Joi,
01.12.2022
Light Intensity Drizzle
Acum
3°C

Locurile de joacă și-au limitat activitățile, iar cursurile private pentru copii încep să fie suspendate

Locurile de joacă și-au limitat activitățile, iar cursurile private pentru copii încep să fie suspendate

Locurile de joacă din Sibiu și organizațiile care au programe pentru copii suspendă sau reduc activitățile, rând pe rând. Măsurile sunt luate în contextul evoluției îmbolnăvirilor cu noul coronavirus în țara noastră și vor fi menținute în funcție de ce se va întâmpla pe viitor.

România a intrat în al doilea set de măsuri din cauza numărului de îmbolnăviri confirmate cu noul coronavirus. Din ce în ce mai multe evenimente, programe, conferințe sau întâlniri sunt anulate, chiar dacă nu se încadrează în numărul de persoane interzis de autorități. Este și cazul locurilor de joacă sau al cursurilor organizate pentru copii. Multe dintre ele au suspendat activitățile sau le-au redus. Este și cazul celor de la Fastrackids Sibiu care și-au închis centrul pentru săptămâna aceasta și săptămâna viitoare, după cum anunță Roxana Gînfălean, instructor Fastrackids. De asemenea, Lucia Sevestrean, grand manager al Fundației Comunitare Sibiu, cei care organizează programul „Științescu” pentru copiii, spune că s-au suspendat toate activitățile din școli și se așteaptă o evoluție a situației pentru a se mai lua decizii.

Locul de joacă Zulu Kids și-a limitat activitățile în perioada 11 – 22 martie și a rămas deschis doar pentru evenimente private cu respectarea tuturor normelor de igienă. Cu toate acestea, Denisa Cornăcel, fondatorul locului de joacă spune că au fost anulate majoritatea evenimentelor, pe luna martie mai având doar 2 programate. La Centrul Aria s-au luat măsuri în toate zonele, de la clinică și până la bazinele de înot și zona de sport. Printre măsuri se numără dezinfecția, curățarea tuturor zonelor de contact, de la vestiare și până la aparaturi. La intrare se face o verificare a personalului. Există o zonă de izolare în cazul în care cineva prezintă simptome specifice coronavirusului și sunt medici care evaluează permanent situația. La bazin se pot face în continuare petreceri private cu respectarea strictă a măsurilor de igienă, potrivit informațiilor oferite de Claudiu Niculciuc, unul dintre managerii centrului Aria. Totodată, acesta menționează că 40% dintre rezervările făcute până acum pentru petreceri au fost anulate.

Cei de la Logi School și-au suspendat la cursurile și activitățile pe care le aveau pentru copii chiar din momentul în care școlile au fost închise și așa vor rămâne până situația creată în România de coronavirus va fi spre bine. „Nu ne asumăm nici un risc cu copiii. Chiar de luni de când a anunțat Arafat că se vor închide școlile, a doua zi am anunțat și noi că închidem, chiar dacă suntem privați și nu ne subordonăm, nu ne asumăm acest risc. În acest moment lucrăm la ceva pe partea de on line să venim de săptămâna viitoare în sprijinul copiilor și să lucrăm de acasă, pentru că totuși suntem o școală de programare și resurse avem, iar soluții putem găsi. Momentan, însă, nu aven niciun fel de activitate la sediul nostru deși grupele noastre sunt între șase și zece copii, deci am fi putut funcționa. Dar, trebuie să fim responsabili și solidari, pentru că așa putem scăpa mai repede și mai bine, pentru toată lumea”, spune Dumitruța Merlușcă, manager Logi School Sibiu.

Foto arhiva

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus