Duminică,
22.05.2022
Acum
0°C

Coronavirus, Sibiu. Cifre în scădere: puține teste pozitive, puține amenzi

Coronavirus, Sibiu. Cifre în scădere: puține teste pozitive, puține amenzi

Procentul dintre numărul de teste efectuate și numărul de rezultate pozitive a fost ieri de 3,57%, unul foarte bun, care arată că s-au făcut numeroase teste, pentru a ajunge la o cifră mică de sibieni depistați pozitiv. Au fost ieri doar trei cazuri noi de infecție cu coronavirus în județul Sibiu, depistate în urma efectuării a 84 de teste.

În comparație, acest procent este similar cu cifrele anunțate ieri la nivelul întregii Italii. Raportul dintre numărul de teste și numărul cazurile identificate ca fiind pozitive a fost de 3,2%.

În total, în județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost efectuate un număr de 2.523 de teste. În urma acestora, 371 de persoane au fost confirmate pozitiv (dintre care 352 adulți și 19 copii) și 1268 de persoane au fost confirmate negativ.  Până la data curentă au fost declarate vindecate și externate 132 de persoane, iar 21 persoane au decedat, din rândul celor confirmate pozitiv. Ieri doar o singură persoană a fost externată de la Spitalul Clinic Județean Sibiu, declarată fiind vindecată de Covid-19.

Tot ieri, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” a raportat un număr de 429 persoane izolate și 306 persoane în carantină.

În ceea ce privește sancțiunile contravenționale, în cursul zilei de ieri, 4 mai, au fost aplicate 19 sancțiuni în valoare de 39.000 de lei, din care 17 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației și 2 sancțiuni pentru alte fapte în context COVID 19. Cele 19 sancțiuni este numărul cel mai mic începând din luna aprilie și până acum. La fel și suma sancțiunilor: 39.000 de lei.

Pe lângă aceste amenzi, jandarmii au aplicat la rândul lor trei sancțiuni în valoare de 2.000 lei.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

wick

Acum 2 ani

stie cineva de ce intr-o zi se fac 50 teste, in urmatoarea zi 180, apoi 40 apoi iar 100 si ceva?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus