Marţi,
25.01.2022
Cer Senin
Acum
-16°C

Cursurile ULBS rămân suspendate până în luna aprilie fără să afecteze plata burselor pentru studenți

Cursurile ULBS rămân suspendate până în luna aprilie fără să afecteze plata burselor pentru studenți

Reprezentanții Universității „Lucian Blaga” din Sibiu anunță o serie de măsuri luate de Consiliul de Administrație al universității pentru prevenirea răspândirii coronavirusului (COVID -19). Astfel, suspendarea cursurilor este prelungită până în data de 14 aprilie. De asemenea, în perioada următoare cantina universității rămâne închisă, iar în căminele studențești vor fi cazați doar studenții străini. Totodată, plata burselor nu va fi afectată în această perioadă, iar cei de la ULBS au demarat o campanie internă de donații pentru a sprijini activitatea Spitalului Județean Sibiu.

Membrii Consiliului de Administrație a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu au luat o serie de măsuri care vizează contextul creat de răspândirea noului coronovarius, în cadrul unei ședințe care a avut loc astăzi, 19 martie. Una dintre măsuri este prelungirea perioadei de suspendare a cursurilor față în față și desfășurarea lor exclusiv online din 23 martie până în 14 aprilie, iar pentru activitățile didactice care presupun întâlnirea față în față, se vor stabili programe de recuperare, de regulă în zilele nelucrătoare și pe perioada vacanței, după ridicarea stării de urgență. Tot în perioada stării de urgență (12 martie-14 aprilie) cantinele ULBS vor rămâne închise, iar în căminele studențești vor rămâne cazați studenții străini și studenții români aflați în situații speciale.

O decizie importantă pentru studenți este aceea că instituirea situației de urgență nu va afecta acordarea și plata burselor cuvenite pentru această perioadă.

Și Biblioteca Universitară va avea un program special. Astfel, se interzice accesul utilizatorilor în sălile de lectură, consultarea unităților documentaristice putându-se face online sau prin împrumut, conform regulamentului de Funcționare al Bibliotecii Universitare.

De asemenea, în perioada 23 martie – 14 aprilie se suspendă desfășurarea oricărei acțiuni (culturală, sportivă, științifică) în spațiile ULBS, nu se vor putea organiza concursuri pentru ocuparea posturilor vacante de personalul didactic auxiliar și nedidactic, sunt suspendate mobilitățile interne și externe, iar în spațiile de învățământ și în spațiile activităților suport este permis accesul doar al angajaților universității.

Plata taxelor de școlarizare și plata altor taxe se va face online, la fel ca și cererile pentru eliberarea adeverințelor și altor documente, răspunsul fiind transmis tot online. Hotărârea cu Planul de măsuri luată de de Consiliul de Administrație al ULBS poate fi consultată la link-ul https://www.ulbsibiu.ro/wp-content/uploads/documents/ca/2020/HCA-nr.-11-din-19.03.2020.pdf

Donații pentru Spitalul Clinic Județean

Reprezentanții universității anunță că, în dorința de a susține activitatea Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, ULBS au demarat o campanie internă de donații. Toți cei care doresc să contribuie la dotarea cu aparatură și materiale sanitare necesare în spital, pot să doneze prin intermediul campaniei Un Spital + O comunitate - Donează pentru Spitalul Județean Sibiu, derulată de Fundația Comunitară sau direct în contul Spitalului. De asemenea, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu susține lupta medicilor cu COVID-19 prin studenții Facultății de Medicină, care s-au oferit voluntari.

Foto arhiva

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus