Duminică,
26.03.2023
Partial Noros
Acum
14°C

„Fericiți cei milostivi”. Preoții și voluntarii Arhiepiscopiei Sibiului își oferă serviciile celor aflați în izolare

„Fericiți cei milostivi”. Preoții și voluntarii Arhiepiscopiei Sibiului își oferă serviciile celor aflați în izolare

Pe lângă cele aproximativ 140 de persoane vârstnice și bolnave care primesc zilnic o masă caldă, preoții și voluntarii Arhiepiscopiei Sibiului anunță că își pun serviciile la dispoziția sibienilor care se izolează în fața pandemiei noului coronavirus.

„Fericiți cei milostivi” este numele proiectului prin care Departamentul social al Arhiepiscopiei Sibiului oferă sprijin persoanelor în vârstă și celor bolnave. Mitropolitul Ardealului, ÎPS Streza, a dispus ca proiectul să fie extins în toate parohiile din cadrul Arhiepiscopiei sibiene, în contextul măsurilor luate de autorități pentru stoparea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus. ”Prin voluntari, fiecare parohie rămâne deschisă pentru identificarea unor noi cazuri de persoane vulnerabile, care să fie sprijinite în fața provocărilor pandemice cu alimente, medicamente și materiale igienico-sanitare. Acestui proiect s-au alăturat mai multe companii naționale și locale, care direcționează alimente perisabile și neperisabile, precum și produse igienico-sanitare către vârstnici și persoane care trebuie să rămână în izolare la domiciliu, ca prevenție împotriva răspândirii pandemiei la nivel comunitar”, se arată într-un comunicat publicat pe pagina de Facebook a Mitropoliei Ardealului. Celor implicați în acest proiect li se cere să respecte cu strictețe a exigențelor impuse în ceea ce privește igiena.

Tot în contextul pandemiei, Arhiepiscopia anunță că a pus la dispoziția autorităților și serviciul de ambulanță licențiat, precum și serviciile Cabinetului Stomatologic din cadrul Centrului medical „Sfântul Nectarie” din Sibiu.

În proiectul social sunt implicați și preoții, care pot fi contactați telefonic de către credincioși. ”Preoții din Arhiepiscopia Sibiului vor răspunde la toate apelurile telefonice venite din partea credincioşilor pentru nevoile duhovnicești, iar la solicitarea acestora, doar în cazuri de necesitate, vor efectua vizite în vederea administrării Sfintelor Taine, respectând condițiile de igienă speciale, impuse de autoritățile abilitate”, se mai arată în comunicatul amintit.

Totodată, beneficiarii centrelor de asistență de recuperare neuro-motorie, centre aflate la Sibiu și Brașov, vor fi în legătură permanentă cu angajații Departamentului de asistență socială, prin intermediul telefoanelor, pentru a-i informa, consilia și pentru a le recomanda activități și exerciții terapeutice. ”Asistenții sociali din cadrul acestor centre vor răspunde la toate solicitările, apelurile, mesajele şi vor monitoriza starea de sănătate a beneficiarilor. Îl rugăm pe Preabunul Dumnezeu să ne binecuvânteze, să ne întărească și să ne ocrotească pe toți în aceste vremuri de încercare!”, se mai arată în comunicatul Mitropoliei.

Sursa foto: Mitropolia Ardealului

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus