Sâmbătă,
03.12.2022
Cer Senin
Acum
7°C

Propunere de reconfigurare a zonei Centrului cultural: taximetrele – mutate, o parte din parcări, desființate

Propunere de reconfigurare a zonei Centrului cultural: taximetrele – mutate, o parte din parcări, desființate

Administrația locală propune câteva modificări ale regimului de circulație și utilizare a parcărilor din preajma Centrului cultural ”Ion Besoiu”.

Propunerile vin după ce în cursul anului trecut a fost finalizată amenajarea a aproape 50 de locuri de parcare între clădirea Centrului cultural și cea a BCR. Conform planșei prezentată de Primăria Sibiu, urmează a fi instituit sens unic pe o porțiune din aleea care face legătura între str. Dr. Ștefan Stâncă și parcarea din fața hotelului Ibis. Sensul unic ar urma să fie instituit pe porțiunea paralelă cu Centrul cultural, circulația urmând a fi permisă doar dinspre str. Dr. Ștefan Stâncă. Pe restul respectivei alei, staționarea ar urma să fie interzisă.

În ceea ce privește locurile de parcare, modificările propuse sunt mai multe. În primul rând, propunerea este de a desființa toate locurile de parcare amenajate acum pe aleea care face legătura dintre strada Emil Cioran și parcarea hotelului Ibis. Prin desființarea acestor locuri, taximetrele care acum staționează în fața intrării principale a Centrului cultural ar urma să se mute în fața intrării secundare (cea aferentă Sălii Studio sau sălii mici de proiecție). Aici sunt șase locuri de parcare (marcate în prezent ca fiind rezervate Centrului cultural) și care ar urma să fie folosite doar de taximetre. Totodată, în zona aflată chiar în fața intrării principale a Centrului cultural (cea care face legătura cu trotuarul pieței Unirii), parcările laterale ar urma să fie desființate, fiind păstrate doar locurile de parcare dinspre spațiul verde care desparte această zonă de parcarea hotelului Ibis.

propuneri modificare parcare ibis centrul cultural

În total, în urma acestor propuneri numărul locurilor de parcare disponibile în zonă va fi de aproximativ 130.

Locurile de parcare din dreapta acestei imagini ar urma să fie desființate Locurile de parcare din dreapta acestei imagini ar urma să fie desființate

Modificările propuse de Primăria Sibiu sunt în consultare publică. Sibienii care au propuneri referitoare la aceste modificări le pot transmite reprezentanților Direcției Tehnice din cadrul Primăriei prin intermediul Centrului de informații pentru cetățeni.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

o părere

Acum 2 ani

S-ar putea renunta si la cele 16 locuri de parcare din vecinatatea monumentului. Succes!
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 2 ani

In lumea civilizata statiile taxi sunt la Aeroport,Gara si Spital,nu pe fiecare a doua strada ca-n Sighii !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus