Miercuri,
05.10.2022
Cer Senin
Acum
13°C

Costache: 90% din cazurile de coronavirus sunt "de import". Echipa de miniştri a luat măsuri foarte dure, de tipul celor luate în China

Costache: 90% din cazurile de coronavirus sunt

Numărul pacienților de coronavirus în România este încă mic, iar 90% dintre cazurile confirmate sunt "de import", a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache. El a subliniat că echipa de miniștri a luat măsuri foarte dure, de tipul celor luate în China. "Suntem mult sub capacitatea de explozie a sistemului sanitar", a adăugat ministrul.

„Suntem mult sub capacitatea de explozie a sistemului sanitar. De aceea suntem proactivi. Echipa de miniştri a luat măsuri foarte dure, de tipul celor luate în China. Avem încă un număr mic de pacienţi, dar care se distribuie uniform pe teritoriul României. Se distribuie uniform deoarece a fost acest influx masiv de români întorşi din afară. 90% din cazuri sunt cazuri de import. Strategia de luptă este o strategie de tip militar, este o bătălie logistică.

Avem experţi în logistică de la Ministerul Apărării Naţionale şi reuşim împreună să organizăm baza de date, stocurile pe care le avem la nivel naţional. Acum suntem într-o relativă penurie, dar avem tot ce trebuie pentru spitalele de fază unu. Institutele de boli infecţioase din ţară sunt primele care primesc pacienţi şi avem acolo o capacitate de absorbţie de 2.200 de pacienţi.

În faza doi (...) se adaugă institutele de pneumologie cu încă câteva mii de paturi.

La faza a treia se adaugă spitalele de urgenţă şi spitalele universitare. La faza a treia sper să nu ajungem”, a explicat ministrul Sănătăţii, la Antena 3, citat de Mediafax.

Conform sursei citate, între faza a doua şi a treia, la nivelul Bucureştiului vor fi instituite spitale mobile.

„Noi trebuie să concentrăm expertiza, nu putem să punem spitalul mobil în câmp, ca să fie un coşmar logistic să aduci medici şi asistente medicale. Identificăm în proximitatea spitalelor de boli infecţioase amplasamente. (...) (Aceste spitale - n.red.) sunt o structură tip container - cort, o structură hibridă folosită foarte mult pe teatrele militare foarte mult”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

o părere

Acum 2 ani

Pentru protectia cetatenilor, in faza I, pe langa campania de informare din mass media, trebuia sa se gaseasca in farmacii si magazine masti de protectie, gel dezinfectant pentru maini si manusi de unica folosinta in cantitati suficiente si la preturi normale, nu la suprapret. Dar acestea lipsesc aproape cu desavarsire. Restul povesti!
Raspunde

Local2

Acum 2 ani

Si celalalt procent, de 10%, de unde provine? Lansat din vreun avion? Sau mai exact ce? Fiind un virus nou, trebuie sa existe un contact.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus