Sâmbătă,
04.02.2023
Ninsoare
Acum
-1°C

VIDEO - Calea Dumbrăvii a redevenit, parțial, cu sens dublu de circulație

VIDEO - Calea Dumbrăvii a redevenit, parțial, cu sens dublu de circulație

Lucrările de extindere a Căii Cisnădiei au făcut ca traficul în această parte a Sibiului să fie dirijat către Calea Dumbrăvii, care începând de astăzi a redevenit parțial arteră cu sens dublu de circulație.

Măsura se aplica între străzile Gh. Dima și Siretului, astfel că șoferii care vin de pe Argeșului nu mai sunt obligați acum să vireze la stânga la intrare pe Calea Dumbrăvii.

Măsura a luat prins surprindere majoritatea șoferilor care circulă în zonă, mulți dintre ei spunând că și-ar dori ca strada să rămână așa.

”Uitați-vă în jur, e o stradă practic cu patru benzi de circulație din care sunt folosite doar două, restul sunt parcări. Practic, strada aceasta este folosită doar la jumătate. Și de ce? Pentru ca cei care stau aici să-și lase mașinile în stradă, în loc să le bage în curți. Mai uitați-vă și câte blocuri sunt în construcție acum pe Calea Dumbrăvii, cred că sunt vreo zece. Nu este o coincidență”, spune un șofer de taxi.

calea dumbravii temporar

”Eu acum am venit și nu știam că s-a deschis, dar mi se pare ok. Nu înțeleg de ce nu a putut să rămână cu circulația din ambele sensuri și înainte, n-am înțeles niciodată care este logica”, spune un alt șofer.

Conform primăriei Sibiu, lucrările încep cu tronsonul Căii Cisnădiei dintre străzile Gh. Dima și Siretului. Circulația s-a închis complet pe acest tronson începând din 4 mai pentru aproximativ patru luni. ”În contextul acestei închideri, traficul care circulă pe Calea Cisnădiei dinspre strada Nicolae Iorga va fi direcționat pe strada Gh. Dima și apoi pe Calea Dumbrăvii, unde, temporar, pe tronsonul dintre strada Gh. Dima și strada Siretului se va institui sensul dublu de circulație. De pe Calea Dumbrăvii, traficul care circulă spre orașul Cisnădie va folosi strada Siretului”, a transmis municipalitatea.

“Este o lucrare necesară, foarte importantă pentru fluența traficului și creșterea mobilității, dar complicată în ceea ce privește gestionarea traficului din zonă în perioada execuției lucrărilor. Locuitorii din zonă precum și cei care tranzitează această arteră sunt rugați să respecte devierile și să dea dovadă de înțelegere și răbdare față de disconfortul temporar, rezultatul acestor lucrări urmând să fie benefic pentru toți”, spunea zilele trecute Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

calea dumbravii sens dublu calea dumbravii

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

6 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

daniela

Acum 2 ani

Pentru ca sa nu fie ''unii'' deranjati de cortegiile funerare
Raspunde

Toma

Acum 2 ani

Acum ajungeti la concluzia ca sensul unic pe Calea Dumbravii a fost o mare greseala?Si largirea la patru benzi a Caii Cisnadiei este o lucrare care nu rezolva nimic:punctul ingust este intersectia Gh.Dima-Calea Cisnadiei care nu va putea prelua traficul ce vine dinspre Cisnadie! Se va sta la coada pe mai multe benzi-asta rezolva!Autoritatile Sibiului trebuie sa inteleaga ca sunt necesare mai multe intrari spre oras si nu largirea doar a uneia.Iar alocarea unei benzi pentru autobuz(de care se aude) pe Dumbravii ar fi ceva de culmea ridicolului.Nu inseamna ca daca ai platit pe cineva sa-ti faca un studiu de trafic acesta e infailibil si trebuie aplicat orbeste!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ioo

Acum 2 ani

Sensul unic pe Calea Dumbravii a fost singura decizie corecta a primariei din ultimii 10 ani! Nu isi mai aminteste nimeni ca era aprope imposibil sa faci stanga, oriunde de pe Calea Dumbravii? Ca se bloca totul cand cineva semanliza stanga, pentru ca trebuia sa taie sensul opus si nu se putea? Ce minti scurte !!!
Raspunde

Maria

Acum 2 ani

in perioada construirii Centurii Sibiului nimeni nu a comentat disconfortul creat de traficul intens(ziua si noaptea)locuitorilor din zona.Primaria nu a redus impozitele -tavanele caselor au"crapat",trepidatii provocate de TIR-uri au fost,poluare fonica neintrerupta.......
Raspunde

DOINA

Acum 2 ani

ce vreti de la Agnes - mai mult nu pricepe !
Raspunde

D-aia n-are ursul coada

Acum 2 ani

Calea Dumbravii are sens unic pentru ca procurorii si judecatorii sa aiba unde-i parca masinilie, atit in fata institutiilor respective, cit si a Facultatii de Drept,. unde multi predau. In schimb, se tin de departe de cei care organizeaza traficul si lucrarile publice... Republica Procurorilor!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus