Vineri,
07.05.2021
Innorat
Acum
18°C

Apel către populație: reclamați-i la Poliție pe cei care nu respectă izolarea

Apel către populație: reclamați-i la Poliție pe cei care nu respectă izolarea

Primarul Mediașului, Gheorghe Roman, cere locuitorilor orașului să alerteze autoritățile în cazul în care au cunoștință de persoane care nu respectă izolarea la domiciliu.

Conform datelor comunicate de Gheorghe Roman, în municipiul Mediaș, în ultimele două săptămâni, s-au întors din străinătate 171 de persoane care și-au luat angajamentul scris că se vor izola la domiciliu. În acest context, primarul Mediașului cere populației să semnaleze eventualele încălcări ale regulilor de izolare la domiciliu sau situații în care cetățeni reîntorși din zonele cu risc.

„În ultimele două săptămâni, în Mediaș s-au întors din străinătate 171 de persoane, care și-au luat angajamentul printr-o declarație scrisă la intrarea în țară că vor sta în izolare la domiciliu. Fac apel la dumneavoastră, dacă cunoașteți persoane care s-au întors din străinătate și nu respectă regulile de izolare la domiciliu să sunați de îndată la Poliția Locală din Mediaș sau la Direcția de Asistență Socială, la numerele de telefon făcute publice“, a declarat Gheorghe Roman. Potrivit informațiilor publicate pe site-urile proprii, Poliția locală poate fi apelată la numărul de telefon 0269-841394, iar Direcția de asistență socială la numerele de telefon 0269-837764.

Potrivit informării de vineri, 20 martie, în zone roșii (carantină) sunt două țări (Italia și Iran) și trei regiuni din alte două țări (Hubei din China și, respectiv, orașul Daegu și județul Cheongdo din Coreea de Sud). În zone galbene (zone de risc, cu peste 500 de cazuri confirmate de infecție cu noul coronavirus), sunt incluse 23 de țări: Australia, Austria, Belgia, Brazilia, Canada, Cehia, Coreea de Sud, Danemarca, Elveția, Franța, Germania, Irlanda, Israel, Japonia, Malaezia, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Portugalia, Republica Populară Chineză, Spania, Statele Unite ale Americii și Suedia. Românii care se întorc din zonele galbene sunt obligați să declare acest lucru la intrarea în țară și să respecte 14 zile de autoizolare.

Lista zone afectate 20.03.2020

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Mihai

Acum 1 an

Mama ce precizie...171 de persoane:))) Sunt multe sute...daca nu chiar mii de persoane venite in oras...plus satele limitrofe care mai mult prin medias isi fac veacul (corturari din bratei, blajel...)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus