Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
7°C

Prințul Charles felicită ”Ambulanța pentru monumente” și-i laudă pe voluntarii sibieni

Prințul Charles felicită ”Ambulanța pentru monumente” și-i laudă pe voluntarii sibieni

Prinţul Charles i-a felicitat printr-un mesaj video pe voluntarii români implicaţi în proiectul "Ambulanţa pentru monumente", care au câştigat joi Premiul European pentru Patrimoniu la categoria Educaţie, Formare şi Conştientizare, informează Agerpres.

"Doresc doar să vă spun cât de plin de admiraţie sunt pentru ce aţi făcut în ultimii ani pentru a salva atât de multe dintre monumentele frumoase, dar grav ameninţate din ţara voastră. Este o realizare remarcabilă şi nu e deloc surprinzător să aud că devotamentul vostru a fost recunoscut de 'Europa Nostra' şi că aţi câştigat un premiu pentru toată munca voastră plină de inspiraţie pentru alţii. Ca o recunoaştere a acestui fapt, am dorit în mod deosebit să vă transmit cele mai calde felicitări şi să vă spun cât de mândru sunt de tot ceea ce faceţi", a spus prinţul Charles.

Prinţul de Wales a ţinut să remarce că în această pandemie de COVID-19, voluntarii au transportat alimente şi echipamente de protecţie pentru vârstnicii şi medicii din judeţul Sibiu, cu două ambulanţe.

"Ba chiar pot spune că sunt şi mai mândru ştiind că în mijlocul crizei create de această pandemie, două dintre ambulanţe au fost folosite pentru a transporta alimente pentru vârstnicii din satele de pe Valea Hârtibaciului, precum şi alimente şi mâncare pentru medicii de la Spitalul Judeţean din Sibiu şi măşti, viziere şi mănuşi pentru medicii de la spitalele din Agnita şi Mediaş", a mai spus prinţul Charles, citat de Agerpres.

Şi cu această ocazie, prinţul de Wales a lăudat România pentru frumuseţile sale şi moştenirea arhitecturală "incredibil de bogată".

"România are o moştenire arhitecturală incredibil de bogată şi am avut norocul să văd o parte din ea în decursul vizitelor mele în România din ultimii douăzeci de ani. De aceea, voi continua să fac tot ce îmi stă în putinţă pentru a vă ajuta să conservaţi comorile extraordinare care încă mai există în ţara voastră şi care reprezintă o parte unică a patrimoniului cultural, al vostru şi al Europei. Nu pot decât să sper că tot mai mulţi români se vor uni pentru a salva această moştenire excepţională, astfel încât ea să poată fi admirată şi de generaţiile viitoare, care să înveţe lecţii valoroase despre durabilitatea şi eternitatea tradiţiilor vii", a afirmat în mesajul său prinţul Charles.

Prinţul de Wales şi-a exprimat speranţa că românii vor reuşi să supravieţuiască "acestor vremuri dificile şi acestui virus teribil".

"Mă rog din tot sufletul ca voi şi toţi românii să reuşiţi cumva să supravieţuiţi acestor vremuri dificile şi acestui virus teribil şi că, odată ce norul de acum va fi trecut, să putem cu toţii să ne întoarcem la vremuri mai fericite şi mai însorite - poate, nu se ştie niciodată -, înţelegând mai bine importanţa de a lucra în armonie cu Natura şi de a redescoperi înţelepciunea şi cunoştinţele străvechi pe care voi le folosiţi cu atâta eficienţă în toate eforturile voastre de a contribui la conservarea frumuseţii unice a satelor şi a pădurilor României", a încheiat prinţul Charles.

Proiectul 'Ambulanţa pentru monumente', susţinut de prinţul Charles, se numără printre câştigătorii Premiilor europene pentru patrimoniu, la categoria Educaţie, Formare şi Conştientizare, potrivit unui comunicat de presă remis joi AGERPRES.

"În întâmpinarea celebrării de anul acesta a Zilei Europei (9 mai), Comisia Europeană şi Europa Nostra sunt mândre să anunţe câştigătorii Premiilor Europene pentru Patrimoniu / Premiilor Europa Nostra 2020. Cea mai înaltă onoare a Europei în domeniul patrimoniului merge către 21 de iniţiative exemplare din 15 ţări europene (...). Printre câştigătorii de anul acesta se află şi Ambulanţa pentru Monumente (România), proiect laureat la categoria Educaţie, Formare şi Conştientizare", se precizează în comunicatul de presă.

"Ambulanţa pentru monumente", proiect derulat în judeţele Alba, Braşov, Cluj, Hunedoara, Maramureş, Mureş şi Sibiu câştigă astfel cea mai importantă distincţie europeană din domeniul patrimoniului şi intră în competiţie pentru 'Premiul Publicului" care se acorda prin vot, începând de joi, la linkul https://vote.europanostra.org/.

Gala de decernare a premiilor va avea loc la Bruxelles în 2021, cu participarea înalt reprezentanţilor Comisiei Europene şi Europa Nostra.

"În cei patru ani de existenţă, "Ambulanţa pentru monumente' a însemnat: intervenţii asupra (...) monumentelor istorice, 10.500 de membri ai comunităţilor locale conştientizaţi asupra valorii propriului patrimoniu, 22 de expoziţii, 5 camionete dotate cu unelte şi echipamente, 233 de voluntari implicaţi şi 73 de parteneri şi sponsori. Proiectul urmează să se extindă anul acesta în judeţele Argeş, Botoşani, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Iaşi, Mehedinţi, Prahova şi Suceava. Principalul susţinător al proiectului este ASR Prinţul de Wales prin The Prince's Foundation şi Anglo-Romanian Trust for Traditional Architecture", a declarat coordonatorul proiectului, Eugen Vaida pentru Agerpres.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Deutsche Welle

Acum 3 ani

In ce calitate ne vorbeste printul vesnic ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus