Marţi,
16.08.2022
Ploi Scurte
Acum
20°C

Primăria Sibiu acordă sprijin persoanelor cu venituri mici

Primăria Sibiu acordă sprijin persoanelor cu venituri mici

În ședința Consiliului Local Sibiu de săptămâna trecută a fost aprobat un proiect de hotărâre  inițiat de primarul Astrid Fodor prin care vor fi acordate ajutoare de urgență persoanelor cu venituri reduse:

„Această perioadă de pandemie este greu de traversat de către mulți sibieni care se confruntă cu lipsuri tot mai mari. A crescut numărul familiilor și persoanelor singure cu copii care  fie se află în șomaj tehnic, fie au rămas fără loc de muncă și ca atare veniturile acestora au scăzut considerabil. Alături de acestea sunt vârstnicii și persoanele singure care nu au familie, nu se pot îngriji și a căror sursă de trai este limitată pentru o serie de nevoi specifice. Ca administrație locală am decis să venim și mai mult în sprijinul celor mai greu încercați de această situație și vom acorda un ajutor de urgență care constă atât în alimente, cât și în produse de igienă. Dar pentru a putea acorda acest sprijin a fost nevoie de un cadru legal, fapt pentru care am inițiat acest proiect de hotărâre care a fost înțeles și aprobat de consilierii locali” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu).

În ce constă ajutorul? Ajutorul de urgență constă în produse alimentare și de igienă  acordate persoanelor singure și familiilor aflate într-o situație de marginalizare socială, cu un venit net lunar pe membru de familie/persoană singură, de până la 530 de lei. Contravaloarea alimentelor este de 12 lei/persoană/zi, iar cea a produselor de igienă este de 40 de lei/persoană adultă/lună și 20 de lei/copil/lună.

Cum se acordă? Pentru a beneficia de acest ajutor, cei în cauză sau alte persoane care au cunoștință de astfel de situații vor face o solicitare telefonică, prin e-mail sau fax către Direcția de Asistență Socială. Personalul de specialitate va efectua verificările necesare printr-o anchetă socială și va stabili dacă solicitantul se încadrează în criteriile de acordare a acestui sprijin. Sumele pentru acest sprijin sunt alocate de la bugetul local, iar produsele vor fi distribuite prin intermediul Cantinei Municipiului Sibiu.

Atenție! Acesta este un ajutor de urgență care se va acorda doar o singură dată până când persoana respectivă pregătește actele necesare pentru a beneficia de o altă formă de ajutor social permanent, conform legislației din domeniu. Menționăm că ajutorul de urgență este diferit de ajutorul social (venit minim garantat) acordat în condițiile Legii 416/2001, iar cei care beneficiază de venitul minim garantat nu pot solicita și acest ajutor de urgență.

Continuăm să sprijinim și alte categorii sociale vulnerabile.

Primăria Sibiu continuă să acorde persoanelor cu vârsta egală sau mai mare de 100 de ani ajutorul anual inițiat în anul 2007, echivalent cu salariu de bază minim brut pe țară.  De asemenea pentru veteranii și văduvele de război sunt acordate două ajutoare anuale constând în pachete cu alimente oferite cu ocazia sărbătorilor de Paști și de Crăciun. Acesta este un sprijin acordat de municipalitate din anul 2017.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus