Joi,
22.10.2020
Cer Senin
Acum
17°C

Fabrica din Cisnădie, de unde aproape toți angajații au fost trimiși în carantină, și-a reluat activitatea

05 Mai 2020 18:01

Fabrica din Cisnădie, de unde aproape toți angajații au fost trimiși în carantină, și-a reluat activitatea

După aproape trei săptămâni de la suspendarea activității, fabrica de materiale medicale Raguse din Cisnădie, și-a reluat, de marți, activitatea. Perioada izolării nu a fost una tocmai ușoară pentru unii dintre angajații afectați de partea negativă a știrilor despre coronavirus.

”Am sporit măsurile de distanțare socială, am redus personalul prezent în ture, sunt printre măsurile luate pe lângă cele implementate încă de la începutul acestei epidemii”, arată reprezentanții Raguse Medizinische Produkte România, pentru Turnul Sfatului. În cadrul fabricii sunt angajați care supraveghează respectarea măsurilor de prevenție, multe dintre acestea fiind implementate încă de la începutul lunii martie.

Activitatea fabricii a fost oprită din 16 aprilie, după ce o angajată aflată de aproximativ două săptămâni în concediu medical a decedat, fiind confirmată cu noul coronavirus. A urmat o dezinfecție totală a spațiilor din întreaga fabrică, dar activitatea nu a mai fost reluată deoarece Direcție de Sănătate Publică Sibiu a luat decizia ca aproape toți cei 300 de angajați ai companiei să fie izolați în carantină la domiciliu. Majoritatea dintre angajații care au fost infectați cu SARS-CoV-2 sunt din localitatea Cisnădie.

Perioada de izolare la domiciliu nu a fost una tocmai ușoară pentru unii dintre angajații fabricii. ”Unii dintre angajați au intrat în depresie, le era teamă să adoarmă noaptea că poate nu se mai trezesc a doua zi, pentru că prin toate mass-media a fost propagată o întreagă isterie”, arată angajați ai companiei din Cisnădie.

Măsuri de prevenție luate de mult timp

În cadrul companiei din Cisnădie, măsurile de igienă și dezinfecție au fost crescute încă de dinaintea instituirii stării de urgență la nivelul întregii țări, ca urmare a epidemiei noului coronavirus. ”La noi, având în vedere specificul producției, oricum regulile sunt stricte. Avem soluții cu care dezinfectăm în mod regulat, dezinfecții care acum sunt realizate de trei ori pe zi. Angajații nu intră în fabrică utilizând îmbrăcămintea de afară. Pe lângă asta, din 12 martie, deci înainte de instituirea stării de urgență, am realizat și implementat un plan de măsuri în contextul epidemiei de coronavirus. Am schimbat circuitul de acces în halele de producție, am făcut distanțiere în sala de mese, la vestiare. Am redus programul de muncă tocmai pentru a reuși să implementăm toate aceste măsuri de distanțare. Monitorizăm temperatura angajaților, pe lângă faptul că am insistat în acțiuni de informare și conștientizare asupra actualei situații. În fiecare zi, înainte de a intra la serviciu, fiecare angajat completează o declarație prin care confirma faptul că nu a intrat în contact cu persoane suspecte de a fi infectate ori venite din zone roșii și că nu manifestă simptome specifice infecției cu noul coronavirus. Angajații au fost instruiți ca în cazul apariției unor simptome specifice infecției cu SARS-CoV-2 să contacteze medicii, să anunțe compania și să nu mai vină la serviciu. Toți angajații au luat la cunoștință de aceste măsuri și recomandări sub semnătura proprie”, arătau reprezentanții fabricii din Cisnădie, pentru Turnul Sfatului, înainte de oprirea temporară a activității.

Sursa foto: Facebook / Raguse Medizinische Produkte România 

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus