Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
12°C

VIDEO Pompierii sibieni au dus flori asistentei „hulite” de vecini și colegelor ei: „sunt oameni care urlă, care jignesc”

VIDEO Pompierii sibieni au dus flori asistentei „hulite” de vecini și colegelor ei: „sunt oameni care urlă, care jignesc”

Mai multe angajate ale Spitalului Județean Sibiu, printre care și asistenta de pe Anestezie și Terapie Intensivă care a trecut prin momente neplăcute în ultima perioadă din cauza vecinilor, au avut parte de o surpriză deosebită în această dimineață, din partea pompierilor militari, în frunte cu Cosmin Balcu, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu.

Femeile aflate în prima linie în lupta cu coronavirusul, angajate ale Spitalului Județean Sibiu, s-au bucurat astăzi de o surpriză din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu. Echipate din cap până-n picioare, acestea au ieșit din urgențe, în curtea interioară a spitalului, acolo unde le așteptau șeful ISU, Cosmin Balcu, și câțiva dintre colegii săi cu un gest deosebit - după ce le-au adresat câteva cuvinte de laudă și mulțumiri, pompierii militari le-au oferit ghivece cu flori și le-au aplaudat pe cadrele medicale.

Întregul moment a fost surprins de un cadru medical, impresionat de surpriză, și publicat pe Facebook. Postarea a strâns în decurs de o oră aproape 200 de reacții și mai multe comentarii prin care internauții le mulțumesc celor care se află în prima linie pentru toată munca lor.

 

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu, florile obținute destul de greu într-o dimineață de duminică nu s-au dorit a fi o campanie de conștientizare publică a unei situații, cât un gest de sprijin și de empatie pentru cei care, alături de ei, fac parte din ”prima linie”. ”Noi ne-am dus pentru că așa am simțit. O floare înseamnă puțin, oamenii aceștia au nevoie de mai mult. Sunt oameni care urlă la ei, care îi jignesc, lucrurile nu sunt chiar cum se văd întotdeauna. Toți suntem oameni, unii cu psihic mai tare, alții mai slab. Toți avem suflet, trebuie să fim uniți, să ne vorbim frumos și să fim sinceri unii cu alții, pentru cetățeni”, arată Cosmin Balcu, șeful ISU Sibiu.

”Trebuie să fim alături cu toții, să fim o echipă, să încurajăm cadrele medicale, chiar dacă suntem în aceleași tranșee. Trebuie să ne încurajăm, să fim optimiști, să inspirăm încredere cetățenilor și să fim pozitivi, empatici. Să fim pozitivi și să și zâmbim”, col. Cosmin Balcu, șeful ISU Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Fara

Acum 3 ani

Ma intreb cum ar reactiona acesti indivizi "care urla, care jignesc", daca ar fi in situatia de a fi infectati cu coronavirus si nu ar avea cine sa ii trateze? Oameni pentru care doar persoana lor conteaza. Moralmente vorbind, "cei care urla, cei care jignesc" fac parte din aceeasi categorie cu personalul sanitar care a demisionat in loc sa trateze bolnavii.
Raspunde

Elisabeta

Acum 3 ani

Felicitari tuturor pentru gestul frumos !!!!Sanatate sa aveti cu totii ,mai ales in aceste momente cand atata lume are nevoie de voi!!!
Raspunde

jonyjon

Acum 3 ani

Pompierii sibieni au dus flori asistentei „hulite” de vecini. Hulite. Acordul adjectivului cu substantivul.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Inspectorul Javert

Acum 3 ani

Nu -l înțeleg pe acest Balcu .Pot înțelege gesturile primitive generate de frică ale vecinilor acestei asistente ,dar nu pot să-l înțeleg pe acest Balcu ca reprezentat al statului Român .În România din cauza covit 19 s-a instalat o stare de spaimă sau mai rău panică şi acestui individ (Balcu) îi vine idea ,,genială " să detensioneze situația cu un ghiveci de flori ! Impresia mea este că acest gest este făcut la mișto .Dacă nu am fi avut tot felul de incompetenți în funcții de decizie la nivel local şi județean poate că angajații din spitale ar fi putut să fie transportați şi cazați întrun mod care să nu ofere motive de scandal vecinilor colerici . P.S .Sunt convin că cei mai incompetenți şi mai bine plătiți (raportat la venitul populației ) bugetari din lume sunt în România.Aceast virus până la urmă va trece cu anumite pagube dar voi bugetarii României până la urmă v-eți reușii să dizolvați statul Român.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

PuieMNL

Acum 3 ani

Vb prostii, guraliv si violent in limbaj e gibonul ‘eroinei’ , DSP poate sa clarifice situatia, e o ‘bomba’ pe tocuri tanti eroina! Doctorii inbolnaviti s au infectat si indirect, asa cum oamenii din bloc o pot face din cauza inconstientei! Faceti i statuie, ‘merita’ !
Raspunde

Sib

Acum 3 ani

Felicitari pentru gestul de solidaritate! Amar o fi sa vrei sa ajuti, sa-ti dedici viata acestui scop si sa fii blamat pentru asta... Pe noi ca natie nu ne mai face nici ciuma bine, nici holera... cu virusul asta doar ne jucam... Suntem ireparabili si ar trebui sa disparem de tot...
Raspunde

PuieMNL

Acum 3 ani

Asistenta s a facut pt salariu si spaga, a fugit de la un post la sat la unul la oras platit mai bine, atat ! Prosteala cu ‘sacrificiul’ nu exista, in schimb exista prostii care gandesc asa si populeaza tara asta!
Raspunde

UnDacLiber

Acum 3 ani

Trece "pandemia" asta, si va putea tanti asistenta sa se razbune pe pacienti (cum facea si pana acum). Ca stim cu totii a cui arma e razbunarea.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus