Duminică,
27.11.2022
Parțial Noros
Acum
3°C

Activistul pentru mediu Willy Schuster, operat de cancer după ce sibienii au mers să-i doneze sânge

Activistul pentru mediu Willy Schuster, operat de cancer după ce sibienii au mers să-i doneze sânge

Willy Schuster este grav bolnav. Diagnosticat cu cancer la colon, sibianul a fost internat la spitalul din Tg. Mureș, unde urmează să fie operat, după ce comunitatea s-a mobilizat și a donat sânge pentru el.

Activistul de mediu Willy Schuster a avut nevoie de sânge din grupa AB, care nu exista în stocurile spitalului. Familia lui a lansat un apel pe internet, iar comunitatea nu a întârziat să răspundă. Astfel, s-a reușit ca în cel mai scurt timp să se strângă cantitatea necesară pentru ca intervenția chirurgicală să aibă loc.

Fiul său, Josh, le-a mulțumit tuturor celor care și-au rupt din timp pentru a da o mână de ajutor. „Astăzi deja vin cu o veste bună. După ce ieri v-am rugat să distribuiți vestea, să donați sânge, în nici 20 de ore tati deja are sânge destul, compatibil pentru el, ca să fie operat. Vreau să vă mulțumesc foarte mult tuturor celor care au decis să doneze, tuturor celor care au distribuit mesajul meu, au reacționat în vreun fel sau mi-au scris mesaje. Vă mulțumesc și toată familia noastră vă mulțumește din tot sufletul”, a spus acesta, continuând prin a mărturisit că postarea prin care se cerea ajutor pentru tatăl său a fost distribuită de cel puțin o mie de ori și că a ajuns în toată țara.

Willy Schuster a aflat că este bolnav în urmă cu aproximativ o lună, după ce a fost internat în spital, la Mediaș, cu ceea ce păruse a fi o infecție la stomac. După mai multe zile petrecute în spital, medicii i-au făcut analize mai amănunțite și au descoperit că are o tumoră pe intestin. Au făcut o biopsie, iar rezultatul a venit după două săptămâni – era cancer de colon. „Mami și tati au luat legătura cu un chirurg din Mureș și, pentru că era chiar începutul pandemiei, a fost nevoie să aștepte o zi pentru a vedea dacă poate fi internat. Răspunsul a fost negativ și a fost rugat să mai aștepte o săptămână. Au trecut două, părinții mei au devenit mai nerăbdători și au încercat să ia legătura cu oameni care să îl poată ajuta pe tata să fie măcar internat ca să poată fi operat”, explică Josh.

Într-un final, după trei săptămâni de la aflarea veștii că suferă de cancer, mâine Willy va fi operat.

Gospodar în Moșna și fondatorul Bio Fermei din localitate, Willy Schuster este fost membru USR, însă a demisionat. Acesta a fost locul 2 la Senat, la alegerile parlamentare.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 3335

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus