Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

”Primele zile deja sunt rezervate”. Proprietarii saloanelor de coafură din Sibiu anunță cum vor funcționa după 15 mai

”Primele zile deja sunt rezervate”. Proprietarii saloanelor de coafură din Sibiu anunță cum vor funcționa după 15 mai

Măști obligatorii, spații mai mari între scaune, număr limitat de oameni înăuntru și zonă de așteptare afară, acestea sunt câteva dintre măsurile anunțate de proprietarii de saloane de coafură și frizerii din Sibiu în așteptarea redeschiderii.

Anunțul Guvernului că din data de 15 mai vom putea merge să ne tundem sau să ne vopsim părul era așteptat de mulți sibieni. Imediat după aceștia au început să sune pentru programări.

”De ieri îmi sună telefonul întruna. Primele zile sunt deja rezervate și am planificat deja personalul să lucrăm în ture pentru a avea un program extins”, spune Lucian Zoltan, proprietarul Hairshop by Luciano, unul dintre cele mai cunoscute saloane din Sibiu. Aceasta a explicat pentru Turnul Sfatului că a preluat toate măsurile adoptate de saloanele similare din Germania pentru a oferi siguranță clienților.

”Am prieteni în Germania și i-am sunat să văd ce măsuri au luat ei imediat după ridicarea restricțiilor acolo. Exact așa va fi și la noi. Standurile vor fi la cel puțin 1,5 metri distanță unul de celălalt și se va intra obligatoriu cu mască. Cred că se impune o măsură pe care noi oricum o făceam, spălarea pe cap a clienților, părul poate fi un foarte bun purtător pentru viruși. După fiecare client fiecare post va fi dezinfectat, iar fota - pelerina aceea care se pune în jurul gâtului, va fi schimbată de fiecare dată. Dezinfectarea ustensilelor oricum se făcea și înainte. Am mai comandat o lampă bactericidă care va rămâne aprinsă peste noapte”, spune Lucian Zoltan.
Nu în ultimul rând, Lucian crede că cel mai greu lucru va fi ca oamenii să se convingă singuri că pot ieși din casă în siguranță și că pot face lucruri pe care le făceau și înainte, cu respectarea măsurilor de siguranță. ”Cred că există o temere a oamenilor și noi nu trebuie doar să le oferim servicii de calitate, ci și să le arătăm că există un anumit confort psihic și fizic”.

royals

Bogdan Ienciu, proprietarul Royal Hair & Barber Shop, spune că întreg salonul se află în prezent în proces de modernizare și reorganizare, astfel încât din 15 mai să poată oferi serviciile în deplină siguranță.

”Noi suntem acum în plin proces de renovare, ca să fim siguri că totul este pregătit pentru redeschidere. Nu doar că am dezinfectat tot, de la mobilă și spațiile de lucru până la pereți și tablouri, dar ne și organizăm să fie totul ok. Deja sună lumea și în primele zile nu mai avem niciun loc disponibil. În plus, am cumpărat măști pentru fiecare client în parte și vom avea grijă ca toată lumea să folosească dezinfectantul la intrare. Facem absolut tot ce este necesar”, a declarat pentru Turnul Sfatului.
Cât privește creștere costurilor pentru a acoperi cheltuielile suplimentare generate de noile măsuri de siguranță, proprietarii de saloane spun că ele nu se vor resimți în tarifele solicitate clienților, cel puțin în perioada următoare.

Și saloanele din cartierele Sibiului se pregătesc de deschidere, informând încă de pe acum clienții cum pot apela la serviciile lor.

”În salon poți intra doar daca porți mască și mănuși de unică folosință. De serviciile noastre se beneficiază doar după spălarea părului în salon și nu veniți însoțiți de alte persoane (excepție fac mamele cu copilași)”, arată reprezentanții Salon Jolie din Valea Aurie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

tanti marioara

Acum 3 ani

Nu mai gasesti liber la coafor? Pardon... la salon? Uite asa am si eu ocazia sa-mi las parul lung.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus