Duminică,
04.12.2022
Ceata
Acum
0°C

Târgul Obor și piețele Sibiului rămân deschise. Birț: Am luat toate măsurile posibile. Dacă nu se închide un mall, de ce am închide noi?

Târgul Obor și piețele Sibiului rămân deschise. Birț: Am luat toate măsurile posibile. Dacă nu se închide un mall, de ce am închide noi?

Conducerea SC Piețe Sibiu SA anunță că nu va închide în perioada imediat următoare Târgul Obor și piețele Sibiului, de tema coronavirusului.

Reprezentanții societății au explicat pentru Turnul Sfatului că au urmărit cu atenție recomandările oficiale și aplică toate măsurile care se impun, însă nu vor închide târgul și piețele.

”Respectăm în detaliu toate recomandările oficiale pentru ceea ce înseamnă prevenție, însă am luat decizia de a nu le închide pentru că nu este un eveniment organizat doar o dată, sunt organizate în aer liber și am igienizat absolut toate lucrurile pe care oamenii pot pune mâna. În toalete am montat uscătoare pentru mâini, soluții dezinfectante, evident prosoape din hârtie. Suprafețele folosite de comercianți sunt dezinfectate zilnic, clanțele și zonele de acces, în hală spre exemplu, sunt dezinfectate de mai multe ori pe zi. Am pus afișe informative în spații vizibile și am făcut fluturași pe care i-am împărțit tuturor comercianților. Mai mult de atât nu știu ce să fac că eu aș face. Acestea sunt recomandările, le urmăm. Gândiți-vă și la aspectul economic, sunt mulți oameni care depind în totalitate de aceste activități. Și apoi, dacă nu se închide un mall, unde spațiul este închis și oamenii stau mult mai înghesuiți, ce am închide noi?”, a declarat pentru Turnul Sfatului, Teodor Birț, directorul Piețe Sibiu SA.
Pe de altă parte, Consiliul Județean Sibiu a anunțat joi că în data de 14 martie Piața Transilvania va fi închisă, urmând ca producătorii și cumpărătorii să fie informați pe parcurs despre funcționarea pieței.

piata transilvania (30)

Decizia a fost luată de conducerea Consiliului Județean Sibiu în conformitate cu măsurile dispuse la nivel național pentru prevenirea îmbolnăvirii cu virusul COVID-19.

”Este cunoscută participarea numeroasă a sibienilor în fiecare sâmbătă la această piață gestionată de Consiliul Județean Sibiu, prin Serviciul Public Sala Transilvania, iar responsabilii de buna desfășurare a fiecărei ediții estimează că în anumite intervale orare numărul celor prezenți depășește 1.000 de persoane. Prin urmare, vrem să fim vigilenți, să protejăm sănătatea sibienilor și să respectăm măsurile luate de factorii de decizie în acest sens”, a precizat președinta Daniela Cîmpean.
Totodată, Consiliul Județean Sibiu a aprobat ca toate instituțiile de cultură din subordine să își suspende activitățile cu publicul.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

15 comentarii

Marcu

Acum 2 ani

Doamne! Cata lipsa de judecata!
Raspunde

Alin

Acum 2 ani

Corect!! Macar targurile sunt in aer liber....
Raspunde

Iooo

Acum 2 ani

Un adevarat geniu! Gandeste ca un administrator privat dar el este un bugetar (nu administrator). Chiar sunt curios cat profit aduce jegul ala din obor. Probabil ca doar atat cat sa-i plateasca pe baietii care impart bilete. "În toalete am montat uscătoare pentru mâini, soluții dezinfectante, evident prosoape din hârtie." Cu ocazia asta grupurile sanitare din diversele institutii ale statului arata cat de cat mai normal. Dupa ce trece "criza" iar nu o sa mai functioneze nici macar apa.
Raspunde

Eu

Acum 2 ani

Idioților!!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Un sibian

Acum 2 ani

Foarte bine a procedat domnul Birt. Deocamdata in Sibiu nu avem cazuri de CORONA in Sibiu. Nu trebuie sa ne isterizam. Pietele si targurile sunt in aer liber.
Raspunde

S

Acum 2 ani

E normal. Locurile de cumpărat alimente nu trebuie închise niciodată. Cine crede altfel e complet inconștient. Aveți impresia ca e mai sigur într-un supermarket?
Raspunde

rescue

Acum 2 ani

Te doare capul cand citesti ce declara ”fotbalistul” ! Pai la mall lumea are budă și unde se spala pe maini cu sapun si apa caldă, nu-i plin de lume in general venita de pe coclauri ! Nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar sunt destui nespalati prin Obor ... ! Ar trebui inchis de urgenta, nu sa stea cu mana intinsa dupa 1 leu la intrare !
Raspunde

Vizionar, geniu adevărat! Oare ăștia chiar gândesc?

Acum 2 ani

Emil Boc ăsta de la Cluj este un dobitoc,nu ? Cu suspendarea activității Piețelor de vechituri (Oser și zona Expo Transilvania) din municipiul Cluj-Napoca până în data de 31.03.2020? Ok, piețele alimentare sunt mai ușor de controlat (deși managementul dlui Birt în problematica plății cu cardul ne evocă altceva) dar bomba aia cu ceas numită "Târg" în Obor e o realitate: acolo vin să vândă predominant(fără să jicnesc pe nimeni) "oameni care nu se spală pe mâini" Modul de a gândi a doamnului Birț este exact rodul procesului din capul său: Pîrț! Asta spune multe despre geniile care ne conduc.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Delia

Acum 2 ani

Cum să închideți piețele agroalimentare.....? Atunci ne forțați să mâncăm euri din magazin... Cât despre piata transilvania nu trebuie să funcționeze deoarece toate sunt in aer liber ...acolo nu este siguranță...lăsați piata cibin si altele sa functioneze hala de brânză deoarece știm ce mânmâncăm...
Raspunde

sibian

Acum 2 ani

inca nu se realizeaza gravitatea acestui virus. daca sistemul medical italian nu face fata la virus, deja inceput trierea bolnavilor, este grav. la sistemul este la pamant si voi credeti ca va face fata, vom ajunge ca in china sa ne puna in saci in fata blocului. inca nu inteleg de ce nu se suspenda activitatea institutilor statului, primarii, finante ... cele care nu sunt utile, pentru a evita raspindirea virusului. inchiderea granitelor, incetarea activitatii vreo 20 zile, asa scapam repede, revenim repede.
Raspunde

unu

Acum 2 ani

Decizie proasta !
Raspunde

Der Sibianen

Acum 2 ani

Daca se inchide nea Gigi cu micii, emigram la Casolt!
Raspunde

Pisti

Acum 2 ani

mergi ma acasa in valcea
Raspunde

Mariana Hentz

Acum 2 ani

E o decizie foarte bună. Cine nu vrea sa vina sa stea acasă. De acolo putem cumpăra cartofi foarte buni și unelte pt grădinărit mai ieftine.
Raspunde

Liliana

Acum 2 ani

Noi țăranii unde ne vindem răsadurile pentru solar???in perioada aceasta?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus