Sâmbătă,
25.03.2023
Parțial Noros
Acum
10°C

Gală organizată de DGASPC Sibiu pentru femeile cu dizabilități, „în semn de apreciere și mulțumire că există în viața noastră”

Gală organizată de DGASPC Sibiu pentru femeile cu dizabilități, „în semn de apreciere și mulțumire că există în viața noastră”

Organizatorii evenimentului spun că femeile prezente la „Gala femeilor cu dizabilități” au povești care ar putea deveni scenarii de film și sunt femei cu suflet mare și cu totul speciale. Ele trăiesc în centrele aflate în structura DGASPC Sibiu. Evenimentul este organizat de instituție cu ocazia Zilei de 8 Martie.

gala 3„Când Dumnezeu a creat speranța, a zămislit și primăvara, iar primăvara înseamnă renaștere și debutează cu zile dedicate Femeii. Femeia înseamnă viață, înseamnă frumusețe, sensibilitate, dar mai presus de toate înseamnă dăruire și iubire. Dacă acum 111 ani se sărbătorea Ziua Femeii la New York în amintirea unei greve organizată de un sindicat al femeilor care militau pentru drepturi civile, inclusiv dreptul la vot, combaterea discriminării și violenței, astăzi, noi, aici, celebrăm Femeia dintr-un motiv mult mai simplu – Pentru că există! Eu organizez anual această Gală pentru ele în semn de apreciere și mulțimire că există în viața noastră. Ele ne învață să fim mai buni, mai atenți și ne învăța să înțelegem diversitatea, ne arată în fiecare zi că merită să fie iubite, apreciate, și câteodată ajutate. Mulțumesc tuturor femeilor care lucrează în asistență socială pentru că au ales să fie alături de voi! La mulți ani!”, a declarat directorul general, Laura Camelia Vîlsan.

Gala 2Beneficiarele s-au bucurat de un program artistic care a cuprins un recital de poezii, dansuri și cântece. Surpriza din partea conducerii pentru toate femeile prezente a fost un recital al artistelor Anca Mărginean, Izabela Tomiță și o eleva de la Școala Populară de Artă și Meserii Ilie Micu din Sibiu, Tania Pamfiloiu. Pe scena evenimentului s-a desfășurat tradiționala horă a femeilor cu dizabilități. Ziua internaţională a femeii a fost adoptată în anul 1977 de Organizaţia Naţiunilor Unite. Aceasta s-a răspândit pe tot globul şi a avut ca scop principal combaterea violenţei şi a discriminării femeilor din toată lumea.

Gala DSC_0975

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus