Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

Crucea Roșie Sibiu a avut o săptămână plină de misiuni umanitare. Organizația poate fi ajutată să-și continue proiectele

Crucea Roșie Sibiu a avut o săptămână plină de misiuni umanitare. Organizația poate fi ajutată să-și continue proiectele

Crucea Roșie Sibiu continuă campania umanitară derulată ca urmare a pandemiei creată de COVID -19. Reprezentanții organizației spun că a fost o săptămână plină în donații, dar și în distribuții către cei vulnerabili sau expuși. Astfel, în această săptămână au fost ajutate pentru cumpărături 22 de persoane, au fost donații de lapte, viziere, mănuși pentru poliție și sticle de apă și sucuri pentru personalul medical.

c690a848-93d7-4994-aa9b-544d4be6d619Cei de la Crucea Roșie își continuă misiunea umanitară de a sprijini persoanele vulnerabile sau expuse în contextul pandemiei create de COVID – 19. Cu ajutorul celor care donează au reușit în această săptămână să ajute 22 de persoane în a se aproviziona cu alimente, au donat lapte pentru familiile vulnerabile, mănuși pentru polițiști și apă și suc pentru cadrele medicale. Pentru a-și continua, însă, proiectele umanitare au, în continuare, nevoie de ajutorul nostru. Oricine dorește poate dona în contul organizației.

Ajutor la cumpărături pentru 22 de persoane. La începutul acestei săptămâni, Crucea Roșie Sibiu a încheiat un protocol de colaborare cu Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Municipiului Sibiu, în baza căruia voluntarii noștri pot ajuta cazurile identificate de Primărie prin realizarea de cumpărături de alimente dar și medicamente și livrarea acestora la domiciliul beneficiarilor. Astfel, voluntarii ”Vă ajutăm din Sibiu”, sub îndrumarea coordonatorului nostru de voluntari, Cristian Fodor, au ajutat 22 de beneficiari cu cumpărături de alimente și medicamente la domiciliul unor persoane care au peste 65 de ani.

poza distributie lapte150 l de lapte pentru familii vulnerabile. Datorită generozității prietenilor noștri de la Tucano Coffe, am putut dona 150 de litri de lapte către familii vulnerabile din Sibiu, prin intermediul Direcției de Asistență Socială a Primăriei Municipiului Sibiu. Mulțumim voluntarului nostru venit de pe platforma „Vă ajutăm din Sibiu” care și-a pus la dispoziție mașina personală și a răspuns foarte repede solicitării noastre dar care dorește să-și păstreze anonimatul.

Donații de viziere. Voluntarii noștri au ajutat și la confecționare de viziere în cadrul inițiativei demarate de Radu Iamandi și Diana Iamandi – Gido și apoi au dat o mână de ajutor la distribuirea lor către Spitalul de Psihiatrie - Secția Neurologie Pediatrică, Secția ORL, Oftalmologie și Secția de ATI - pentru asistenți și infirmieri ai Spitalului Județean Sibiu și Spitalul Polisano. Tot cu viziere am putut ajuta pentru că firma Plastic Pro ne-a donat 40 de viziere, pe care, cu sprijinul președintelui nostru, Mihai Balaban, le-am distribuit Centrului de Recuperare pentru Persoanele cu Dizabilități din Cisnădie, aflat în subordinea DGASPC (30 de viziere) dar și prietenilor noștri de la Poliția Rutieră a Județului Sibiu (10 viziere).

600 de mănuși pentru Poliție. Poliția Rutieră dar și Departamentul de Pază și Ordine din cadrul Inspectoratului de Poliție a Județului Sibiu au primit din partea noastră 600 de perechi de mănuși.

1014eb54-1f42-42df-99f1-3e0481a7c998Peste 4.000 de sticle de apă și sucuri pentru personalul medical. Ultima acțiune din cadrul acestei săptămâni a fost posibilă datorită prietenilor noștri de la Asociația Ambulanța pentru Monumente, Veronica și Eugen Vaida. Prin intermediul lor, dar și datorită unei generoase donații realizată de Coca Cola HBC România, am putut dona Spitalului Clinic Județean 3.828 sticle de Apă Minerală Dorna de 0,5 l, 257 sticle Coca Cola de 0,5l și 500 de sticle de Coca Cola Enery de 0,25 l. Sperăm ca toate acestea să servească medicilor, asistentelor și personalului medical în zilele grele care vor veni.

Pentru a susține proiectele umanitare ale organizației din perioada aceasta, puteți ajuta cu donați în contul RO 85 RNCB 0227 0360 6293 0013.

„Ne bucură solidaritatea dintre sibieni, autorități dar și ONG-urile implicate la nivel local în această perioadă și le mulțumim tuturor pentru buna colaborare”, transmite Raluca Morar, director, Crucea Roșie Română, Filiala Sibiu.

poza distribtuie viziere

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus