Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

S-au redeschis magazinele de electronice din mall-uri. ”Consecințele vor fi suportate de noi toți”

S-au redeschis magazinele de electronice din mall-uri. ”Consecințele vor fi suportate de noi toți”

Angajații magazinelor de electronice și electrocasnice din cele două mall-uri din Sibiu s-au reîntors astăzi la lucru, în urma unei noi Ordonanțe Militare care a și fost publicată în Monitorul Oficial. ”Nu e normal ce se întâmplă. Anunțăm că băgăm armata pe străzi, dar deschidem magazinele din mall. Sunt oameni în vârstă care cumpără câte ceva din Carrefour, din Kaufland, pe urmă intră în magazinele de electronice să-și mai piardă timpul, nu e normal. Nu e vorba doar de asta, dar noi trebuie să asigurăm consiliere oamenilor. Vor să le arătăm cum funcționează un telefon, un radio, orice, le dăm din mână în mână, nu există distanță de siguranță. Ordinul nu respectă absolut nimic din contextul zilelor pe care le trăim. Avem pe de-o parte un discurs agresiv, în care spunem că situația e gravă și toți oamenii sunt îndemnați să stea acasă și pe de altă parte deschidem magazine în mall. Ceva nu se leagă și consecințele vor fi suportate de noi toți, nu doar de un președinte sau de un ministru de interne”, spun angajații.

Declarația ministrului de Interne

Magazinele din mall-uri de optica medicală și cele care vând produse electronice și electrocasnice și la domiciliu vor fi redeschise, a anunțat aseară ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela. "Suspendarea temporară a activității comerciale - potrivit alineatului 1 de la articolul care restrânge activitatea în mall-uri, ca să zic așa, centrele comerciale, - nu se aplică vânzării produselor produselor electronice și electrocasnice de către operatorii economici care asigură și livrarea la domiciliul sau sediul cumparatorului, cât și vânzarea produselor și serviciilor de optică medicală", a precizat Vela, într-o declarație susținută marți seară, după ora 22:00, de la sediul MAI.

e850fcde-c48d-45c1-8986-723a35ffb1bd 94f04228-a234-45ec-ba98-f9d31b495896

Articolul referitor la mall-uri:

"Art 13 - (1) După alineatul (2) al articolului 2 din Ordonanța militară nr.2/2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID -19, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 232 din 21 martie 2020, se introduce un nou alineat, alin.(21), cu referire la activități permise în centrele comerciale, cu următorul cuprins:

(21) Suspendarea temporară a activității comerciale potrivit alin.(1) nu se aplică:

  1. a) vânzării produselor electronice și electrocasnice de către operatorii economici care asigură livrarea la domiciliul/sediul cumpărătorului;
  2. b) vânzării produselor și serviciilor de optică medicală.
(2) Măsurile prevăzute la alin.(1) se aplică începând cu data publicării prezentei ordonanțe militare în Monitorul oficial al României, Partea I".

Suspendarea temporară a activității în mall-uri a fost instituită prin ordonanță militară numărul 2, emisă sâmbătă, 21 martie.

În respectivul text mai sunt exceptate și magazinele alimentare, veterinare, farmaciile și serviciile de curățătorie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

16 comentarii

mihai

Acum 4 ani

Macar in Sibiu nu a venit hoarda de inconstienti, muncitori pe naspa din Italia si Spania. Au fugit de acolo pentru ca nu erau asigurati medical dar nu s-au gandit ca aduc cu ei virusul si-si imbolnavesc tot neamul. Cel mai bun exemplu, zona Moldovei unde s-au intors multi in ultimele saptamani. Sa le multumim lor ca in urmatoarea perioada va creste exponential numarul imbolnavirilor!
Raspunde

Altu'

Acum 4 ani

Da da in Sibiu nu e coronavirus, mai ales daca nu-l testează...deocamdată doar 2 cazuri...in rest suntem imuni, că suntem sibieni(mihai ce iei că vreau și eu)
Raspunde

2cents

Acum 4 ani

Greseala principala a fost a guvernului care nu a oprit la granita valul de inconstienti. Se presupunea ca guvernul este mai constient decat ei. Dar nu, ei aveau jocurile politice pe primul plan. Daca se organizau tabere de carantina in orasele de langa granite si oricine venea din afara, indiferent de simptome, era automat bagat in carantina pentru 3 saptamani, efectele erau altele acum.
Raspunde

Sibianul

Acum 4 ani

Pt. Mihai dacă un român gândește ca tine ce să mai zică unul din Ungaria când zecile de mii de români din Italia și Spania tranzitau țara către casă. În Norvegia Olanda sau Finlanda tot muncitorii români au introdus virusul? Nu trebuie acuzată diaspora.
Raspunde

Craw

Acum 4 ani

Cei care ai venit nu reprezjnta diaspora romaneasca, sunt hoardele de cerșetori , hoți și prostituate, așa ca nu mai mânca maro!
Raspunde

Selena

Acum 4 ani

Mihai, a venit hoarda si la Sibiu, unii sunt cazati la Ramada, unii la Paltinis!
Raspunde

Mishu

Acum 4 ani

Pai nu este normal. Cum Auchan si Carrefour vand electronice, Altex nu poate vinde apa minerala? automat si alimente?Este ceva normal. Numai in Romania cred ca suntem asa de prosti si atata timp cat aceste interdicitii nu se dau dupa obiectul principal de activitate (cod CAEN) sau dupa ponderea acestei actvitati in cifra de afaceri.
Raspunde

Mishu

Acum 4 ani

Pai nu este normal? Cum Auchan si Carrefour vand electronice, Altex nu poate vinde apa minerala? automat si alimente?Este ceva normal. Numai in Romania cred ca suntem asa de prosti si atata timp cat aceste interdicitii nu se dau dupa obiectul principal de activitate (cod CAEN) sau dupa ponderea acestei actvitati in cifra de afaceri. Mai trebuie magazinele de chiloti de la colt pentru ca si in Kaufland gasesti chiloti, si magazinul Dechatlon, pentru ca si in Lidl gasesti pantofi sport si tricouri si Leroy Merlin, pentru ca in toate casesti materiale de constructii.
Raspunde

Soimarul

Acum 4 ani

Problema nu e ca s-au intors acasa,problema e ca nu au fost obligati sa stea in carantina nu la domiciliu ci undeva separat. In doua saptamani se facrau teste si daca eau sanatosi erau lasati sa plece acasa, nu lasati sa plece acasa sa imbolnaveasca atatia oameni. Sa multumim celor ce guverneaza tara care ptr cateva voturi in plus la alegeri au creat situatia asta prin masurile luate.
Raspunde

2cents

Acum 4 ani

In privinta magazinelor de electronice, nu prea e clar de ce se face asa o derogare. Tocmai ce ziceau astia ca virusul rezista pana la 17 zile pe suprafete...
Raspunde

io

Acum 4 ani

Hai sa vedem de ce s-a dat derogarea pentru magazinele de electrocasnice... Oare pentru ca magazinele astea ocupa spațiu mare în Mall-uri și dintr-o data rămân acționarii mall-urilor fără chirii? Și cum la noi toată politica se face după interesele mari, le-au deschis ca să mai incaseze Mall-ul niște bani din chirii?
Raspunde

Erlkonig

Acum 4 ani

pen' ca unii trebuie sa-si ia calculici sau leptop, ca sa lucreze de acasa. sau plaistaisan la copii, ca sa-i tina-n casa. Cat despre astia cu 17 zile, te-ai intrbat cata minte pot avea?
Raspunde

Sibian la care i a ajuns

Acum 4 ani

Cred ca acum angajatii de la aceste magazine isi iubesc managementul care a cerut asa ceva
Raspunde

Klaus

Acum 4 ani

Ați văzut cu toți 90% ce diaspora era, acea parte pe care nu o vrea nici un stat sau poate India de unde au migrat.
Raspunde

Cocojambo

Acum 4 ani

E oarecum normal sa fie deschise. Ti se strica tv-ul, frigiderul, masina de spalat, ce faci? Ti se strica monitorul sau laptopul de pe care lucrezi de acasa, astepti pana iti ajunge prin curier, peste cine stie cat timp? Esti batran si nu stii sa faci comanda online, ce faci in cazul asta?
Raspunde

Bogdan

Acum 3 ani

Dar de ce se deschid magazinele de electronice și nu se deschid și cele de mobilier ? sunt la fel de mari și cu puțini clienți care iau contractul între ei. Trebuie să se deschidă toate fabricile automatizate unde oamenii oricum nu prea iau contactul între ei. Sunt firme de comerț online care au 100 de angajați în același depozit de unde vând lucruri total neesențiale. Parcă în carantina asta nu trebuiau să se ducă la muncă decât oamenii din domenii esențiale.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus