Luni,
20.05.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Coronavirusul trimite administrația și cetățenii în on-line. ”Să reducem riscul de îmbolnăvire”

Coronavirusul trimite administrația și cetățenii în on-line. ”Să reducem riscul de îmbolnăvire”

Digitalizarea României, un proiect de care se vorbește de mulți ani, pare mai important ca niciodată în contextul crizei provocate de coronavirusul (COVID-19). Mai multe localități din județ și-a îndemnat cetățenii să folosească platformele online pentru plata impozitelor, a amenzilor sau chiar pentru depunerea de acte. Agenția Județeană de Administrare Fiscalã Sibiu (ANAF) anunță că cetățenii pot efectua declarații fiscale on-line, pentru înscrierea în ”spațiul privat virtual” nefiind nevoie de prezența la vreun ghișeu.

Prin utilizarea serviciilor electronice reducem riscul de îmbolnăvire și transmitere a virusului în comunitate”

Șelimbărenii sunt invitați de către primarul Marius Grecu să folosească aplicațiile platformei on-line a Primăriei Șelimbăr, astfel încât să se evite crearea de cozi în sediul administrației locale. Solicitarea vine și în contextul epidemiei de coronavirus (COVID-19). ”La sediul Primăriei am constatat o creștere semnificativă a numărului de cetățeni în vederea achitării taxelor și impozitelor locale, motiv pentru care am dispus ca accesul să fie dirijat de către poliția locală, cu păstrarea distanțelor între persoanele prezente și utilizarea dozatoarelor de dezinfectant, motiv pentru care vă rog pe cei care dețineți cont pe platforma online să o folosiți de acasă, de pe telefon, tabletă , PC sau laptop, pentru a nu crea aglomerație.

De asemenea, pentru cei care doresc să depună diverse solicitări, sesizări, adeverințe, certificate fiscale etc, o pot face pe site-ul instituției www.primariaselimbar.ro

La Sadu, administrația locală le-a transmis locuitorilor să folosească platforma online chiar dacă în localitate nu este niciun caz de coronavirus. ”Stimați cetățeni si contribuabili, ca și măsură preventivă de a evita pe cât posibil răspândirea virusului și zonele aglomerate, Primăria Comunei Sadu vă pune la dispoziție servicii publice electronice: depunere documente online pe pagina web a instituției, verificare status documente online, raportare probleme online pe site-ul instituției, plata taxelor și impozitelor online. Prin utilizarea serviciilor electronice reducem riscul de îmbolnăvire și transmitere a virusului în comunitate”, anunță Primăria Sadu. 

ANAF: Lucrul cu publicul se desfãșoarã în continuare, dar utilizați metodele de comunicare la distanță

ANAF a anunțat că birourile pentru relații cu publicul rămân deschise, însă îndeamnă cetățenii să folosească serviciile on-line ale instituției. ”Contribuabilii pot obține noutãți legislative în domeniul fiscal prin accesarea serviciului Buletin informativ fiscal ce este disponibil în Spațiul Privat Virtual și pe site-ul Agenției. De asemenea, contribuabilii pot solicita Agenției comunicarea de materiale informative în domeniul fiscal pe adresa de e-mail proprie, prin transmiterea unei solicitãri în acest sens prin intermediul Formularului de contact, serviciu disponibil atât în Spațiul Privat Virtual, cât și pe site”, anunță ANAF Sibiu.

Spațiul Privat Virtual (SPV) este disponibil pe site-ul Agenției, www.anaf.ro; Pentru înrolarea în SPV puteți accesa tutorialul video de înregistrare prin accesarea urmãtorului link: https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/servicii_online/Inregistrare_persoane_fizice

Informații generale în domeniul fiscal și IT puteți obține prin apelarea Call-center-ului, la numãrul de telefon 031.403.91.60.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus