Miercuri,
02.12.2020
Ceata
Acum
-6°C

Director OMS: Intensificați testarea pentru a rupe lanțul transmiterii coronavirusului

16 Martie 2020 20:04

Director OMS: Intensificați testarea pentru a rupe lanțul transmiterii coronavirusului

Statele nu fac suficient pentru a identifica şi testa fiecare caz potenţial de COVID-19 şi au tendinţa de a se axa pe măsurile de distanţare socială pentru a preveni răspândirea coronavirusului, a criticat luni directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, transmite agenţia DPA, citată de Agerpres.

''Avem un mesaj simplu pentru toate ţările: testaţi, testaţi, testaţi!'', a spus el în timpul unei conferinţe de presă la Geneva.

În timp ce s-a recurs la o escaladare rapidă a unor măsuri precum închideri de şcoli sau anulări de evenimente, eforturile sunt insuficiente în privinţa testării, izolării cazurilor noi şi identificării contactelor celor bolnavi, acestea din urmă fiind ''coloana vertebrală a răspunsului faţă de COVID-19'', consideră Ghebreyesus.

Statele nu vor fi capabile să combată pandemia dacă nu ştiu cine este infectat şi cine nu este, a argumentat el. ''Nu poţi stinge un incendiu dacă eşti legat la ochi'', a adăugat Ghebreyesus.

În lipsa testării, cazurile nu pot fi izolate şi lanţul infectărilor nu poate fi rupt, a mai explicat directorul OMS.

Strategia de îngrădire a bolii, prin identificarea persoanelor infectate şi izolarea lor rapidă, rămâne cea mai bună abordare, aceasta dovedindu-şi eficacitatea în China, Coreea de Sud şi Singapore, insistă Tedros Adhanom Ghebreyesus.

În schimb, el a lăudat spiritul de solidaritate şi faptul că guvernele au alocat finanţări suplimentare pentru combaterea pandemiei. ''Nu este doar finanţarea, ci şi spiritul uman pe care-l vedem, acesta combate virusul şi este mai puternic (...) Am fost foarte încurajat în ultima săptămână de nivelul puternic de solidaritate pe care-l văd'', a conchis directorul OMS.

Comentarii

2 comentarii

Marcu

Acum 8 luni

Cu ce sa testeze Romania? Ca nu are cu ce!!!
Raspunde

Ionut

Acum 8 luni

Toti indeamna la testare, noi nimic! Zero! Se vorbeste de fonduri intruna dar nu se misca nimic!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus