Miercuri,
10.08.2022
Innorat
Acum
22°C

Învățământul online: Peste 5.300 de elevi din județ nu au acces la internet

Învățământul online: Peste 5.300 de elevi din județ nu au acces la internet

Peste 5.300 de elevi din județul Sibiu nu au acces la internet și peste 5.200 nu au un dispozitiv de pe care să lucreze în sistem online, arată statistica întocmită de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ Sibiu). Și la nivelul municipiului Sibiu sunt elevi care nu au fie dispozitive, fie conexiune la internet. Aceeași statistică arată că peste 600 de școlari sibieni nu au acces la internet, în timp ce peste 400 nu au dispozitive de pe care să lucreze.

Inspectoratul Școlar Județean Sibiu a întocmit o situație atât pentru municipiul Sibiu, cât și pentru județul Sibiu, în ceea ce privește accesul elevilor la tehnologie și la internet. Astfel, în ceea ce privește conexiunea la internet și device-uri pentru județul Sibiu, pe toate nivelurile de învățământ (primar, gimnazial, liceal, postliceal și profesional), situația arată că, din totalul de 49.329 de elevi, au acces la internet 41.911, iar 5.333 de elevi sunt fără acces la internet. De asemenea, 48.202 elevi au un dispozitiv pe care să lucreze, în timp ce 5.263 e elevi nu au dispozitiv. Dintre cei care au pe ce lucra, cei mai mulți, 23.752 au smartphone, 1.719 au acces la tabletă, 3.988 au acces la desktop, iar 13.480 au acces la laptop. O situație a fost întocmită de reprezentanții IȘJ și pentru municipiul Sibiu. Aici, din totalul de 23.212 elevi, au acces la internet 21.418, în timp ce 661 sunt fără acces la internet. Totodată 22.765 de elevi au dispozitive pe care să lucreze, iar 447 nu au un dispozitiv de pe care să lucreze. Situația a fost întocmită după ce Ministerul Educației a cerut o centralizare în acest sens, în urma ordinului de ministru prin care prezența online la cursuri a elevilor si a cadrelor didactice a devenit obligatorie, fiind monitorizată de unitățile de învățământ. Situația va ajuta pentru crearea și întărirea capacității sistemului de învățământ preuniversitar prin învățare on-line.

Sursa foto: Arhivă

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

elevul Goe

Acum 2 ani

E misto pe classroom.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus