Joi,
02.02.2023
Parțial Noros
Acum
2°C

Tursib nu reduce numărul autobuzelor pe trasee. ”N-ar avea nicio logică”

Tursib nu reduce numărul autobuzelor pe trasee. ”N-ar avea nicio logică”

Compania de transport public a Sibiului nu va reduce, momentan, numărul de autobuze aflate pe trasee. Angajații Tursib nu trebuie să se teamă, deocamdată, de trimiterea în șomaj.

Anunțul vine în contextul în care traficul general de pasageri a scăzut, iar recomandările oficiale ale autorităților române sunt ca populația să stea în casă.

”La nivelul conducerii a fost analizată o astfel de măsură și s-a ajuns la concluzia că momentan nu ar avea nicio logică. Toate fabricile din Zona Industrială Vest funcționează în acest moment și o reducere a numărului de autobuze pe trasee ar însemna doar aglomerarea călătorilor, ori noi tocmai asta încercăm să nu facem, să obligăm călătorii să se înghesuie. Vom vedea în zilele următoare cum evoluează situația și ce decizii se vor lua la nivelul orașului, momentan aceasta este decizia Tursib”, au declarat pentru Turnul Sfatului reprezentanții companiei.

Ideea a fost întărită și de reprezentanții angajaților, Alin Poabar, liderul Sindicatului Dumbrava – sindicat reprezentativ, având o întâlnire în această dimineață cu directorul general al Turisb.

”S-a discutat problema acordării somajului tehnic pentru angajați, iar răspunsul domnului director este că nu se pune problema opririi activității, cel puțin în următoarele zile. Activitatea se desfășoară și este guvernată, ca și restul țării, prin ordonanțe militare, deci ce se va hotărî la nivel național și local vom pune în aplicare”, arată Alin Poabar.

Cât privește măsurile de protecție luate pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, autobuzele sunt dezinfectate de mai multe ori pe zi, iar șoferii au primit dezinfectant de mâini.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

8 comentarii

Mihai

Acum 2 ani

Peste tot in orasele civilizate din Romania dar si din Europa, s-a luat masura reducerii transportului in comun din considerente multiple care sunt la mintea oricarui om rational in momentele astea. In sibiu nu are logica pentru aceste minti luminate. Sibiul este acelasi oras in care unul numit Birt zicea ca nu are motive sa inchida imputiciunea aceea de targ Obor, in timp ce in alte orase targurile de acelasi gen erau inchise de mult.
Raspunde

Hemingstein

Acum 2 ani

Ăsta nu e momentul să ne comparăm cu țările civilizate, prietene. În Londra, din cauză că au rărit trenurile la metrou, lumea stă înghesuită mai rău ca înainte. Să vezi acolo risc de îmbolnăvire. Era, de fapt, o măsură stupidă. Lasă, că uneori mai procedăm și inteligent. E bine ce au făcut.
Raspunde

Ioan

Acum 2 ani

Ba ar avea logica sa reduceti numarul autobuzelor pe liniile folosite de pensionari. Din pacate nu au inteles ca trebuie sa stea in casa si se plimba in continuare...
Raspunde

profu

Acum 2 ani

Sunt necesare autobuzele in perioada schimburilor. In rest se pot reduce. De-abia mai stau pensionarii acasa. Elevii si studentii sunt liberi... Si soferii au nevoie de odihna, se mai reduc din costurile de intretinere si rulaj....
Raspunde

Alzara 1918

Acum 2 ani

Rațional : - interzicerea accesului vârstnicilor in autobuze ( altceva nu avem ) : autoprotecție ! - menținerea numărului de autobuze pentru a putea menține o distanță cât mai mare între călători ( card sunt >3 ! ) .
Raspunde

Rãzvan

Acum 2 ani

Mãcar acum putem reduce poluarea pe glob,reduceți circulația,nu la zero dar reduceți-o.Sãnãtate!
Raspunde

Marcela

Acum 2 ani

la poluarea (inutila) nu se gindeste nimeni?
Raspunde

Fodor trezeste-te

Acum 2 ani

Ar trebui suplimentate cursele speciale spre zona V ca oamenii sa stea la distanta unii de altii in autobuze si taiate complet autobuzele folosite in interiorul orasului, folosite de pensionari.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus