este foarte mare. Dacă o singură mască sau o mănușe sunt contaminate, se poate declanșa un întreg lanț de îmbolnăviri. Măștile de protecție pentru față și mănușile se vor arunca în recipienții special destinați pentru colectarea deșeurilor reziduale, adică în pubela neagră!

Suplimentar, cetățenii care locuiesc în gospodării individuale și care manevrează pubelele de gunoi din curte în fața casei și înapoi în curte sunt rugați să utilizeze mănuși de protecție și să dezinfecteze mânerele pubelelor. Mănușile folosite de operatorii de salubrizare nu protejează și cetățenii! Operatorii de salubrizare manipulează un număr mare de pubele zilnic, astfel că riscul de contaminare este unul ridicat.

Dacă avem grijă de noi, trebuie să avem grijă și de cei din jurul nostru!

Director Executiv ADI ECO Sibiu,

Claudia IORDĂNESCU

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

5 comentarii

Calin

Acum 2 ani

Dar cei care lucreaza la salubritate de ce nu folosesc manusi de protectie ? Ar fi normal ca ei sa utilizeze manusi de protectie din doua motive .. 1 .. pun mana pe o gramada de pubele si pe mai multe porcarii si ar fi mai ieftin sa le dati lor manusi de protectie decat sa puneti tot orasul sa utilizeze manusi . eu stiu ce am de facut cu pubela mea de gunoi , plus de asta sunt acasa si ma spal pe maini dupa ce pun mana pe ea sau arunc gunoaiele .. dar lucratorii SOMA se spala pe maini dupa ce pun mana pe fiecare tomberon ? Hai ma sa fim seriosi .. mai urmeaza sa spuneti sa dezinfectam si pubelele dupa fiecare golire cu spirt si e ok . Treziti-va oameni buni pana nu e prea tarziu .. dati echipament de protectie la toti cei care intra in contact direct cu obiecte care pot fi infectate , nu la tanti Chiva care scoate tomberonul din curte odata pe saptamana .
Raspunde

Acum 2 ani

Si cu ce mama dracului sa mai dezinfectez si pubelele??!! Nu se mai gaseste nimic in farmacii de cumparat! Toata lume da sfaturi! In spitale nu mai e nimic pentru medici, medicii de familie nu au primit nici macar o stica de banalul spirt de la dsp si mai vin si adtea dw la asazisa salubritate cu toanele lor!
Raspunde

Iulian

Acum 2 ani

Pai tu frumusete mica!, ne dati si manusi, masti si dezinfectanti? Sau vrei sa dezinfectez cu acid uric :) Cu drag, al tau Covi Dee
Raspunde

Pastean

Acum 2 ani

Sunt cadru medical si credeti-ma ca e adevarat ceea ce vi s-a spus.Ascultați! Puteti dezinfecta cu votcă, alcool tehnic, benzina, dar faceti ce doriti, insa veti suporta consecințele.Sa nu mergeți pe ideea ca mie nu mi se poate întîmplă fiindcă gresiti.
Raspunde

Constantin Teleman

Acum 2 ani

Containerele de gunoi din tot municipiul sunt murdare. Lucrătorii SOMA nu închid niciodată capacele. Păsările, țiganii, șobolanii, pisicile, au acces liber la gunoaie, deci le împrăștie pe platformele de gunoaie, iar vântul desăvârșește "curățenia" imprastiindu - le prin tot cartierul. Ce sa mai vorbim de spălare și dezinfecția containerelor. Am văzut totuși acum o săptămână o singură operațiune de spalare, probabil, prima și ultima in acest an - asta dupa experiența anilor trecuți, cand in Calea Dumbrăvii au fost spalate o singură dată pe an. Direcția de Sănătate Sibiu nu are nici o reacție la mizeria din Cartierul Calea Dumbrăvii și nu numai - la fel si Garda de mediu. Am trimis primăriei zeci de fotografii, s-au "deranjat" destul de repede pentru "soluționare", DAR O SINGURĂ DATĂ, APOI SITUAȚIA REVINE LA OBIȘNUIT: MIZERIE + CIORI + PORUMBEI + ȚIGANI ... cum se poate vedea și in prezent !!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus