Duminică,
04.12.2022
Ceata
Acum
0°C

Covid-19: Povestea pacientului care a stat o lună în spitalul din Sibiu și a fost confirmat pozitiv după deces

Covid-19: Povestea pacientului care a stat o lună în spitalul din Sibiu și a fost confirmat pozitiv după deces

Cel de-al șaptelea deces din Sibiu și decesul cu numărul 215 la nivel național a fost confirmat ca fiind infectat cu noul coronavirus, post-mortem, după ce a stat o lună de zile internat în trei secții ale Spitalului Clinic Județean Sibiu. Bărbatul a fost internat în urma unor traumatisme craniene, în data de 3 martie și moare în data de 4 aprilie. Confirmarea infecției cu COVID a venit post-mortem, în data de 6 aprilie, potrivit reprezentanților spitalului. Tot ei sunt cei care spun că, în urma anchetei epidemiologice, a reieșit că bărbatul a fost contact al asistentului de pe ATI, confirmat cu COVID-19. Asistentul confirmă că a preluat pacientul, dar în stop respirator și edem pulmonar. 

Al șaptelea deces din Sibiu cauzat de infectarea cu COVID-19 este cel al unui bărbat în vârstă de 68 de ani care a fost internat în data de 3 martie la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, la Secția Neurochirurgie cu hematom subdural (un cheag de sânge între dura mater şi arahnoidă ce apare în urma unui traumatism cranio cerebral). Două zile mai târziu, în 5 martie, a fost transferat la secția chirurgie, unde a rămas internat până în perioada de 14 martie, când a fost mutat pe Secția ATI a spitalului din Sibiu. Aici a rămas timp de 23 de zile, până în 5 aprilie, când a decedat. A fost testat pentru coronavirus în data de 7 aprilie și confirmat pozitiv.

În urma solicitării făcute către reprezentanții Prefecturii încă de la începutul lunii aprilie, cu privire la traseul bărbatului și ancheta epidemiologică, reprezentanții DSP spun că în cazul acestuia, nu a fost identificat niciun membru al familiei sau o altă rudă al acestuia, iar ancheta epidemiologică nu a putut fi efectuată. „În ceea ce privește decesul nr. 215 al bărbatului în vârstă de 68 de ani, nu a fost identificat nici un membru al familiei, sau o altă rudă a acestuia, drept urmare conform datelor transmise de DSP Sibiu, ancheta epidemiologică nu a putut fi efectuată”, transmite Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Pe de altă parte, reprezentanții spitalului vorbesc despre traseul pacientului în Spitalul Clinic Județean Sibiu și spun că, potrivit anchetei făcute de cei din spital, bărbatul a fost contact al asistentului angajat la ATI, confirmat cu COVID-19. „Pacientul în vârstă de 68 de ani a fost internat prin UPU în data de 3 martie, pe secția Neurochirurgie, în urma unor traumatisme craniene (hemoragie subdurală traumatică). A fost tratat o perioadă în cadrul secției Neurochirurgie. Ulterior i s-au descoperit și alte afecțiuni printre care și un chist hidatic peritoneal pentru care a fost tratat în cadrul secției Chirurgie I, începând din data de 5 martie. În data de 14 martie pacientul a suferit un stop cardio-respirator. A fost resuscitat și transferat în cadrul secției ATI. În urma anchetei epidemiologice efectuate de către spital, s-a stabilit că pacientul a fost contact al asistentului angajat al ATI, confirmat cu COVID-19. Rezultatele anchetei au fost transmise DSP Sibiu. Pacientul de 68 de ani a decedat în data de 4 aprilie în cadrul secției ATI. Confirmarea infecției cu COVID a venit post-mortem, în data de 6 aprilie”, transmite Andreea Ștefan, din informațiile obținute de la reprezentanții Spitalului Clinic Județan Sibiu.

Ce spune Sergiu Danciu, asistentul de pe ATI, confirmat pozitiv cu COVID-19

Sergiu Danciu, asistentul de pe secția ATI spune că, într-adevăr, el a fost cel care l-a preluat pe pacient când era în gardă, dar că la primit în edem pulmonar. Este de părere că pacientul era deja infectat cu noul coronavirus și că de la el a luat virusul. „Da, eu l-am primit de pe chirurgie în edem pulmonar. Eu l-am primit în gardă și l-am aspirat. După vreo trei ore a fost intubat. Între timp eu m-am internat și el era încă în terapie intensivă, apoi a murit. Era de o lună de zile în spital, iar rezultatul i-a venit după ce a decedat. Eu cred că a fost infectat când a venit și eu am luat de la el. Păi, eu l-am aspirat și sonda de intubație care intră în plămâni era tot așa, plină de secreții. A fost internat pe neurochirurgie ca să fie operat și nu l-au operat, l-au trimis în chirurgie ca să îl opereze de o problemă abdominală, dar nu l-au operat și a ajuns în terapie intensivă în stop cardio - respirator și edem pulmonar”, spune Sergiu Danciu. Între timp, asistentul a fost declarat vindecat, a fost externat și s-a întors la serviciu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

5 comentarii

Sibianul

Acum 2 ani

Scurt pe doi. Mortul este de vină.
Raspunde

iubirea de semeni

Acum 2 ani

Fain articol. Dar care e povestea ? cine l-a batut sau lovit la cap ? unde ? cine era decedatul, pe unde umblase? urmeaza partea a doua a articolului?
Raspunde

Yuri

Acum 2 ani

Adica a intrat in spital cu capul spart si a murit de covid o luna mai tarziu.
Raspunde

Sibian

Acum 2 ani

..hai ma - ca prea ai ochi albastri !
Raspunde

kokos

Acum 2 ani

Omul ala era de o luna in spital , nu putea lua virusul decat din spital.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus