Miercuri,
20.10.2021
Ceata
Acum
-1°C

Neagu laudă guvernul:  Avem cel mai bun pachet de măsuri economice de sprijin din Europa!

Neagu laudă guvernul:  Avem cel mai bun pachet de măsuri economice de sprijin din Europa!

Șomajul tehnic, amânarea ratelor, împrumuturile subvenționate, suspendarea penalităților, amânarea taxelor și impozitelor și digitalizarea instituțiilor publice sunt văzute de deputatul Nicolae Neagu ca fiind cele mai bune măsuri luate în Europa în contextul epidemiei Covid-19. ”Pachetul Orban este cel mai consistent pachet de măsuri economice de sprijin în vigoare dintre toate statele europene, multe alte state fiind încă la faza de intenții anunțate public fără o decizie clară de implementare. Guvernul Orban nu se va opri aici însă. Va interveni prompt, eficient și cu alte măsuri care se impun pe întreaga perioadă a situației de urgență și  pregătește deja un pachet de măsuri economice pentru perioada post-situație de urgență!  Guvernul liberal alături de Președintele Iohannis va fi partenerul serios și profesionist al românilor și al României!”, anunță Neagu.

Măsurile economice enumerate de deputat:

  1. Șomaj tehnic de până la 75% din salariu mediu brut pe economie pentru toți românii care și-au întrerupt activitatea ca urmare a efectelor epidemiei Covid-19, indiferent de forma de angajare: contracte individuale de muncă, PFA-uri, întreprinderi individuale, profesii liberale, contracte sportive sau cu drepturi de autor, alți profesioniști.
  2. Amânarea ratelor bancare pentru persoane fizice și juridice la contractele de credit și leasing pentru o perioadă de până la 9 luni și garantarea dobânzilor datorate în această perioadă pentru creditele ipotecare ale românilor.
  3. Schemele de garantare pentru IMM-uri pentru capital de lucru de până la 5 milioane lei și pentru credite de investiții de până la 10 milioane lei, cu dobândă și comisioane zero.
  4. Bonificații pentru plata la timp a impozitelor pe profit de 5% pentru marii contribuabili și de 10% pentru celelalte întreprinderi.
  5. Plata cu prioritate a obligațiilor statului către companii în perioada martie-aprilie în sumă de aproximativ 9 miliarde lei pentru TVA, inclusiv rambursarea TVA cu control ulterior, și 2,7 miliarde lei pentru concedii medicale.
  6. Suspendarea dobânzilor și a penalităților, precum și a popririlor și executărilor silite pentru neplata obligațiilor fiscale și bugetare pe perioada stării de urgență.
  7. Amânarea la plată a taxelor și impozitelor pe proprietate, terenuri și mijloace de transport până la 30 iunie.
  8. Amânarea obligațiilor de plată pentru utilități și chirii pentru IMM-urile si profesiile liberale care și-au întrerupt activitatea total sau parțial ca urmare a măsurilor impuse de starea de urgență.
  9. Susținerea cheltuielilor medicale și sanitare pentru combaterea epidemiei cu Coronavirus din fonduri europene cu cca. 1 miliard Euro.
  10. Digitalizarea serviciilor publice prin instituirea obligației autorităților publice să primească și să accepte documente în format electronic.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Alzara 1918

Acum 1 an

In sfârșit nu mai suntem puși in situația umilitoare de a cerși anotimp din fondurile UE ; văd in măsurile astea salvatoare inspirația lui Nicu Neagu ; felicitări !
Raspunde

daniel

Acum 1 an

Nea Neagu, doar te trezesti vorbind? Toate masurile asta sunt populiste, facute pe datorie. Cred ca e cinsitit sa spuneti oamenilor ca Romania nu are rezerve. Cum sa fim nr 1 in Europa, cand Germania scoate din vistierie miliarde de euro, cu sutele... si ajuta firmele ca sa si poata continua activitatea... Hai sa o lasam mai moale.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Erlkonig

Acum 1 an

rezervele le-o papat veorica si leviutz
Raspunde

Guvernul SUPREM

Acum 1 an

Du-te ba spagarule cu planul vostru :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Cel mai bun din Europa :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Ve-ti fi si cel mai tare guvern din Europa, de pe planeta, din galaxie, din Univers...ORBAN SUPREMUL :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Raspunde

Bettina

Acum 1 an

Mars, Mars, Mars, Mars, baronule ciuma galbena, In timp ce va ocupati impreuna cu turcana da vaslui, cu prezentarea candidatului pnl la primaria Sibiu,, coronavirus se agrava, turcana in loc sa se ocupe cu achiitia de materiale medicale, s-a ocupat cu casul de Sibiu de la primaria sibiu, CIUMA GALBENA + CIUMA ROSIE = LOVE, LOVE, LOVE
Raspunde

Radu

Acum 1 an

Nea' Neagu, de cat timp sunteti ni parlament? Ce ati facut pentru Sibiu? Sper sa nu mai prindeti loc eligil pe lista la urmatoarele alegeri. Aaaa si cat ati donat pentru spital/spitale? Ce pensie speciala o sa aveti dupa atatea mandate in parlament?
Raspunde

McD

Acum 1 an

..ei bravos, ca daca nu ne spuneai tu, noi nu stiam nimic...pai se simte in viata de zi cu zi nivelul de trai in tara...fiecare o simte pe pielea lui, ca-i mai rau sau mai bine, asta-i alta poveste...tu nu mai iesi la pensie?
Raspunde

ochiu de la cucuvea

Acum 1 an

trei cuvinte : xanax, rudotel, diazepam.
Raspunde

antologia umorului romanesc

Acum 1 an

Lauda gura, ca mi-o da guvernul "meu" vreo functie...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus