Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
7°C

Din 53 de cazări în Sibiu, șapte sunt folosite pentru cadre medicale: ”Ca într-o mică vacanță”

Din 53 de cazări în Sibiu, șapte sunt folosite pentru cadre medicale: ”Ca într-o mică vacanță”

Au fost identificate 53 de unități de cazare care pot fi folosite pentru găzduirea cadrelor medicale în perioada pandemiei Covid-19, anunță reprezentanții Consiliului Județean Sibiu. Pentru șapte dintre acestea a fost aprobată utilizarea, cinci fiind contractate până în prezent.

53 de unități de cazare au fost identificate de reprezentanții Consiliului județean Sibiu pentru a fi utilizate de către cadrele medicale din județ care doresc, astfel, să îi protejeze pe cei apropiați de riscul infectării cu noul coronavirus. Din cele 53, prefectul județului a decis – la începutul acestei luni – că pot fi utilizate, deocamdată, șapte. Iar din aceste șapte, până în acest moment au fost încheiate contracte cu cinci unități de cazare. Proprietarii a trei unități de cazare au decis să le ofere gratuit, pentru alte două fiind alocate sume din bugetul central, virate prin intermediul Direcției de Sănătate Publică Sibiu, informează reprezentanții autorităților județene. În acest moment, din cele 56 de locuri de cazare existente în cele cinci unități, în folosință sunt 54 de locuri.

”Ca într-o mică vacanță”

Pe lângă cazare, medicii, asistentele și infirmierele din cadrul Spitalului județean și al Serviciului de Ambulanță care utilizează aceste spații primesc și masă.”Un mesaj primit ieri de la o asistentă medicală de la secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean Sibiu confirmă că era nevoie de o astfel de măsură: «Vă mulțumim. Ne simțim ca și când am fi într-o mică vacanță după o săptămână foarte grea»”, arată reprezentanții CJ Sibiu într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului.

Potrivit respectivului comunicat, președinta CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, a verificat personal aceste spații de cazare. „Facem asta pentru personalul medico-sanitar care are nevoie să-și încarce bateriile în perioada de repaus după muncă, fără grija că-și pot infecta familiile. Este desigur opțiunea fiecăruia dintre ei, dar acest serviciu este un minim pe care trebuie să-l oferim pentru oamenii care ne ajută să traversăm pandemia și nu pot sta acasă. M-am asigurat personal că primesc servicii de calitate”, declară Daniela Cîmpean.

Lista cazărilor Sursa: comunicat CJ Sibiu

Vă prezentăm mai jos locațiile care oferă cazare gratuită, numele societăților comerciale care le dețin și numărul de locuri oferit de fiecare: Bach Apartments (SC Retezat S.A) – 22 locuri Square Residance (AIS Logistics Sib Srl) – 7 locuri Hotel Class (SC Metro Oil) – 10 locuri

Locațiile contractate cu plată de Consiliul Județean, la un tarif de 280 lei de persoană pe zi sunt următoarele: Rabbit Hole (Center Host Sib Srl) – 11 persoane Lumiere House (PFA Grigore N. Nicolae) – 6 persoane

Este asigurată și dezinfecția

Prețurile oferite pentru cazarea personalului sunt stabilite prin decizii luate la nivel național, arată reprezentanții CJ Sibiu. ”Tariful este stabilit conform prevederilor art. 2 din HG 201/2020, cu modificările si completările ulterioare, și include 3 mese/zi și apa, la o valoare maximă de 60 lei/zi, precum și dezinfecția, la un tarif de 10 lei/zi. Servirea mesei și dezinfecția este asigurată și de unitățile care oferă gratuitate la cazare. În plus, fiecare dintre aceste 5 unități beneficiază de 50 lei/zi de persoană din partea autorităților pentru serviciile de curățenie și produse de igienă personală. Plata se face din fonduri guvernamentale asigurate prin Direcția de Sănătate Publică”, se arată în comunicatul citat.

Gestionarea cazărilor cadrelor medicale aflate ”în prima linie” este coordonată de o echipă condusă de administratorul public al județului, Florin Neag, și directorul Sălii Transilvania. Adrian Bibu, mai precizează autoritățile județene.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus