Joi,
25.07.2024
Innorat
Acum
19°C

Ce a făcut Guvernul pentru Sibiu, în contextul Covid-19. ”Sibiul este un model de bune practici”

Ce a făcut Guvernul pentru Sibiu, în contextul Covid-19. ”Sibiul este un model de bune practici”

Comunicarea dintre instituții, conlucrarea cu instituțiile centrale și cu Guvernul PNL, ajutorul prompt al societății civile și sibienii care au înțeles să respecte regulile instituite prin ordonanțele militare au fost elementele care au condus la o gestionare pozitivă a situației în județul Sibiu în contextul epidemiei cu Sars-CoV-2, anunță vicepremierul Raluca Turcan. ”Sibiul și sibienii au acționat responsabil încă de la primele semne ale răspândirii COVID19, mobilizarea a fost bună și, astfel, s-au implementat decizii încă dinainte ca unele dintre ele să devină obligatorii la nivel național”, spune Raluca Turcan.

În urma semnalelor primite din teritoriu, Guvernului României a urgentat procedurile pentru punerea în funcțiune a primului aparat de testare PCR, a trimis teste la Sibiu, a urgentat procedurile de achiziție a aparatelor de ventilare, a răspuns solicitărilor ONG-urilor locale și a participat la identificarea de furnizori de bunuri pentru spitale și medicii de familie, a decontat cheltuielile de carantină, a atras fonduri europene pentru achiziția de aparatura medicală și echipamente de protecție și a asigurat un spor de risc pentru personalul medical aflat in prima linie a bătăliei cu COVID.

c6c48819-5ee5-4f6b-b907-b7638d4d2cc5

”Sibiul a devenit, fară îndoială, un model de bune practici în cooperarea dintre autoritățile locale și cele naționale. Este o perioadă dificilă, dar de maximă mobilizare, pe care la nivelul Guvernului o tratăm cu responsabilitate și pe care o vom depăși, prin efort colectiv, prin muncă și seriozitate” – Raluca Turcan, președinte PNL Sibiu.
 

Ajutor prin intermediul Crucii Roșii Sibiu

Autoritățile centrale au colaborat cu Crucea Roșie Sibiu pentru a asigura tuturor medicilor de familie din județul Sibiu materiale de protecție. S-a facilitat livrarea către Crucea Roșie Sibiu, prin Compania Națională UNIFARM , a nu mai puțin de 30.000 de măști, 5.000 de combinezoane, 1000 de viziere și 50.000  perechi de manuși, materiale extrem de necesare pentru medicii de familie.

Fiecare pachet conține câte 100 de masti, trei viziere și trei  combinezoane, cate trei  masti reutilizabile si cate 150 de perechi de mănuși. Acestea vor ajunge la toate cele 250 de cabinete medicale de familie din judetul Sibiu.

De asemenea, o parte din transportul de la UNIFARM prin Crucea Roșie Sibiu a fost directionata la Spitalul de Pediatrie

⁃          1000 combinezoane,

⁃          5000 de măști,

⁃          15000 perechi mănuși.

56e84fbb-9e69-425a-beea-06a4c9b53ee4

Doar în ultimele zile, spitalul Județean Sibiu a beneficiat prin compania Unifarm de:

-  7 000 măști FFP2;

- 15000 măști 3 pliuri;

-   5 500 combinezoane

combinezoane;

- 1500 cpr Plaquenil.

f6ca50eb-8684-4b0f-a8d7-44d22e27a26f

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

10 comentarii

Sibian SB

Acum 4 ani

Nu doar ca datele alea sunt de cascadorii rasului, dar e comic si ca doamna turcan apelează la amicii din presa sa mai dreagă situația. Doamna draga, la nivel de România am scapat de guvernarea psd, niște nenorociți corupti si analfabeti, dar am dat de voi, nepregătiți, puși pe acelasi gen de guvernare cu numiri rude si cunoștințe peste tot, as putea sa continui dar ma opresc. Va doresc succes, pentru Sibiu nu ati facut mai nimic dar suntem obișnuiți de pe vremea guvernului psd care lăsa întotdeauna Sibiu la urma. Faceti teste, minim 1-2 mii pe zi la nivel de judet, asa ii puteți ajuta pe bolnavi, sa fie depistați la începutul bolii si vor avea șanse mari sa scape si cei cu afectiuni. Faceti rost de stocuri serioaee de plaquenil, kaletra si tamiflu, nu povești.
Raspunde

Ion Ionescu

Acum 4 ani

Exemplu de bune practici? Ce gluma sinistră, doamne, cata fățărnicie. Incredibil.
Raspunde

David

Acum 4 ani

Nu va e rusine ? Au murit la Sibiu oameni cu zile!
Raspunde

hmm

Acum 4 ani

campanie electorala...
Raspunde

Iooo

Acum 4 ani

Asta-i articol publicitar? Frumos ar fi sa se faca o comparatie intre cat a facut guvernul si cat a facut societatea civila (aici includ si companiile). o gluma proasta acest comunicat la fel ca si managerii spitalelor angajati pe baza de concurs la partid.
Raspunde

Sibian SB

Acum 4 ani

Nu doar ca datele alea sunt de cascadorii rasului, dar e comic si ca doamna turcan apelează la artificii...., ca sa mai dreagă situația. Doamna draga, la nivel de România am scapat de guvernarea psd, niște nenorociți corupti si analfabeti, dar am dat de voi, nepregătiți, puși pe acelasi gen de guvernare cu numiri rude si cunoștințe peste tot, as putea sa continui dar ma opresc. Va doresc succes, pentru Sibiu nu ati facut mai nimic dar suntem obișnuiți de pe vremea guvernului psd care lăsa întotdeauna Sibiu la urma. Faceti teste, minim 1-2 mii pe zi la nivel de judet, asa ii puteți ajuta pe bolnavi, sa fie depistați la începutul bolii si vor avea șanse mari sa scape si cei cu afectiuni. Faceti rost de stocuri serioaee de plaquenil, kaletra si tamiflu, nu povești.
Raspunde

Ioan

Acum 4 ani

Exemplu
Raspunde

Ioan

Acum 4 ani

Exemplu de bune practici, cu 10% rata deceselor?
Raspunde

netz

Acum 4 ani

Cel mai mare parazit al Sibiului umbla nerestrictionat(a) prin spitale..... Atentie mare ca e contagioasa
Raspunde

Incompetență și corupție

Acum 4 ani

madame Turcan e un fel de Elena drea fara sex appeal, in rest...identic comportamentul si setea de imagine
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus