Miercuri,
03.06.2020
Innorat
Acum
6°C

Galați, primul județ din România unde gura și nasul trebuie obligatoriu acoperite în spațiile publice

04 Aprilie 2020 13:33

Galați, primul județ din România unde gura și nasul trebuie obligatoriu acoperite în spațiile publice

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a decis, vineri seara, că se impune purtarea mijloacelor de protecţie a gurii şi a nasului în spaţiile publice de către toţii cetăţenii din judeţ, se arată într-o informare transmisă de Prefectura Galaţi citată de Agerpres.

Potrivit sursei citate, decizia intră în vigoare începând de luni şi se aplică în spaţii publice, precum spaţiile comerciale, pieţe, instituţii publice, şantiere.

Aceeaşi sursă precizează că nu este obligatoriu ca aceste mijloace de protecţie să fie măşti medicale. Se pot folosi eşarfe, măşti din pânză sau orice alte tipuri de protecţie care să acopere nasul şi gura. Aceste mijloace sunt menite să îi protejeze pe cei din jur, în cazul în care o persoană ar putea fi infectată, dar fără să prezinte simptome.

De asemenea, persoanele din conducerea spaţiilor publice amintite au obligaţia să se asigure că angajaţii şi vizitatorii/clienţii pun în aplicare măsura CJSU Galaţi.

Vizualizari: 405

Comentarii

2 comentarii

Soimarul

Acum 1 lună

Pai daca nu gasesti masti in farmacii ce faci????
Raspunde

kokos

Acum 1 lună

Pai scrie clar , folosesti esarfe , fulare etc.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus