Sâmbătă,
18.05.2024
Parțial Noros
Acum
19°C

Florin Neag, angajat noul administrator al județului. ”Urgentăm reglementarea patrimoniului”

Florin Neag, angajat noul administrator al județului. ”Urgentăm reglementarea patrimoniului”

Consilier județean din partea PNL, Florin Neag este noul administrator public al județului Sibiu, funcție pentru care a demisionat din cea de director adjunct al Meditur, compania de transport public din Mediaș. Noul administrator al județului face obiectul unui proces de incompatibilitate.

Florin Neag a devenit administrator public din cursul acestei săptămâni, el fiind angajat prin dispoziția președintei Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean (nou Cod administrativ prevede că angajarea administratorilor publici se face prin dispoziție de președinte de CJ sau de primar, după caz). Postul de administrator public a fost eliberat în cursul lunii noiembrie a anului trecut, Sebastian Dotcoș demisionând în încercarea de a deveni prefect al județului, demers nereușit în cele din urmă.

Daniela Cîmpean spune că era nevoie de un nou administrator, având în vedere volumul de lucrări necesare în reglementarea situației juridice a patrimoniului județean, situație pe care președinta CJ Sibiu a insistat și în trecut. ”Florin Neag este jurist de profesie cu experiență în management si gestionare patrimoniu. I-am propus să fie administrator pentru a ne ajuta să urgentăm reglementarea patrimoniului: de la intabularea în Cartea Funciară a drumurilor, la rectificarea înscrierii în cartea funciara a terenurilor și clădirilor care au fost înscrise greșit și până la reflectarea lor în patrimoniul județului. Am constatat necesitatea unui coordonator al acestei activități pentru a accelera ritmul, în perspectiva absorbției mai facilă de fonduri în următoarea perioadă de programare”, răspunde Daniela Cîmpean, pentru Turnul Sfatului, la întrebarea referitoare la motivele alegerii lui Florin Neag. De menționat că, deocamdată, administrația județeană se află în perioada de contractare și implementare a fondurilor europene alocate în cadrul exercițiului financiar 2014 – 2020. Perioada de depunere a proiectelor pentru următoarea perioadă de programare va fi lansată, în România, cel mai probabil după anul 2023.

Florin Neag (42 de ani) nu a răspuns apelurilor telefonice până la publicarea acestui material. Devenit consilier județean în 2017, Neag este și subiectul unui raport de incompatibilitate emis de Agenția Națională de Incompatibilitate în luna lunie a anului trecut. Motivul incompatibilității este legat de faptul că, potrivit legislației în vigoare, Florin Neag nu ar fi avut voie să aibă o funcție de conducere a unei societăți comerciale publice ”de interes județean” și să fie și consilier județean. Cum Meditur – unde a fost director adjunct - este o societate de interes local, a municipiului Mediaș, Florin Neag a atacat în instanță raportul de incompatibilitate. Procesul este, încă, la început, el fiind mutat de pe rolul Tribunalului Sibiu pe cel al Curții de Apel Alba Iulia, unde cauza a fost amânată până pe 4 aprilie 2020.

Conform legislației în vigoare, contractul de administrator public al lui Florin Neag a fost încheiat până la finalul actualului mandat al președintei CJ Sibiu, Daniela Cîmpean. Conform grilei de salarizare a CJ Sibiu, în calitate de administrator public Florin Neag are un salariu de bază net de aproximativ 9.600 de lei, față de aproximativ 4.000 de lei, lunar, cât primea din funcția de director adjunct al Meditur.

Sursa foto: Facebook/Florin Neag

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus